Μαλλιά: Η σωστή περιποίηση μετά την έκθεση στον ήλιο για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά

Η έκθεση στον ήλιο, η θάλασσα και το νερό της πισίνας ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σου και το πιθανότερο είναι στις διακοπές να γίνονται θαμπά, ξηρά και άτονα. Και δεν το θέλεις αυτό, σωστά; Για την ακρίβεια πρόκειται για έναν beauty εφιάλτη. Κι αν αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για να τον αποφύγεις, υπάρχει λύση, απλή και πανεύκολη. Θα χρειαστείς τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για μετά τον ήλιο. 

Σαμπουάν, κοντίσιονερ και σπρέι που προστατεύουν την τρίχα, την ενυδατώνουν σε βάθος χαρίζοντας μοναδική λάμψη, απαλότητα και τέλεια όψη. Παράλληλα χαρίζουν μοναδικό άρωμα. Λίγο πριν φύγεις για διακοπές φρόντισε να πάρουν την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου.  

Kerastase Soleill Bain Apres Soleil: Σαμπουάν για μετά τον ήλιο, εμπλουτισμένο με νερό καρύδας. Απομακρύνει τα κατάλοιπα χλωρίου, αλατιού και άμμου αποτρέποντας την ξηρότητα που προκαλούν. Η διάφανη και σε τζελ υφή του εξυγιαίνει το τριχωτό και τα μαλλιά, προσφέροντας μια δροσερή αίσθηση. Τα μαλλιά ενυδατώνονται σε βάθος και αναζωογονούνται, αποκτώντας αμέσως λεία και φωτεινή όψη. Το άρωμα αγκαλιάζει τα μαλλιά με μια ανάλαφρη αύρα μακράς διάρκειας, αναδύοντας υπέροχες καλοκαιρινές νότες γιασεμιού και τουμπερόζας.  

Furterer Solaire Nourishing Repair Shampoo: Σαμπουάν θρέψης και επανόρθωσης για την προστασία των μαλλιών από την έκθεση στον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο. Εμπλουτισμένο με κερί Jojoba, καθαρίζει απαλά, χαρίζει θρέψη και επανορθώνει τα μαλλιά που εκτίθενται στον ήλιο, τη θάλασσα και την πισίνα. Ειδικά σχεδιασμένο για να επανορθώνει τα μαλλιά από την ξηρότητα που οφείλεται στην ακτινοβολία UV, το αλάτι και το χλώριο. Μπορεί να ξεπλυθεί με θαλασσινό νερό και έχει κρεμώδη υφή με λαμπερό, απολαυστικό άρωμα. Παράλληλα διευκολύνει το ξέμπλεγμα των μαλλιών ενώ ταυτόχρονα τους χαρίζει απαλότητα και λάμψη.

Wella Invigo Sun After Sun Express Conditioner:  Conditioner άμεσης δράσης για μετά την έκθεση στον ήλιο με προβιταμίνη Β5 στη σύνθεση του. Επανορθώνει και λειαίνει χαρίζοντας υγιή όψη και απαλότητας χάρη στο έλαιο βερίκοκου και το SUN-Blend.

 

Aveda Sun Care Protective Hair Veil:  Μια ανάλαφρη, αδιάβροχη και αόρατη UV προστασία για τα μαλλιά που ελαχιστοποιεί τις φθορές του ήλιου και την αφυδάτωση. Με φυσικά UVA/UVB φίλτρα από έλαια wintergreen και κανέλας προστατεύει την τρίχα από την αφυδάτωση που προκαλεί ο ήλιος

Briogeo Superfoods 3 in 1 Leave-in Spray: Ένα σπρέι 3 σε 1 που ξεμπερδεύει, περιποιείται και παρέχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με βαθιά θρεπτικά φυτοθρεπτικά συστατικά για μαλλιά με πιο υγιή όψη.

Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil Mask: Μια θεραπεία που ξεμπλέκει και περιποιείται ακόμη και τα πιο εύθραυστα μαλλιά. Επιπλέον, προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και την ξηρότητα που προκαλείς η ηλιακή ακτινοβολία.

Paul Mitchell After Sun Nourishing Masque: Μάσκα ενυδάτωσης κατάλληλη ακόμα και για τα πιο λεπτά μαλλιά. Αφήνει μεταξένια υφή χωρίς να μειώνει τον όγκο. Χάρη στην Πανθενόλη και το έλαιο ηλίανθου που περιέχει στη σύνθεση της χαρίζει ζωντάνια και λάμψη. Το φίλτρο Uvinul προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και το σιτάρι θρέψη και ελαστικότητα αποτρέποντας το σπάσιμο της τρίχας.

Tips

  • Αρχικά πρέπει να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου αμέσως μετά την παραλία με άφθονο κρύο νερό. 
  • Τα βαμμένα μαλλιά ξεθωριάζουν και αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται να απλώνεις αντηλιακό σπρέι κατά την έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιείς αποκλειστικά και μόνο προϊόντα περιποίησης για μετά τον ήλιο. 
  • Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς συσκευές θερμότητας στις διακοπές. Αφού λούσεις και ενυδατώσεις τα μαλλιά σου άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά. Το αεράκι του νησιού θα βοηθήσει. 
  • Χλιαρό και ζεστό νερό απαγορεύεται μιας και αφαιρεί τη φυσική λιπαρότητα από το τριχωτό με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ακόμη πιο ξηρά και θαμπά. 
  • Μην χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμη νωπά. Αν παρ’ όλα αυτά θέλεις να τα ξεμπλέξεις επιλέγεις μια χτένα με αραιά δόντια. 

 

Read More

And More