Μαλλιά: Συμβουλές για να αποφύγεις το φριζάρισμα

Η υγρασία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των μαλλιών και ο λόγος που φριζάρουν ειδικά αν είναι σγουρά ή ξηρά. Γιατί παρουσιάζεται όμως το συγκεκριμένο “εφέ” θα αναρωτηθείς. Τα σγουρά και σπαστά μαλλιά είναι πιο πορώδη σε σχέση με τα ίσια που σημαίνει πως απορροφούν και συγκρατούν με μεγαλύτερη ευκολία την υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος που όταν ο καιρός είναι βροχερός ή χιονίζει η τρίχα γίνεται πιο άγρια και ατίθαση. 

Ο στατικός ηλεκτρισμός από την άλλη προκαλείται όταν αλλάζει το φορτίο τους και συνήθως αυτό συμβαίνει αν φοράς μάλλινα πουλόβερ. 

Επειδή όμως το ζητούμενο είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνεις ώστε να τα αποφύγεις δες στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες. 

Φριζάρισμα 

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση: Είναι ο πρώτος και βασικός κανόνας. Αν η τρίχα δεν παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας τότε όλα θα πάνε καλά. Αυτό σημαίνει πως αμέσως μετά το λούσιμο είναι απαραίτητο το conditioner με φυσικά έλαια στη σύνθεση του και μία φορά την εβδομάδα μια πλούσια μάσκα που θρέφει σε βάθος. 

Styling: Τα μαζεμένα μαλλιά σε ένα updo ή πλεξούδα είναι ότι καλύτερο και πιο πρακτικό τις ημέρες που δεν μπορείς να μειώσεις το φριζάρισμα. 

Μείωσε τη χρήση των συσκευών θερμότητας: Το καλύτερο είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ στον κρύο αέρα που δεν ξηραίνει την τρίχα και κατά προέκταση δεν της επιτρέπει να φριζάρει. Εκείνο που επίσης πρέπει να προσέξεις είναι ο τρόπος που σκουπίζεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα μετά το λούσιμο. Το σωστό είναι να ταμπονάρεις απαλά. Η τριβή ενισχύει το φριζάρισμα και το σπάσιμο. 

Θερμοκρασία του νερού: Το πολύ ζεστό νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τρίχας αφού προκαλεί ξηρότητα και αφυδάτωση που δεν μπορούν να διορθώσουν τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν πρέπει να λούζεσαι πάντα με χλιαρό και να ξεβγάζεις το σαμπουάν και το conditioner ή τη μάσκα με κρύο. 

 

Στατικός Ηλεκτρισμός

Έλαια μαλλιών. Είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση. Οι νέες πρωτοποριακές φόρμουλες χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση και απαλότητα στα μαλλιά χωρίς να αφήνουν ίχνος λιπαρότητας.

Ξύλινη βούρτσα: Είναι το μικρό μυστικό των hairstylists. Πολύ συχνά αιτία της εμφάνισης του στατικού  ηλεκτρισμού είναι η χρήση πλαστικής βούρτσας. Φρόντισε λοιπόν να αποκτήσεις άμεσα μια ξύλινη που δεν επιτρέπει στην τρίχα να ηλεκτριστεί και παράλληλα μειώνει το σπάσιμο και την ψαλίδα. 

Η σωστή μαξιλαροθήκη: Είναι το tip που ακολουθούν οι celebrities ώστε να αποφύγουν τόσο το φριζάρισμα όσο και τον στατικό ηλεκτρισμό. Χρησιμοποιούν μόνο μεταξωτή μαξιλαροθήκη αφού είναι το μοναδικό υλικό που δεν ταλαιπωρεί την τρίχα κατά την τριβή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παράλληλα μπορείς, τις ημέρες με υψηλά ποσοστά υγρασίας μπορείς να τυλίγεις τα μαλλιά σου με ένα μεταξωτό μαντήλι λίγο πριν πέσεις για ύπνο. 

 

 

Read More

And More