Μπούκλες και κυματισμοί: Είναι τάση και θα δημιουργήσεις το τέλειο look με τον σωστό αφρό χτενίσματος

Οι μπούκλες είναι και πάλι εδώ όπως επίσης και οι κυματισμοί στα μαλλιά. Κι αν το μυαλό σου πηγαίνει στα επιτηδευμένα hairstyles με το άψογο φινίρισμα και τα σχεδόν άκαμπτα μαλλιά σου έχω απίθανα νέα. Οι celebrity hairstylists τη φετινή σεζόν προτείνουν και δημιουργούν οι ίδιοι στις διάσημες φίλες τους τα πιο φυσικά χτενίσματα με ανάλαφρες μπούκλες και κυματισμούς που θυμίζουν εκείνους που αποκτάς αμέσως μετά τη βουτιά στη θάλασσα. Και πιο συγκεκριμένα αφού τα μαλλιά στεγνώσουν φυσικά. 

Οι experts, ευτυχώς για όλες μας, αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες και συμβουλές ώστε να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις αν και το μικρό τους μυστικό είναι ένα προϊόν styling που έχεις αφήσει στην άκρη εδώ και καιρό, για να μην πω χρόνια. Υποψιάζεσαι σε ποιο αναφέρομαι. Πρόκειται για τον αφρό χτενίσματος. Εκείνον που οι hairstylists συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πάντα και χωρίς εξαιρέσεις. Και τώρα έρχονται και πάλι οι TikTokers να υπενθυμίσουν πως είναι το προϊόν που θα σε βοηθήσει αν δημιουργήσεις από τις πιο σφιχτές μπούκλες, μέχρι τον έξτρα όγκο αλλά και το wet look που παραμένει τάση και τη φετινή σεζόν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

Κι αν έχεις στο μυαλό σου τις συνθέσεις που χρησιμοποιούσες τις περασμένες δεκαετίες θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα αγαπημένα beauty brands λανσάρουν πλέον αφρούς χωρίς αλκοόλ, sulphates ή πλαστικό με αποτέλεσμα να μην ξηραίνουν την τρίχα ή να αφήνουν εκείνη, τη γνωστή και “αξέχαστη” crunchy υφή στα μαλλιά. Αντίθετα, τα κρατούν ενυδατωμένα, απαλά και με φυσική λάμψη. 

Πώς χρησιμοποιείς τον αφρό και το σωστό styling

  • Αμέσως μετά το λούσιμο και αφού ταμπονάρεις τα μαλλιά σου απαλά με την πετσέτα ώστε να μην φριζάρουν απλώνεις μία “δόση” αφρού από τη ρίζα μέχρι τις άκρες των μαλλιών, με τα δάχτυλα. Φροντίζεις ώστε να καλύψεις όλη την επιφάνεια. Α  
  • Ακόμη καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό, βαμβακερό t-shirt αντί για πετσέτα. Τυλίγεις τα μαλλιά σου και περιμένεις μερικά λεπτά πριν εφαρμόσεις τον αφρό. 
  • Αν έχεις φυσικές μπούκλες καλό είναι να τοποθετήσεις στο πιστολάκι το diffuser, το εξάρτημα που υπάρχει στη συσκευασία και είναι κατάλληλο για σγουρά μαλλιά. 
  • Για ανάλαφρες και ελαστικές μπούκλες χρησιμοποιείς μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα. 
  • Στα πολύ σγουρά μαλλιά ο αφρός εφαρμόζεται και σε στεγνά ανανεώνοντας το look χωρίς να χρειαστεί λούσιμο. Μια “μπάλα” αφρού σε μέγεθος αυγού είναι η σωστή ποσότητα. Το απλώνεις και πάλι σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. 

Πριν επιλέξεις το νέο σου αφρό καλό είναι να γνωρίζεις τον κατάλληλο ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Στη συνέχεια θα δεις τους αγαπημένους μου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς το beauty κατάστημα ή το κομμωτήριο. 

Kerastase Mousse Bouffant: Κατάλληλος για λεπτά και χωρίς όγκο και κίνηση μαλλιά. Χαρίζει πυκνότητα, δυνατό κράτημα και ελαστικότητα χωρίς να βαραίνει ή να θαμπώνει.

L’ Oreal Professionnel Tecni Art Volume Lift: Αφρός σε μορφή spray για έξτρα όγκο στη ρίζα και φυσικό έλεγχο στα μαλλιά. Τόσο τα μήκη όσο και οι άκρες γίνονται εύπλαστα και ανάλαφρα. Ανακινείς καλά τη συσκευασία και εφαρμόζεις τον αφρό στη ρίζα κάθε τούφας των μαλλιών με απόσταση λίγων εκατοστών. Στη συνέχεια τα στεγνώνεις ή απλά τα φορμάρεις με τα δάκτυλα. 

Bumble & Bumble Thickening Full Form Soft Mousse: Ανάλαφρος αφρός που χαρίζει όγκο που διαρκεί, σχήμα και έξτρα λάμψη.

Virtue Volumizing Mousse: Πυκνώνει τα μαλλιά χαρίζοντας δύναμη, κράτημα με ελαστικότητα που διαρκούν. Μια ελαφριά σύνθεση που συνδυάζει τη δύναμη του εμβληματικού συστατικού, το Alpha Keratin 60ku (R)  με τον σπόρο baobab εξασφαλίζοντας έναν απίστευτο όγκο.

TRESemme Volume & Lift Mousse Long Lasting Hold: Κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Προσφέρει έξτρα όγκο που παραμένει στη θέση του όλη την ημέρα αλλά και ελαστικότητα στις μπούκλες. 

 

 

 

 

 

Read More

And More