Η νέα τάση στα μαλλιά: ξηρό σαμπουάν! Τι κάνει; Που το βρίσκεις; Πώς το χρησιμοποιείς;

Ξηρό σαμπουάν! Δηλαδή, σαμπουάν που μας λούζει χωρίς νερό; Όχι, δεν είναι τόσο αυτονόητο! Το ξηρό σαμπουάν είναι η νέα αγάπη των hair stylists και της βιομηχανίας της ομορφιάς και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες μιλήσαμε με τον Νικόλα Βιλλιώτη, τον hair stylist που αγαπούν πολλές stars (κι εμείς!). Τι είναι τα ξηρά σαμπουάν; Πώς χρησιμοποιούνται; Που μπορείς να τα βρεις;

Τι είναι τα ξηρά σαμπουάν;
Τα ξηρά σαμπουάν έρχονται σε μορφή spray, όπως οι λακ, και χρησιμοποιούνται τοπικά στην ρίζα για να απορροφήσουν την λιπαρότητα που υπάρχει εκεί. Φαντάσου κάτι σαν blotting papers που απορροφούν την λιπαρότητα του προσώπου, αλλά στα μαλλιά.

Τι κάνουν; Πότε τα χρησιμοποιείς
Τα ξηρά σαμπουάν έχουν ένα σωρό πλεονεκτήματα αφού μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα σωρό περιπτώσεις και να σώσεις το look σου. Μέτρα:
1. Όταν έχεις ένα γρήγορο κάλεσμα και δεν προλαβαίνεις να λουστείς.
2. Όταν έχεις πάει κομμωτήριο, έχεις πληρώσει για το χτένισμά σου (αρκετά χρήματα!) και θέλεις να το διατηρήσεις από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη. Το ξηρό σαμπουάν το κάνει!
3. Αν έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά κι έχεις κουραστεί να τα λούζεις κάθε μέρα. Ειδικά, αν είναι και μακριά, οπότε γλιτώνεις και το στέγνωμα με το σεσουάρ.
4. Αν θέλεις να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου.
5. Αν θες να δημιουργήσεις ένα bedhead χτένισμα που σου αρέσει πολύ (μας το απέδειξες κι εδώ!)

Πώς τα χρησιμοποιείς;
Τα σαμπουάν αυτά τα χρησιμοποιούμε στην ρίζα αυστηρά και μόνο. Χωρίζουμε τις ρίζες των στεγνών μαλλιών μας και ψεκάζουμε τοπικά. Έπειτα, στεγνώνουμε με το σεσουάρ γιατί το ξηρό σαμπουάν βγάζει μια θαμπάδα άσπρη η οποία αφαιρείται με πιστολάκι.

Πώς κάνω styling με το ξηρό σαμπουάν;

Το προϊόν αυτό δημιουργεί μοναδικό όγκο στην κορυφή του κεφαλιού ειδικά αν το δουλέψεις σωστά. Χωρίζεις τα μαλλιά σε τμήματα όπως και πριν και ψεκάζεις τοπικά. Έπειτα, με μια βούρτσα αέρος ή τα δάχτυλά σου ανασηκώνεις τις ρίζες και κάνεις πιστολάκι. Έτοιμη!
SOS TIP: Ποτέ μην χρησιμοποιείς το ξηρό σαμπουάν για styling στα μήκη γιατί τα μαλλιά σου θα θαμπώσουν.

Πότε δεν χρειάζομαι ξηρό σαμπουάν;
Όταν έχεις ήδη ξηρά μαλλιά καλό είναι να μην ξοδέψεις τα χρήματά σου σε μια τέτοια επένδυση (αν και δεν κοστίζει περισσότερο από €15.00).

Που μπορώ να βρω τα ξηρά σαμπουάν!
Παντού! Στο φαρμακείο μπορείς να βρεις ξηρά σαμπουάν όπως και στα καταστηματα καλλυντικών και φυσικά στα κομμωτήρια. Απλώς, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το κομμωτήριό σου, ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου συστήσει ένα!

Read More

And More