Νέα επαναστατική θεραπεία ισιώματος μαλλιών! Μόλις ήρθε στην Ελλάδα!

Λατρεύω τα ολόισια μακριά μαλλιά μου! Όμως, αυτή η είδηση με κάνει να μετανιώνω γι’ αυτό το χαρακτηριστικό που με τόσο καμάρι “περιφέρω” χρόνια τώρα, γιατί πραγματικά θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω πάνω μου! Λέγεται Brazilian Keratine και πρόκειται για μια πραγματικά επαναστατική θεραπεία ισιώματος μαλλιών που μόλις έφτασε στην Ελλάδα. Μην βιάζεσαι… Δεν έχει καμία σχέση με τεχνικές επεξεργασίες ή χημικά, δεν φθείρει την τρίχα (αντίθετα, την κάνει πιο λεία και απαλή από ποτέ) και, επίσης, δεν είναι η κλασική ισιωτική. Μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Χατζή στα κομμωτήρια του οποίου εφαρμόζεται αυτή η τεχνική. Μας τα είπε όλα: πόσο κοστίζει, πόσο διαρκεί, ποια είναι η ακριβής διαδικασία…
Εν τω μεταξύ, μια φωτογράφιση του how to της όλης θεραπείας και το αποτέλεσμα που είδα στην κοπέλα που το δοκίμασε ήταν αρκετά για να με πείσουν ότι: Αυτή η θεραπεία θα σου δώσει τα πλούσια, λεία και ολόισια μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν (ναι, ακόμη και αν είναι πολύ σγουρά!).

Πώς ξεκίνησαν όλα…
Η τεχνική λέγεται Brazilian Keratine και προέρχεται από την Βραζιλία όπου και εφαρμόστηκε πρώτη φορά. “Είναι κάτι που ζητούσαν οι γυναίκες εκεί. Έχουν πλούσια, σγουρά μαλλιά και οι συνεχείς τεχνικές εργασίες προκαλούσαν μεγάλη φθορά”, μου εξηγεί ο Κωνσταντίνος Χατζής. Γρήγορα, η επαναστατική αυτή μέθοδος έκανε το γύρω του κόσμου (πολλές είναι οι stars του Hollywood που την έχουν δοκιμάσει) και πριν μερικούς μήνες έφτασε και στην Ελλάδα.

Τι κάνει (με λεπτομέρειες, παρακαλώ!)
Η συγκεκριμένη θεραπεία βασίζεται στο κολλαγόνο και την κερατίνη τα οποία μέσω της ειδικής διεργασίας “επικάθονται” πάνω στην τρίχα με αποτέλεσμα να δίνουν ακόμη και στα πιο λεπτά μαλλιά έναν όγκο της τάξης του 20%. Όμως, αυτό που βασικά επιτυγχάνει είναι να κάνει την τρίχα ολόισια και να της δίνει λάμψη, ενυδάτωση και anti frizz ιδιότητες.

Η διαδικασία step by step

Καταρχήν, η διαδικασία διαρκεί περίπου μια με μιάμιση ώρα ανάλογα με το μήκος του μαλλιού και τις ανάγκες της κάθε τρίχας. Σαν πρώτο βήμα οι ειδικοί τεχνίτες λούζουν τα μαλλιά με ένα ειδικό σαμπουάν, το Clarifying Shampoo που ανοίγει τα λέπια της τρίχας. Έπειτα, περνάνε το προϊόν σε όλα τα μαλλιά (φαντάσου μια διαδικασία σαν την βαφή), το στεγνώνουν και πέρνουν πολύ λεπτές τουφίτσες τις οποίες κάνουν με πρέσα (κάθε μικρή τούφα παιρνιέται με την πρέσα 7-10 φορές ανάλογα με τον τύπο του μαλλιού, την ποιότητα της τρίχας κλπ.)

Θα μου κοστίσει τα… μαλλιά της κεφαλής μου;
Αναμφισβήτητα όχι! Το κόστος μπορεί να μην είναι χαμηλό αλλά σκέψου ότι πρόκειται για μια θεραπεία που διαρκεί για τρεις ολόκληρους μήνες πράγμα που σημαίνει ότι σου κάνει απόσβεση. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι για το επόμενο διάστημα ξεχνάς τις επισκέψεις σου για χτένισμα και ίσιωμα στο κομμωτήριο!
Ο Κωνσταντίνος Χατζής λέει: “Στην Αμερική το προϊόν που κάνει την θεραπεία κοστίζει 400 δολάρια περίπου. Εδώ το κόστος έχει κατέβει, πολλοί το πουλάνε στα 250 ευρώ. Στα δικά μας κομμωτήρια, επειδή πιστεύουμε σε αυτή την θεραπεία και θέλουμε να το δοκιμάσουν όσες περισσότερες γυναίκες, το κόστος ξεκινάει από €100 για ένα κοντό μαλλί και φτάνει στα €250 για τα πολύ μακριά. Άρα, ένας μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στα €180.”

Κι αν έχω πολύ σγουρά μαλλιά;
Και σε αυτή την περίπτωση βρίσκεις τη λύση σου αφού ακόμη και στα πολύ σγουρά η θεραπεία αυτή μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα του ίσιου μαλλιού κατά 80%. “Και αν επιθυμεί κάποια κυρία να το κάνει τελείως ίσιο μπορεί μετά από τρεις εβδομάδες να της προσθέσουμε και άλλο προϊόν και να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα”, συμπληρώνει ο hair stylist πολλών stars.

Βαφή και Brazilian Keratine. Μπορώ και τα δύο μαζί;
Η απάντηση είναι ναι ακόμη και την ίδια μέρα. Αρκεί να κάνεις πρώτα την βαφή ή τις ανταύγειες και μετά την θεραπεία. Και αυτό γιατί πρόκειται για μια απόλυτα φυσική διαδικασία την οποία όμως, αν δεν τηρήσουμε κάποιους κανόνες μπορεί η τρίχα να την αποβάλλει.

SOS tips για μετά την θεραπεία
1. Πρέπει να μείνεις άλουστη για 48 ώρες προκειμένου να “δέσει” η κερατίνη και το κολλαγόνο και να γίνουν ένα σώμα με την τρίχα.
2.Πρέπει να αποφύγεις τις λακ και τα προϊόντα styling.
3. Δεν πρέπει να τα χτενίσεις, να τα πιάσεις ή να τα τραβήξεις πίσω.

Γιατί Brazilian Keratine και όχι ισιωτική;
Στο δίλλημα αυτό, ο Κωνσταντίνος Χατζής είναι κάθετος: “Η ισιωτική είναι μια χημική διαδικασία με βενζόλιο και άλλου είδους χημικές αντιδράσεις, ισιώνει τα μαλλιά μεν αλλά προκαλεί έντονη αφυδάτωση και ταλαιπωρεί την τρίχα. Ειδικά στα βαμμένα μαλλιά εμείς έχουμε σαν αρχή να μην κάνουμε ισιωτική. Όμως με το Brazilian Keratine είναι σαν να κάνεις ένα μόνιμο χτένισμα, λαμπερό, πλούσιο και εντελώς ίσιο”. Αλήθεια εσύ, τι θα επέλεγες;


Read More

And More