Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να παραμείνουν υγιή τα πολύ μακριά μαλλιά σου

Το bob να είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων χρόνων ενώ haircuts όπως το shag και το wolf κάνουν δυναμική επανεμφάνιση και θραύση στα social media. Οι curtain bangs παραμένουν κλασικές, οι αφέλειες είναι αναμφισβήτητα statement και τέλος υπάρχουν και τα πολύ μακριά, κλασικά μαλλιά. Η κατηγορία των γυναικών που τα υιοθετεί δεν μπορεί να τα θυσιάσει στον βωμό των trends κι εγώ είμαι μαζί της. 

Αν ανήκεις σε αυτήν είμαι σίγουρη πως θαυμάζεις celebrities σαν την Sarah Jessica Parker και την Demi Moore που δεν επιτρέπουν στον προσωπικό τους hairstylists να κόψει τα μαλλιά τους περισσότερο από το απαραίτητο που σημαίνει τις άκρες και μάλιστα πολύ προσεχτικά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SJP (@sarahjessicaparker)

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adir Abergel (@hairbyadir)

Αν κι εσύ έχεις εμμονή με τα μακριά μαλλιά σου και δεν πείθεσαι να τα κόψεις και μάλιστα δραματικά θα πρέπει να γνωρίζεις πως χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να παραμείνουν λαμπερά και κυρίως υγιή. Οι hairstylists μπορεί να μην συμφωνούν απόλυτα με την απόφασή σου αλλά ως σωστοί επαγγελματίες εκμυστηρεύονται όλα τους τα μυστικά προκειμένου να σε βοηθήσουν. 

Έχουν έξι βασικούς κανόνες που σε παρακαλούν να τους ακολουθήσεις πιστά. Ας τους δούμε μαζί λοιπόν. 

Προστασία κατά τη διάρκεια του ύπνου: Κι όμως είναι οι ώρες που η τρίχα ταλαιπωρείται χωρίς να το καταλαβαίνεις κυρίως από την τριβή, με αποτέλεσμα να σπάει. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι η πιο σωστή λύση σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Η επιλογή σωστού hairstylist είναι εξαιρετικά σημαντική: Θα γνωρίζεις την συνήθεια των κομμωτών να κόβουν τα μαλλιά περισσότερο απ’ ότι θα ήθελες και αυτό για εσένα που αγαπάς το συγκεκριμένο μήκος είναι ενοχλητικό. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξεις προσεχτικά τον προσωπικό σου hairstylist. Επιβάλλεται να αντιληφθεί και να σεβαστεί ταυτόχρονα την επιθυμία σου και να σε συμβουλεύει σε κάθε ραντεβού με γνώμονα την σταθερή σου άποψη. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)

Αξεσουάρ μαλλιών: Τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου όσο και στο γραφείο ή την ώρα που γυμνάζεσαι το πιθανότερο είναι να μαζεύεις τα μαλλιά σου. Σε αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να τονίσω πως τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αποφεύγεις τα σφιχτά λαστιχάκια που προκαλούν ψαλίδα και σπάσιμο και χρησιμοποιείς μεταξωτά scrunchies ή μαντήλια που “αγκαλιάζουν” απαλά τα μαλλιά σου χωρίς να τα ταλαιπωρούν.  

Προβλέπεις τις ανάγκες της τρίχας: Αν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με συσκευές θερμότητας και συχνή χρήση προϊόντων styling θα πρέπει να καταλαβαίνεις πότε έχουν ανάγκη από θεραπείες ενυδάτωσης και αναδόμησης τόσο στο σπίτι όσο και το κομμωτήριο. Θαμπάδα, ξηρότητα αλλά και σπάσιμο στις άκρες είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που σε προειδοποιούν. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Πάντα απλώνεις προϊόν κατά της θερμότητας πριν από τη χρήση σεσουάρ ή σίδερου ισιώματος. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blake Lively (@blakelively)

Μην ξεχνάς το καθιερωμένο ραντεβού με τον κομμωτή σου για τριμάρισμα: Αν κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου όσο συχνά πρέπει τότε τα βοηθάς να αναπτυχθούν σωστά. Κι αυτό πρέπει να γίνεται κάθε 10-12 εβδομάδες σύμφωνα με τους επαγγελματίες. 

Ζήτησε από τον κομμωτή σου τη μέθοδο του dry cut και των layers: Οι απόψεις μεταξύ τους διίστανται. Κάποιοι επιμένουν πως το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά είναι ότι καλύτερο μιας και μπορούν να λειτουργήσουν πιο σωστά ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας. Θεωρούν επίσης πως είναι ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά αφού είναι ο μόνος τρόπος να κοπούν σωστά και ελάχιστα οι άκρες. Όσο αφορά στις ασυμμετρίες οι περισσότεροι συμφωνούν. Αν θέλεις να μακρύνουν ομοιόμορφα και πιο εύκολα τις αποφεύγεις. 

 

Read More

And More