Πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου πάνω; 8 κανόνες για να τα γλιτώσεις από το σπάσιμο!

Το task είναι το εξής: όσο ο καιρός ανοίγει τόσο πιο συχνά πιάνουμε τα μαλλιά μας. Και πιάνουμε τα μαλλιά μας γιατί ζεσταινόμαστε, πιάνουμε τα μαλλιά μας για να σώσουμε ότι μπορούμε από το φριζάρισμα, πιάνουμε τα μαλλιά μας γιατί ξαφνικά αποφασίσαμε να γραφτούμε στο γυμναστήριο (γκούχου- γκούχου).

Και μπορεί το να πιάνεις τα μαλλιά σου να είναι πρακτικό- ανακουφιστικό- ό,τι αλλά παράλληλα προκαλεί και μεγάλη ζημιά στην τρίχα για τον απλούστατο λόγο ότι σπάνε! Ρωτήσαμε τον hair expert Θοδωρή Οικονομάκη από το Ikonomakis Hair να μας δώσει μερικά tips και για να έχουμε τα μαλλιά μας πιασμένα πάνω (το ponytail που έδειξε ο οίκος Balmain για spring/summer ’16 είναι και πολύ sexy!) και για να διατηρήσουμε την υγεία τους. Κράτησε σημειώσεις!

1. Μην πιάνεις ποτέ τα μαλλιά σου βρεγμένα!
Ή με άλλα λόγια όταν τα πιάνεις φρόντισε να είναι στεγνά! Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι πολύ εύθραυστα και μπορεί να σπάσουν πολύ ευκολότερα γι’αυτό καλό είναι να μην τα χτενίζεις κιόλας όσο είναι βρεγμένα! Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχεις χρόνο να τα στεγνώσεις; Η απάντηση είναι κάνε σεσουάρ τοπικά στο σημείο που πρόκειται να μπει το λαστιχάκι.

2. Πρόσεξε την κίνηση!

Όταν πιάνουμε τα μαλλιά μας ψηλά φροντίζουμε να έχουμε την λιγότερη δυνατή κίνηση. Αυτό μπορεί να μας το δώσει και μια πλεξίδα γαλλική ή ακόμη και ένα bun. Όταν κάνουμε ένα bun έχουμε λιγότερη κίνηση και άρα λιγότερη φθορά. Με άλλα λόγια: πριν ανέβουμε στον διάδρομο του γυμναστηρίου μπορούμε να πειραματιστούμε με ένα διαφορετικό χτένισμα από το ponytail.
3. Όχι σφιχτά πιασίματα!
Εάν το πιάσιμό μας είναι λιγότερο σφιχτό είναι το καλύτερο γιατί έτσι αποφεύγουμε τα σπασίματα που μπορεί να δημιουργούνται σε ένα σημείο και μόνο. Έτσι όσο πιο χαλαρό είναι το πιάσιμο στο κομμάτι της ρίζας αλλά όχι στις άκρες τόσο καλύτερο είναι. Δηλαδή, θα πρέπει να φροντίσουμε τα μαλλιά μας να έχουν μια σχετική κίνηση όχι στο μήκος αλλά κοντά στις ρίζες. Ένα χαλαρό bun, λοιπόν, είναι ό,τι καλύτερο.
Αυτό το tip δεν έρχεται σε αντίθεση με το προηγούμενο γιατί το ένα αφορά την κίνηση που θα έχει το βάρος της κοτσίδας και το άλλο αφορά την κίνηση που θα έχουν τα μαλλιά ως προς την ελευθερία της ρίζας.

4. Άλλαξε το ύψος που κάνεις κοτσίδα από μέρα σε μέρα!
Όταν πιάνεις τα μαλλιά σου καθημερινά ή έστω πολύ συχνά σε ένα συγκεκριμένο ύψος είναι πολύ λογικό το σπάσιμο να συσσωρεύεται εκεί. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάζεις το ύψος που κάνεις κάθε μέρα στην κοτσίδα σου ώστε να μην προλαβαίνουν τα μαλλιά σου να σπάνε από την εντατική τριβή. Άρα τη μια μέρα κάνε την κοτσίδα σου πολύ ψηλά στην κορυφή, την άλλη σε μεσαίο μήκος και την τρίτη μέρα στον αυχένα.

5. Όχι στα υφασμάτινα λαστιχάκια!

Επιλέγουμε λαστιχάκια που να μην έχουν καθόλου ίνες ενδιάμεσα. Τα λαστιχάκια με ύφασμα εγκλωβίζουν την τρίχα και αν σκεφτούμε ότι μια γυναίκα μπορεί να βάζει και να βγάζει το λαστιχάκι της 4-5 φορές την ημέρα τότε σπάει τα μαλλιά της. Τα λαστιχάκια σιλικόνης μειώνουν τις τριβές στο 100% άρα σταματάει και η φθορά ενώ παράλληλα μπορούμε να έχουμε ένα σφιχτό πιάσιμο.

6. Λύσε τα μαλλιά σου με προσοχή!
Αντί να τραβάς το λαστιχάκι άτσαλα προς τα κάτω όταν πας να λύσεις τα μαλλιά σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω για να τα λύσεις με φροντίδα και προσοχή!

7. Φτιάξε το δικό σου λαστιχάκι!

Για να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου όταν βγάζεις το λαστιχάκι σου μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου με πολύ απλό τρόπο! Απλώς πέρασε δύο τσιμπιδάκια από ένα λαστιχάκι του super market, βάλε το ένα τσιμπιδάκι κάθετα μέσα στην κοτσίδα που έχεις πιάσει και φέρε το άλλο περιμετρικά έως ότου η κοτσίδα σου γίνει όσο σφιχτή θες. Έπειτα, τοποθέτησε κάθετα και το δεύτερο τσιμπιδάκι. Όταν θες να το λύσεις απλώς θα τραβήξεις το δεύτερο τσιμπιδάκι και η κοτσίδα σου θα λυθεί αβίαστα.

8. Για να διατηρήσεις τα λαστιχάκια σου πάντα σφιχτά!

Invisibobble Traceless Hair Ring – Crystal Clear (€5.90)

Από τη πολύ χρήση τα λαστιχάκια ανοίγουν και τα πετάμε. Όμως, αν ακολουθήσεις αυτό το tip θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να επαναφέρεις την ελαστικότητά τους και να κάνεις οικονομία. Πώς; Πάρε ένα γυάλινο γυάλινο μπολάκι, γέμισέ το με νερό πολύ καυτό που έχει βράσει, γέμισε το μπολ και ρίξε μέσα τα λαστιχάκια. Έπειτα από λίγο βαλ’τα σε κρύο νερό και θα δεις πως θα έχουν επανέλθει!

Read More

And More