Ο hair expert Σπύρος Κρυστάλλης μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για τέλεια, υγιή και updated μαλλιά

Μία από τις σημαντικότερες σχέσεις στη ζωή μιας γυναίκας είναι εκείνη με τον κομμωτή της. Πρέπει να κατανοεί τις ανάγκες σου, να μιλάτε την ίδια γλώσσα, να έχετε κοινούς κώδικες αισθητικής και κάθε φορά να φεύγεις από το κομμωτήριο ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και φυσικά με καλύτερη διάθεση. Ο κομμωτής σου πρέπει να διακρίνεται για το ταλέντο του, την τεχνική του κατάρτιση, για τις γνώσεις του και φυσικά πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει. Ο Hair Expert, Σπύρος Κρυστάλλης (@spiroscristallis), διαθέτει όλα τα παραπάνω κι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας εδώ και αρκετά χρόνια.

Τον συναντήσαμε σε ένα από τα πιο αγαπημένα beauty spots αυτής της πόλης, στο Makeover Creative Beauty Studio (Κοραή 7, Αγία Παρασκευή) και ρωτήσαμε για όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζεις ώστε τα μαλλιά σου να είναι υγιή, λαμπερά και να σε κολακεύουν.

Ποιο είναι το μυστικό για να μακραίνουν τα μαλλιά σου; Παίζει ρόλο ο σωματότυπός σου στο κούρεμα που πρέπει να έχεις; Πόσο ταλαιπωρούν τα μαλλιά τα extensions; Ποιο είναι το μυστικό για υγιή, λαμπερά μαλλιά; Τι προτείνουν οι τάσεις φέτος; Ο Hair Expert, Σπύρος Κρυστάλλης, μας δίνει τις πληροφορίες που κάθε γυναίκα οφείλει να γνωρίζει… 

Ποιο είναι το μυστικό για υγιή μαλλιά;
Η υγεία των μαλλιών είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών παραγόντων… και η αλήθεια είναι, πως όλο και περισσότερες γυναίκες, αρχίζουν να ενημερώνονται και να φροντίζουν καθημερινά για την καλή υγεία των μαλλιών τους.
Κακά τα ψέματα, η εικόνα των μαλλιών, ώστε να είναι όμορφα και υγιή, εξαρτάται από τις τεχνικές εργασίες που έχουν υποστεί τα μαλλιά. Ακόμα και μία φορά είναι αρκετή, για να καταστραφούν τα μαλλιά. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεστε και να εμπιστεύεστε έμπειρους επαγγελματίες, και ποτέ να μην επιχειρείτε τεχνικές εργασίες μόνες στο σπίτι ή να επιλέγετε τεχνίτες λόγω χαμηλού κόστους. Πάντα να αναζητάτε σχέση ποιότητας και τιμής.

Αναζητήστε κομμωτήρια, τα οποία στις υπηρεσίες χρώματός τους χρησιμοποιούν βαφές χωρίς χημικά, χωρίς αμμωνία. Τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια! Από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές, θα παρατηρήσετε μια απίστευτη αλλαγή στα μαλλιά σας. Θα δυναμώνουν και θα λάμπουν! Θα δείχνουν νεανικά, όμορφα, υγιή και πλούσια. Επιτέλους θα δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν χωρίς ψαλίδα! Οι άκρες σας δεν θα είναι πλέον κατεστραμμένες. Θα αποκτήσουν ζωντάνια και ελαστικότητα, διατηρώντας τα φυσικά τους έλαια! Οι βαφές χωρίς χημικά, έχουν μεγάλη καλυπτικότητα, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αντίθετα με αυτά που σας παρουσιάζουν, πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από τις συνηθισμένες χημικές βαφές. Οι χημικές βαφές, βλάπτουν και καταστρέφουν τα μαλλιά. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αναφερθεί αλλεργικές αντιδράσεις. Λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν, το ph τους, ξεπερνά το 8 με αποτέλεσμα να τις καθιστά αλκαλικές. Μια αλκαλική βαφή αδυνατίζει την τρίχα. Σταδιακά τα μαλλιά δείχνουν άτονα, θαμπά, έχοντας χάσει την φυσική τους λάμψη. Είναι ξηρά, αφυδατωμένα με ψαλίδα, με αποτέλεσμα να σπάνε.

Μήπως βλέπετε αυτή την εικόνα και στα δικά σας μαλλιά; Μην το σκέφτεστε. Επενδύστε στην καλή υγεία και εμφάνιση των μαλλιών σας. Το κόστος είναι λίγο πιο υψηλό από τις κοινές βαφές, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Ένας συνδυασμός καλής διατροφής πλούσια σε βιταμίνες, καθημερινή φροντίδα με εξειδικευμένα προϊόντα στο σπίτι, και συχνές θεραπείες ενυδάτωσης και θρέψης στο κομμωτήριο είναι μία συνήθεια που θα πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητά σας, προκειμένου να αλλάξετε την υγεία σας από μέσα προς τα έξω και κατ’ επέκταση την υγεία των μαλλιών σας…

Δε θα πρέπει να αμελείτε φυσικά το τακτικό κούρεμα! Τα μαλλιά μακραίνουν από τη ρίζα. Αν δεν είναι υγιή, οι άκρες σπάνε και παραμένουν τα μαλλιά στο ίδιο μήκος. Για σκεφτείτε το!

Κάθε πότε είναι σωστό να κουρευόμαστε;
Η συχνότητα του κουρέματος, εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών και σίγουρα καθορίζεται από τη γραμμή και το στυλ τους. Σε γενικές γραμμές, για εσάς που έχετε μακριά μαλλιά, θα πρέπει να τα κουρεύετε κάθε δύο μήνες. Μόνο έτσι θα δείχνουν υγιή, πλούσια χωρίς ψαλίδα.
Για εσάς που έχετε επιλέξει ένα πιο κοντό κούρεμα καλό είναι να διατηρείτε τη γραμμή και τη φόρμα τους και να επισκέπτεστε το κομμωτήριο κάθε έναν με ενάμιση μήνα.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας;
Η αλήθεια είναι πώς ορισμένες συνήθειες που έχετε υιοθετήσει με τα χρόνια άθελά σας, βλάπτουν τα μαλλιά.
Για παράδειγμα, το ζεστό νερό! Πρέπει να αποφεύγετε να λούζεστε με πολύ ζεστό νερό, καθώς με τον τρόπο αυτό, αφαιρείτε τα φυσικά έλαια του τριχωτού, έχοντας ως αποτέλεσμα να ενεργοποιείτε στο μέγιστο τους αδένες του σμήγματος προκαλώντας λιπαρότητα!

Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε πως τα μαλλιά πρέπει να τα ταμπονάρετε πολύ προσεκτικά με την πετσέτα, ειδικότερα τα λεπτά και τα εύθραυστα μαλλιά… καθώς με έντονες επαναλαμβανόμενες κινήσεις τα μαλλιά φριζάρουν, ηλεκτρίζονται και σπάνε.

Η κατάλληλη θερμοκρασία στις συσκευές μαλλιών που χρησιμοποιείτε δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 185°, καθώς υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή, προκαλεί βλάβη στα λέπια της τρίχας.

Η παρατεταμένη χρήση extensions, τρεσών και tapes, χωρίς κάποια περίοδο διαλείμματος, δυστυχώς βλάπτει τα μαλλιά. Καταλαβαίνω, πως είναι μία μορφή εξάρτησης για τις γυναίκες, καθώς έχουν άμεσο, πλούσιο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ωστόσο, εκτός από ένα ωραίο αποτέλεσμα, θα πρέπει να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα, καθώς δεν θα τα φοράτε για μια ζωή… Κι όταν κάποια στιγμή θα αποφασίσετε να τα βγάλετε, θα είναι κρίμα να απογοητευτείτε, διότι ίσως είναι πολύ αργά, καθώς θα είναι αδύναμα, αραιά και ενδεχομένως να παρουσιάζουν μόνιμη απώλεια σε κάποια σημεία.

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μακρύνουν τα μαλλιά μας;
Όπως έχω αναφέρει, η καλή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την υγεία των μαλλιών μας. Η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας σας, σε συνδυασμό με καλό μασάζ, θα ενεργοποιήσει το θύλακα της τρίχας, θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών.
Το συχνό κούρεμα, ανανεώνει, βελτιώνει και βοηθάει στην ανάπτυξή τους σημαντικά!

Ποια κουρέματα είναι φέτος στη μόδα;
Οι κορυφαίοι Hair artist και Hair colorist από όλον τον κόσμο, παρουσιάζουν κάθε σεζόν, τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στα κουρέματα, καθώς επίσης και τις νέες αποχρώσεις στα μαλλιά φυσικά!
Ακολουθώ, τα Hair trends της εποχή, χωρίς να τα υιοθετώ 100%. Όταν με επισκεφθεί μια γυναίκα στο χώρο μου, στο MAKEOVER STUDIO, θα συζητήσουμε για τις ανάγκες της. Σίγουρα το σχήμα προσώπου της κάθε γυναίκας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου της, ο σωματότυπός της, ο τόνος της επιδερμίδας της, είναι αυτά που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα και θα απογειώσουν στο μέγιστο την εμφάνισή της.

Νούμερο ένα τάση λοιπόν είναι τα καρέ μαλλιά, είτε με αφέλειες είτε με φράντζα. Ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, στα περισσότερα σχήματα προσώπου, ανορθώνοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Είναι ιδανικό για λεπτά μαλλιά, καθώς χαρίζει όγκο, μα ταιριάζει απίστευτα και σε γυναίκες με πυκνά μαλλιά δίνοντάς τους τέλεια κίνηση. Ένα καρέ, προσδίδει άμεσα στιλ, χωρίς να κάνετε τίποτα! Μπορείτε να τα στεγνώνετε φυσικά, δημιουργώντας ένα πιο messy look ή να τα λειαίνετε με μια στρογγυλή βούρτσα δίνοντας extra όγκο!

Τώρα που έχουν επιστρέψει ως “απαραίτητα” όλα αυτά τα απίθανα αξεσουάρ στα μαλλιά (λαμπερά clips, μπαρέτες, στέκες, κορδέλες) ήρθε η στιγμή να τολμήσετε το δικό σας μοναδικό καρέ.

Βusiness women haircut. Αλλιώς, τετράγωνο καρέ που ακουμπά στους ώμους. Ταιριάζει σε όλες! Είναι εύκολο στο styling καθώς, είτε τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, είτε παίξετε με κυματισμούς ή μπούκλες και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό… Ιδανικό για γυναίκες με σγουρά ή και ίσια μαλλιά!

Τέλος, διαχρονική τάση είναι τα πολύ κοντά μαλλιά. Αδιαμφισβήτητα, απευθύνεται στις τολμηρές. Είναι ένα κούρεμα ωστόσο που μπορεί και προσδίδει κλασικό στιλ έως εκκεντρικό και sexy.

Ποια είναι η αγαπημένη σου απόχρωση για φέτος το χειμώνα;
Τα εντυπωσιακά ξανθά είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μου αποχρώσεις… Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε (balayage, διαφάνειες, ανταύγειες, ombre, babylights highlights, lowlights), έτσι ώστε κάθε “ξανθό” να γίνει μοναδικό, δίνοντας ένα απόλυτα αρμονικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τον τόνο επιδερμίδας, τα μάτια και την προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ωστόσο, μια ιδιαίτερη πρόταση είναι τα πυρόξανθα και τα χάλκινα! Τα προτείνω ανεπιφύλακτα στις πελάτισσές μου, όταν μου ζητούν μια εντυπωσιακή αλλαγή, όχι μόνο επειδή είναι η αγαπημένη μου μεγάλη τάση για φέτος τον χειμώνα, αλλά κυρίως γιατί είναι αποχρώσεις που θα απογειώσουν την εμφάνιση κάθε γυναίκας, θα τις κάνει να δείχνουν ξεχωριστές, λαμπερές, φωτεινές, θα τονώσει την αυτοπεποίθησή τους, καθώς τα χάλκινα και τα πυρόξανθα, είναι άκρως θήλυκα και sexy.

Οι επιλογές είναι πολλές και οι συνδυασμοί αμέτρητοι! Από τα χάλκινα – ροζ και τα καστανο-χάλκινα, έως τα ξανθά ανοιχτά – χάλκινα, και από τα τζίντζερ έως τις καφέ-κόκκινες αποχρώσεις, με διαφάνειες που θα δώσουν ένα πολυδιάστατο αποτέλεσμα στο χρώμα, δίνοντας στα μαλλιά extra κίνηση. Είτε λοιπόν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη, είτε έχετε μια πιο σκούρα επιδερμίδα, ακόμα κι αν τα μάτια σας είναι σκουρόχρωμα ή ανοιχτά,
σίγουρα υπάρχει η ιδανική πρόταση για εσάς, προκειμένου να υιοθετήσετε και εσείς αυτήν την τάση και να δείχνετε πραγματικά εντυπωσιακές.

Follow…
@spiroscristallis

@makeover_creativebeauty_studio

Read More

And More