Μαλλιά με μπούκλες: Tips και tricks για να δείχνουν άψογα όλη την ημέρα

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με curly μαλλιά φέτος είναι η χρονιά σου. Αν και οι ειδικοί λατρεύουν τον συγκεκριμένο τύπο και επιμένουν πως το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρατάς την τρίχα πλούσια ενυδατωμένη και τις μπούκλες ελαστικές και με έξτρα όγκο. Γνωρίζω ότι χρησιμοποιείς πολύ συχνά συσκευές θερμότητας και κυρίως σίδερο ισιώματος ώστε να δημιουργείς sleek looks αλλά από εδώ και στο εξής σε συμβουλεύω να αφήσεις τα μαλλιά σου στην ησυχία τους και στην φυσική τους κατάσταση. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordanna Cobella (@jordannacobella)

Είναι huge trend και οι διασημότερες bloggers αλλά και it girls το ακολουθούν πιστά. Μην ξεχνάς άλλωστε πως όσο λιγότερο ταλαιπωρείς τα σγουρά μαλλιά τόσο ωραιότερα δείχνουν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAL SALCEDO (@salsalhair)

Κι αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να είναι τα σγουρά μαλλιά σου υπέροχα αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές και τα μυστικά των ειδικών. 

  • Ξεκινάς με το σωστό κούρεμα. Είναι η αρχή του παντός άλλωστε. Το shag είναι μια τέλεια ιδέα και μεγάλη τάση τις τελευταίες σεζόν. Αναδεικνύει τα σγουρά μαλλιά με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ενώ οι αφέλειες χαρίζουν το twist που θα κάνει το look σου ξεχωριστό. 
  • Αν πάλι δεν είσαι τόσο τολμηρή θα ζητήσεις από τον κομμωτή σου να “αραιώσει” τον όγκο στα σωστά σημεία ώστε τα μαλλιά σου να δείχνουν ανάλαφρα και με τέλεια κίνηση.
  • Η σωστή περιποίηση είναι το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα. Αν η τρίχα είναι σωστά ενυδατωμένη τότε όλα θα πάνε καλά. Παράλληλα επιβάλλεται να χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για σγουρά μαλλιά ενώ το leave in conditioner πρέπει να μπει στη ζωή και τη ρουτίνα σου. 
  • Καλό είναι επίσης μετά το λούσιμο και πριν χτενίσεις τα μαλλιά σου να χρησιμοποιείς ένα σπρέι που ξεμπερδεύει την τρίχα μιας και τα σγουρά μαλλιά έχουν αυτή την τάση και το πιθανότερο είναι να τα ταλαιπωρείς όταν τα χτενίζεις και να δημιουργείς ψαλίδα και σπάσιμο στις άκρες. 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@slickback_buttahtoast)

  • Λούζεσαι αποκλειστικά και μόνο με χλιαρό ή ακόμη καλύτερα με κρύο νερό ώστε να αποφύγεις το φριζάρισμα. 
  • Χρησιμοποιείς μεταξωτή μαξιλαροθήκη αφού η τριβή δημιουργεί φριζάρισμα και ταυτόχρονα μπερδεύει τα μαλλιά και οι μπούκλες χάνουν την ελαστικότητα και τη φόρμα τους. 
  • Ποτέ μα ποτέ δεν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου στεγνά. Αφού απλώσεις το leave in conditioner κι ενώ είναι ακόμη νωπά τα χτενίζεις απαλά με μια χτένα που έχει πολύ αραιά δόντια. 
  • Έλαια και πάλι έλαια. Φυσικό όπως το ελαιόλαδο στις άκρες μόνο αλλά και προϊόντα που θα σου προτείνει ο κομμωτή σου. Είναι οι συνθέσεις που κρατούν την τρίχα ενυδατωμένη και χαρίζουν λάμψη και απαλότητα. 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@slickback_buttahtoast)

  • Ποτέ μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα. Τύλιξε την στο κεφάλι και περίμενε να απορροφήσει την υγρασία. 
  • Όσο αφορά στο κοντίσιονερ ή τη μάσκα που είναι απαραίτητη μία φορά την εβδομάδα τα απλώνεις αρχικά στις άκρες των μαλλιών που είναι και το πιο εύθραυστο σημείο και προχωράς στη συνέχεια προς το μέσο. 

Read More

And More