Ξέχασε το κλασικό καρέ! Το french bob είναι το πιο cool κούρεμα που μπορείς να κάνεις τώρα!

Αν έχεις αλλάξει ποτέ τα μαλλιά σου θα διαπιστώσεις ότι όταν το κάνεις είναι σαν να πατάς ένα restart button. Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε μια αντίστοιχη κατάσταση έχουμε να σου προτείνουμε το πιο cool κούρεμα της σεζόν που προέρχεται από τα πιο cool κορίτσια αυτού του πλανήτη, τις Γαλλίδες.

Λέγεται french bob και είναι το νέο καρέ στην πιο… je ne sais quoi εκδοχή του που κουβαλάει όλο τον effortless αέρα των Γαλλίδων. Ο Vassilis Byron, Keune master colorist, μας λέει περισσότερες λεπτομέρειες για το κούρεμα που πρέπει να κάνεις, ειδικά αν αναζητάς ένα κούρεμα που θα κάνει statement από μόνο του!

French bob: τι ακριβώς είναι

“Το ιδανικότερο look που πρέπει να τολμήσετε το φθινόπωρο αυτό. Ιστορικά το french-bob προήλθε από την εποχή της τζαζ την δεκαετία του ’20. Σήμερα η ανάγκη μέσα στην καραντίνα για φυσική υφή και εύκολο στην συντήρηση κούρεμα μας το έφερε ξανά στην μόδα. Η βασική διαφορά από το τυπικό bob είναι το μήκος. Στο french bod το μήκος καταλήγει στην γραμμή της γνάθου με έντονη γωνία προς το πηγούνι αλλά και σε πολλές περιπτώσεις το μήκος το συναντάμε στην γραμμή των χειλιών. Και στις δύο περιπτώσεις στο τελείωμα βρίσκουμε έντονες μύτες που δημιουργούν ένα πιο messy- dirty look και συνήθως το συνδυάζουμε με φράντζα ή αφέλειες. Σαν στερεότυπο όταν ακούμε french-bob φανταζόμαστε νεαρές Γαλλίδες με λευκές-λεπτές και φρέσκες επιδερμίδες, εδώ όμως κάνουμε λάθος γιατί είναι ένα κούρεμα που μπορεί να φορεθεί από όλους (προσοχή στα στρογγυλά πρόσωπα όπου η γραμμή πρέπει να καταλήγει με μύτη πιο χαμηλά από το πηγούνι για να δώσει μάκρος) ανεξάρτητα από την υφή των μαλλιών τους. Κρατήστε το απλό αφήνοντας τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά ή στεγνώστε χωρίς την χρήση βούρτσας καθώς το κούρεμα ταιριάζει περισσότερο σε σπαστά ή κυματιστά μαλλιά απ΄ότι ίσια λόγου του φυσικού όγκου”, λέει ο Vassilis Byron.

Μερικά stylish french bob για να δείξεις στον κομμωτή σου!

H Taylor Lashae είναι η Γαλλίδα με το πιο χαρακτηριστικό french bob που όλες θα θέλαμε να έχουμε!

Στο steet style του Παρισιού φυσικά και θα συναντήσεις πολλά τέτοια κουρέματα! Όπως μας είπε και ο hair expert, το μυστικό εδώ είναι να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Α! Και ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια θα κάνουν το αποτέλεσμα ακόμη πιο ενδιαφέρον!

Έχει περάσει πολύς καιρός από την στιγμή που η Kaia Gerber έκανε αυτή την αλλαγή από μακριά μαλλιά σε french bob και αμέσως κέρδισε πόντους στιλ!

Το μυστικό για ένα πετυχημένο french bob είναι να πατήσεις πάνω στην φυσική υφή των μαλλιών σου και ναι, το french bob μπορείς να το υιοθετήσεις ακόμη και αν έχεις σγουρά. Η Samile Bermannelliτο αποδεικνύει.

Μια άλλη πολύ ωραία εκδοχή του french bob από την Viktoria Rader. Και μια λεπτομέρεια για το styling (όχι των μαλλιών): αυτό το κούρεμα θα αναδείξει τα ογκώδη ρούχα που θα επιλέξεις να φορέσεις με τις βάτες.

Στο γαλλικό brand ρούχων Sezane έχουμε δει κατά καιρούς μερικά από τα ωραιότερα french bob με φράντζες που είναι η πιο κλασική εκδοχή του.

Read More

And More