Όταν τινάζεις τα μαλλιά σου κινούνται μονοκόμματα ή ανάλαφρα; Δες τι λέει η έρευνα του Pantene Pro-V!

Στο έχουμε ξαναπεί: πίσω από κάθε προϊόν που φτάνει στο ράφι και από εκεί στο ντουλάπι του μπάνιου σου υπάρχει μια ολόκληρη επιστημονική έρευνα. Και κάπως έτσι, κάθε προϊόν εμπλουτίζεται με τα σωστά συστατικά και δίνει λύση στο δικό σου εξειδικευμένο beauty πρόβλημα. Πάρε για παράδειγμα τα λεπτά μαλλιά. Οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά δεν μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε προϊόντα περιποίησης ακριβώς γιατί τα μαλλιά βαραίνουν με αποτέλεσμα να χάνουν την κίνησή τους.

Κάνε το τεστ: τίναξε τα μαλλιά σου. Αν κινούνται ανάλαφρα σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα και είναι απόλυτα υγιή. Αν κινούνται μονοκόμματα σημαίνει ότι η τρίχα είναι πολύ λεπτή, χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα, εκείνα έχουν βαρύνει κι έχουν χάσει την κίνησή τους.

Τι έδειξε όμως η έρευνα του Pantene Pro-V; Ας τα πάρουμε από την αρχή!

Η δομή της τρίχας και η δράση των προϊόντων στα μαλλιά, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μόνο μία επιστημονική έννοια. Καθημερινά, γυναίκες με λεπτά μαλλιά εύχονται να ήταν πιο γεμάτα, με ζωντάνια στην κίνηση και κράτημα στο styling που να διαρκεί περισσότερο από λίγες ώρες. Συνήθως, βέβαια, τα λεπτά μαλλιά είναι άνευρα, άτονα και το styling χαλάει πολύ γρήγορα. Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορούν εύκολα να βαρύνουν ακόμη περισσότερο τα μαλλιά. Οι γυναίκες που έχουν λεπτά μαλλιά ενδεχομένως να ζηλεύουν τις γυναίκες με κανονικά, πυκνά μαλλιά, για την κίνηση, τη ζωντάνια και την απαλή αίσθηση που μπορεί να έχουν.
Κατανοώντας επιστημονικά τη δομή της λεπτής τρίχας, το Pantene Pro-V αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες, να απολαύσουν ανάλαφρη αίσθηση και κίνηση στα μαλλιά τους και να νιώθουν αυτοπεποίθηση όλη την ημέρα.
Στα εργαστήρια του Pantene Pro-V, η χρήση μίας κάμερας υψηλής ταχύτητας, βοήθησε τους επιστήμονες να κατανοήσουν το πώς και το γιατί πίσω από την υπέροχη κίνηση των μαλλιών με υγιή εμφάνιση. Οφείλεται στο συνδυασμό δύο πραγμάτων: α) στην κίνηση της κάθε τρίχας ξεχωριστά και στο αν αυτή κινείται απότομα (σαν ρομπότ) ή ανάλαφρα (σαν μπαλαρίνα) και β) στον τρόπο που κινούνται πολλές τρίχες μαζί. Εάν η επιφάνειά τους είναι λεία τότε είναι ευέλικτη, σχεδόν χωρίς βάρος και κανένα περιορισμό στην κίνησή τους.
Οι επιστήμονες του Pantene Pro-V ήδη γνώριζαν ότι η λεπτή τρίχα διαθέτει 50% λιγότερη πρωτεΐνη σε σχέση με την κανονική/χονδρή τρίχα, με αποτέλεσμα να έχει μικρότερη διάμετρο και να βαραίνει πιο εύκολα εξαιτίας προϊόντων που είναι πολύ βαριά για αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες γυναίκες, και κυρίως εκείνες με λεπτή τρίχα, αποφεύγουν τη χρήση conditioner.
Σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν σχετικά με την κίνηση της τρίχας, ήταν απαραίτητη η ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Σε συνεργασία με ειδικούς του πανεπιστήμιου LUND, δημιουργήθηκε ένα νέο πολυμερές, ενώ η συνεργασία με το Δρ Aramaki του Πανεπιστημίου Yokohama στην Ιαπωνία, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία νέων δικτυωτών δομών διάθεσης & εναπόθεσης των συστατικών στα conditioners (τεχνολογία Clean Rinse). Αποτέλεσμα; Η δημιουργία της νέας σειράς Pantene Pro-V Aqua Light για λεπτή τρίχα, που προσφέρει ανάλαφρη περιποίηση στα μαλλιά, ενώ συγχρόνως δίνει τη δυνατότητα για γρήγορο και αποτελεσματικό ξέβγαλμα που δεν αφήνει υπολείμματα που βαραίνουν την τρίχα.
Οι απόλυτες δοκιμές
Ακραίες κλιματικές αλλαγές
Κάθε γυναίκα θέλει μαλλιά που να ανεμίζουν ελεύθερα καθώς πέφτουν στους ώμους της και να κινούνται ελεύθερα και ανάλαφρα σε κάθε περίσταση. Το Pantene Pro-V θέλησε να υποβάλει την ανάλαφρη αυτή κίνηση στην απόλυτη δοκιμασία: αν η ανάλαφρη αίσθηση των λεπτών μαλλιών θα διατηρηθεί και στην υγρασία του Αμαζονίου ή στην ξηρασία της Σαχάρα. Το νέο Pantene θα βοηθήσει τα λεπτά μαλλιά να διατηρήσουν την ανάλαφρη κίνησή τους ή θα βαρύνουν γρήγορα;
Για να εξασφαλιστεί ότι όλο το πακέτο ήταν το καλύτερο δυνατό, χρησιμοποιήθηκε μία βραβευμένη με Νόμπελ τεχνική που ονομάζεται «Μοντέλο Διακριτής Επιλογής» (Discrete Choice Modelling). Δημιουργήθηκαν εικονικές προϊοντικές επιλογές, οι οποίες ελέγχθηκαν σε διάστημα ημερών, αντί των μηνών που θα χρειαζόταν για την ανάπτυξη των φυσικών πρωτοτύπων, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο πιθανών συνθέσεων.
Το Pantene πήρε δύο αλογοουρές με λεπτές τρίχες και χρησιμοποίησε στη μία σαμπουάν και conditioner Pantene, καθώς και προϊόν περιποίησης που δεν ξεβγάζεται για μαλλιά με λεπτή τρίχα και στην άλλη ένα από τα λάθος προϊόντα για τη συγκεκριμένη δομή της τρίχας (προϊόντα για μαλλιά με κανονική/χονδρή τρίχα). Στη συνέχεια, τοποθέτησαν τις αλογοουρές σε ράγες σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα. Το ένα προσομοίαζε τις συνθήκες της ερήμου Σαχάρα με θερμοκρασίες που έφταναν τους 50 βαθμούς Κελσίου και χαμηλή σχετική υγρασία. Στο άλλο περιβάλλον, οι συνθήκες ήταν ίδιες με αυτές στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, με υψηλή υγρασία στο 85% και θερμοκρασίες γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, οι αλογοουρές υποβλήθηκαν στη μέτρηση ανάλαφρης κίνησης.
Το αποτέλεσμα Μετά από τη σύγκριση του εύρους και της συχνότητας της κίνησης στις δύο αλογοουρές στα ελεγχόμενα περιβάλλοντα, βρέθηκε ότι τα μαλλιά με λεπτή τρίχα στα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί τα ΝΕΑ προϊόντα Pantene κινούνταν πιο ελεύθερα, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Δοκιμή στον πραγματικό κόσμο
Η σειρά προϊόντων Pantene Pro-V Aqua Light (Σαμπουάν, Conditioner, Εντατική Περιποίηση) αξιολογήθηκε από hair stylists, μετά τη χρήση της σε γυναίκες , όπου και διαπιστώθηκε ότι τα μαλλιά ήταν ευκολοχτένιστα, με φυσική κίνηση και ανάλαφρα, ακόμη και μετά από 8 ώρες.
Ανεξάρτητοι ειδικοί συμφωνούν
Οι ανεξάρτητες δοκιμές από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες αποτελούν την ύστατη δοκιμή για την απόδοση ενός προϊόντος. Η σειρά Pantene Pro-V Aqua Light τέθηκε υπό δοκιμή από τον ανεξάρτητο ερευνητικό οργανισμό TRI Princeton. Η επιστημονική διαδικασία (τυφλής) δοκιμής περιλαμβάνει σύγκριση του Pantene Pro-V Aqua Light με 21 άλλες μάρκες προϊόντων, που υπόσχονται ανάλαφρα αποτελέσματα.
Με δοκιμές που μετρούν την δύναμη του χτενίσματος, η έρευνα επιβεβαίωσε την εξαιρετική απόδοση του Pantene Pro-V Aqua Light. Αυτό εξέπληξε το 38% των γυναικών που συμμετείχαν στην πρόσφατη έρευνα του Pantene Pro-V και πίστευαν το αντίθετο.
src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/NOVEBER/1_11/aqua_light.jpg
Έτσι, χάρη στο Pantene Pro-V Aqua Light, τα μαλλιά σας θα είναι ανάλαφρα, με φυσική κίνηση και όγκο που διαρκεί, χαρίζοντάς σας αυτοπεποίθηση όλη μέρα.

Read More

And More