Ξανθά μαλλιά: Δες πώς θα προστατεύσεις το χρώμα από τον ήλιο και τη θάλασσα

Οι ξανθές αποχρώσεις είναι μεγάλη τάση τις τελευταίες δεκαετίες. Και κάθε σεζόν μία νέα απόχρωση κάνει την εμφάνιση της αποδεικνύοντας πως η λίστα είναι ανεξάντλητη. Από το platimum μέχρι το golden και από το ξανθό με κόκκινο υποτόνο μέχρι τo warm nectar είναι όλες τους υπέροχες. Κι αν ανήκεις στην συγκεκριμένη κατηγορία, κάθε καλοκαίρι, ένα είναι το ζητούμενο: Να μην ξεθωριάσει το τέλειο χρώμα που έχεις αποκτήσει με κόπο. Ο hair expert της Redken, Βαγγέλης Μαργούτας μοιράζεται μαζί σου όλα τα μυστικά ώστε να παραμείνει το ξανθό σου χρώμα υπέροχο. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @kimkardashian

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις. 

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ανοιχτόχρωμων τόνων και ειδικά των ξανθών. Η πρώτη και βασική κίνηση είναι, λίγο πριν βγεις από το σπίτι να απλώσεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών ένα έλαιο σε μορφή σπρέι που περιέχει στη σύνθεση του SPF. Εκτός από προστασία χαρίζει ενυδάτωση και φυσική λάμψη. Καλό είναι επίσης, ειδικά αν κολυμπάς συχνά σε πισίνα, να χρησιμοποιείς μοβ σαμπουάν για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους πράσινους τόνους που δημιουργεί το χλώριο στην τρίχα. 

Φόρεσε τη μάσκα σου 

Τόσο η θάλασσα όσο και το νερό της πισίνας αφυδατώνουν τα μαλλιά και ειδικά εκείνα που έχουν υποστεί επεξεργασίες κατά την περίοδο του χειμώνα. Και οι ξανθές αποχρώσεις ανήκουν σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Επιβάλλεται λοιπόν να απλώνεις μια πλούσια ενυδατική μάσκα, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Προσφέρει την απαραίτητη υγρασία και θρέψη στα μαλλιά ενώ προλαμβάνει τη φθορά στις άκρες. Μπορείς να την απλώνεις επίσης λίγο πριν την παραλία ώστε να προστατεύσεις τα μαλλιά από την ξηρότητα που προκαλεί το χλώριο και το αλάτι.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

Προϊόντα περιποίησης για ξανθά μαλλιά 

Σχεδόν όλα τα επαγγελματικά hair brands έχουν εξειδικευμένες σειρές για ξανθά μαλλιά. Η σύνθεση τους είναι ιδανική μιας και εξουδετερώνουν τους πράσινους ή πορτοκαλί τόνους, φωτίζουν το χρώμα και παράλληλα το προστατεύουν από τη φθορά και το ξεθώριασμα. Ένα leave in προϊόν πρέπει να υπάρχει πάντα στο νεσεσέρ σου τόσο στην πόλη όσο και τις διακοπές. Το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, δεν χρειάζεται να το ξεβγάλεις και δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Μην το παρακάνεις με το λούσιμο 

Το καθημερινό λούσιμο είναι μια λάθος τακτική αν έχεις ξανθά μαλλιά, ακόμη κι αν είναι λιπαρά. Μετά την πισίνα ή τη θάλασσα μπορείς απλά να ξεπλένεις τα μαλλιά με χλιαρό νερό χωρίς τη χρήση σαμπουάν. Εναλλακτικά απλώνεις ένα leave in conditioner ή ένα απαλό έλαιο ενυδάτωσης. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

Κοντίσιονερ με χρώμα

Είναι μια καταπληκτική ιδέα και το μικρό μυστικό των hair experts. Αντί για απλό conditioner επιλέγεις ένα προϊόν με χρώμα που θα ανανεώσει και θα κρατήσει την απόχρωση ζωντανή και ταυτόχρονα θα προσφέρει στην τρίχα πλούσια ενυδάτωση και απαλότητα. Αν περνάς αρκετές ώρες στην παραλία οι ειδικοί προτείνουν να εφαρμόζεις μια γενναία ποσότητα conditioner στις άκρες μόνο των μαλλιών ενώ αν κολυμπάς σε πισίνα να τα βρέχεις με άφθονο κρύο νερό πριν βουτήξεις . 

Άσε τις συσκευές θερμότητας στην άκρη για λίγο 

Το φυσικό wavy look και τα ανάλαφρα updos είναι μεγάλη τάση και μπορείς να τα δημιουργήσεις χωρίς συσκευές θερμότητας που ταλαιπωρούν και φθείρουν την τρίχα. Τα αξεσουάρ, όπως πολύχρωμα μαντήλια, headbands και claw clips είναι μια εξίσου υπέροχη ιδέα. 

 

 

Read More

And More