Κορδέλα στα μαλλιά: Το ρετρό αξεσουάρ που αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό χτένισμα

Η κορδέλα στα μαλλιά, η κλασική, ελαστική και από ζέρσεϊ ύφασμα ήρθε στο προσκήνιο δεκαετίες μετά. Πολλές. Για την ακρίβεια πρόκειται για το αγαπημένο αξεσουάρ της Brigitte Bardot πίσω στα 60’s. Η Barbra Streisant φόρεσε μια λευκή στην θρυλική ταινία του 1973 “The Way We Were”, η Ursula Andress στο “Fun in Acapulco” του 1963 και η Romy Schneider στο “The Things of Life” το 1970.

Στα 80’s ήταν απαραίτητη στο σχολείο και συνδυαζόταν με την υποχρεωτική μπλε ποδιά. Συνήθως ήταν λευκή θυμίζοντας την ελληνική σημαία ή μπλε και matchy. 

Κι αν όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία, όπως δείχνουν τα πράγματα επαναλαμβάνεται με μια μεγάλη διαφορά όμως: Είναι το νέο trend με τα it girls να τη φορούν με τους ωραιότερους και πιο stylish τρόπους. Από την Bella Hadid μέχρι την Millie Bobby Brown όλες τους έχουν μια κορδέλα για τις ημέρες που θέλουν να χαρίσουν μια ενδιαφέρουσα πινελιά στο χτένισμα τους με μία απλή κίνηση. 

Photo by Pathé/Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Η Brigitte Bardot φόρεσε την κορδέλα στην ταινία Vie Privée το 1962. Στην πραγματικότητα στόλισε το εμβληματικό της haisrtyle με το έξτρα όγκο στην κορυφή κάνοντας τη διαφορά. Αμέσως μετά την πρώτη προβολή οι Γαλλίδες απόκτησαν μια νέα εμμονή που κράτησε για μία περίπου δεκαετία.   

Getty Images/ Photo by Jacopo Raule/GC Images

Η αδυναμία της Bella Hadid στα ρετρό αξεσουάρ μαλλιών είναι γνωστή. Ήταν η πρώτη που φόρεσε το ξεχασμένο claw clip. Συνέχισε με το επίσης παρεξηγημένο comb headband και από τη συλλογή της δεν θα μπορούσε να λείπει η ελαστική κορδέλα. Η αλήθεια όμως είναι ότι την φορά με τον πιο stylish τρόπο και πιο συγκεκριμένα στο messy bun. Και αυτή είναι η τέλεια ιδέα για τις bad hair days.   

Instagram: @nicolaannepeltzbeckham

H Nicola Peltz-Beckham προτιμά τη λευκή κορδέλα και τη συνδυάζει ακόμη και με το casual outfit ή όταν πηγαίνει για σκι με τον σύζυγο της. Συγκρατεί με αυτή τα μακριά, κυματιστά μαλλιά της αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν περιορίζει.  

Instagram: @busterknight

Η Millie Bobby Brown προτίμησε τη μαύρη, όμοια με της Bella Hadid. Η διαφορά είναι στο χτένισμα μιας και τη φόρεσε αφήνοντας τα πολύ μακριά μαλλιά της ελεύθερα. Και αν ανήκεις στην κατηγορία της, η κορδέλα πραγματικά θα σε σώσει. 

Instagram: @clairerose

Η influencer Claire Rose όμως κερδίζει το βραβείο του πιο chic look μια και μάζεψε τα μαλλιά της σε ένα υπέροχο low bun, φόρεσε την κορδέλα σχετικά χαμηλά και αναβάθμισε το look με τέλεια ρετρό σκουλαρίκια. 

Το μόνο που μένει είναι να αποκτήσεις τουλάχιστον δύο κορδέλες γιατί θα της χρειαστείς άμεσα. 

Read More

And More