Μη φοβάσαι τη βροχή όσο έχεις στο μπάνιο σου τα καλύτερα anti-frizz προϊόντα

Τις τελευταίες ημέρες ζεις έναν μικρό δράμα όσο αφορά στα μαλλιά σου και το φριζάρισμα. Η βροχή είναι δυνατή και διαρκεί για ώρες κι αν εσύ κινείσαι στην πόλη το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα έχεις μαζεμένα σε σφιχτή αλογοουρά ή μια ακόμη πιο σφιχτή πλεξούδα ώστε να αποφύγεις το φριζάρισμα που είναι άκρως ενοχλητικό. Φυσικά, οι ειδικοί έχουν φροντίσει και γι΄αυτό. Χάρη στις πολύτιμες συμβουλές τους αλλά και τα anti-frizz προϊόντα που προτείνουν. Είναι τα μοναδικά που θα σε σώσουν μέρες σαν τη σημερινή. Ακούγεται πως η υγρασία θα παραμείνει εδώ και την επόμενη εβδομάδα. Κάνε υπομονή λοιπόν, μην ξεχνάς αδιάβροχο και ομπρέλα και άσε τα μαλλιά σου ελεύθερα να ακουμπούν στους ώμους χωρίς φόβο. 

 

Πριν σου δείξω όμως τα αγαπημένα μου προϊόντα κατά του φριζαρίσματος θα πρέπει να γνωρίζεις και κάποια πράγματα ακόμη. Όπως για παράδειγμα πως μπορείς να αποφύγεις το φριζάρισμα. Εν αρχή ην η ενυδάτωση. Αν η τρίχα σου είναι υγιής και σωστά ενυδατωμένη τότε δεν αφήνει περιθώρια στην υγρασία να δημιουργήσει το συγκεκριμένο εφέ.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης ξεκινώντας από το σαμπουάν με έλαια και φυτικά συστατικά που προστατεύουν τα μαλλιά και στη συνέχεια με τη μάσκα που θα απλώνεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε νωπά μαλλιά. Αν αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα ξηρότητας χρησιμοποιείς τη μάσκα ως θεραπεία aka μετά την εφαρμογή τυλίγεις τα μαλλιά σου με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις να δράσει για 20-30 λεπτά. Ξεβγάζεις καλά και αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Επίσης δεν ξεχνάς να απλώνεις προϊόν προστασίας από τη θερμότητα κάθε φορά που χρησιμοποιείς πιστολάκι ή σίδερο για ίσιωμα και μπούκλες. 

Κι αν δεν έχεις προμηθευτεί ακόμη με προϊόν που θα σε βοηθήσει να τιθασεύσεις τα μαλλιά δες στη συνέχεια τα αγαπημένα μου. 

Redken Frizz Dismiss Anti-Stati Oil Mist for Frizzy Hair: Έλαιο με 7% σύμπλεγμα λείανσης στη σύνθεση του. Χαρίζει απαλότητα και ενυδάτωση ενώ μειώνει το στατικό ηλεκτρισμό που δημιουργεί το φριζάρισμα. 

L’ Oreal Paris Elvive Dream Long Frizz Killer Serum: Κατάλληλο για μακριά μαλλιά που φριζάρουν. Τα προστατεύει από τη χρήση των συσκευών θερμότητας εως και τους 230 βαθμούς Κελσίου. 

Tresemme Keratin Smooth Oil: Έλαιο με εκχύλισμα κερατίνης και έλαιο Marula από την Αφρική που ενυδατώνει σε βάθος. 

Phyto Defrisant Anti-Frizz Blow Dry Balm: Απαλή κρέμα προστασίας από τη θερμότητα, με φυτικό σύμπλοκο ισιώματος. Φροντίζει και προετοιμάζει την τρίχα από τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ δεν επιτρέπει το φριζάρισμα. 

Batiste Dry Shampoo De Frizz: Κι όμως το αγαπημένο σου προϊόν κατά της λιπαρότητας τώρα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και το φριζάρισμα. Περιέχει εκχυλίσματα καρύδας που αφήνουν τέλειο άρωμα στα μαλλιά και τα περιποιούνται σε βάθος. 

Wella Professional Invigo Nutri-Enrich Frizz Control Cream: Κρέμα που ελέγχει το φριζάρισμα και χαρίζει απαλότητα, λάμψη και ενυδάτωση χάρη στη σύνθεση της που αποτελείται από βιταμίνη Ε, goji berry, πεπτίδια και μέταλλα.  

 

Lorvenn Frizz Free Curl Style & Elasticity Leave-In-Treatment: Πρόκειται για μια κρέμα κατάλληλη για μαλλιά με μπούκλες. Προβιταμίνη Β5 και θαλάσσια άλγη αποτελούν τη βάση της σύνθεση της στοιχεία που δρουν ενάντια στο φριζάρισμα χαρίζοντας ελαστικότητα και τέλεια κίνηση στα μαλλιά. Την απλώνεις σε νωπά ή στεγνά μαλλιά χωρίς να την ξεβγάλεις. 

Kerastase Discipline Spray Fluidissime: Σπρέι προστασίας από τη θερμότητα και το φριζάρισμα. 

Extra tip: Μην τρίβεις ποτέ τα νωπά μαλλιά μετά το λούσιμο. Ταμπονάρεις απαλά με μια στεγνή πετσέτα.

Photos: iStock 

 

 

 

Read More

And More