Πώς θα αποκτήσεις λαμπερά και υγιή μαλλιά σύμφωνα με τους ειδικούς

Βασικό σου ζητούμενο είναι τα υπέροχα, λαμπερά και γεμάτα υγεία μαλλιά. Και το σίγουρο είναι πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα το στόχο αφού ξηρή ατμόσφαιρα και υγρασία σε δυσκολεύουν. Αέρας, βροχή και η εναλλαγή της θερμοκρασίας ξηραίνουν τις άκρες και δημιουργούν θαμπάδα. Δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς, οι ειδικοί είναι και πάλι εδώ με τις πολύτιμες συμβουλές τους και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα τέλεια μαλλιά των ονείρων σου. 

Καθημερινή φροντίδα και συνήθειες 

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες κάνουν την τρίχα εύθραυστη και πρέπει να κινηθείς γρήγορα και μεθοδικά ώστε να μην καταστραφεί ξεκινώντας από τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών. Αρχικά προσέχεις ιδιαίτερη τη θερμοκρασία του νερού. Πρέπει να είναι πάντα χλιαρό. Το πολύ ζεστό ή καυτό νερό ξηραίνει την τρίχα με αποτέλεσμα να σπάει και να θαμπώνει. Το σωστό σαμπουάν παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όπως και η μάσκα και το κοντίσιονερ που είναι απαραίτητα. Επιλέγεις το σωστό για τον δικό σου τύπο μαλλιών αφού προηγουμένως συμβουλευτείς τον κομμωτή σου. Χρησιμοποιείς κοντίσιονερ σε κάθε λούσιμο, κυρίως στις άκρες και μάσκα μία φορά την εβδομάδα μόνο. Φρόντισε να χαρίζεις έξτρα ενυδάτωση με ένα έλαιο θρέψης όπως argan oil, καρύδας ή καστορέλαιο. Το απλώνεις σε νωπά μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο και μόνο στις εύθραυστες άκρες. Μην ξεχνάς επίσης πως μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά πολύ στη λάμψη και υγιή όψη των μαλλιών και αυτό σημαίνει πως πρέπει να την εμπλουτίσεις με πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα λαχανικά και τα ψάρια.  

 

Χτένισμα και Στέγνωμα 

Είναι τα δύο επόμενα βήματα μετά το λούσιμο και πρέπει να τα ακολουθήσεις με προσοχή. Το καλύτερο, σύμφωνα με τους hair experts είναι να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Δεν είναι πάντα εύκολο μιας και τις περισσότερες φορές τα λούζεις λίγο πριν βγεις. Αν χρησιμοποιήσεις συσκευή θερμότητας επιβάλλεται να απλώσεις προηγουμένως ένα προϊόν που τα προστατεύει από αυτή. Τα ενυδατικά έλαια είναι επίσης σημαντικά. Μην ξεχάσεις να δεις τις οδηγίες χρήσεις πριν απλώσεις το έλαιο ή την κρέμα και προσοχή: Αν χρησιμοποιείς σίδερο ισιώματος ή για μπούκλες το κάνεις πάντα σε απόλυτα στεγνά μαλλιά και ποτέ σε βρεγμένα ή νωπά.

Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: Χτενίζεις τα μαλλιά σου μόνο όταν είναι στεγνά. Αν πάλι είναι απαραίτητο να τα ξεμπερδέψεις μετά το λούσιμο επιλέγεις την κατάλληλη βούρτσα που δεν σπάει και δεν ταλαιπωρεί την τρίχα. 

Βιταμίνες και Μεταλλικά Στοιχεία 

Δυστυχώς, δεν λαμβάνεις τα δύο σημαντικά συστατικά μέσω της διατροφής σου και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καταφύγεις στη λύση των συμπληρωμάτων. Συμβουλεύσου το γιατρό ή το φαρμακοποιό σου και φρόντισε να τα εντάξεις στην καθημερινότητα. Χάρη στη σύνθεση τους χαρίζουν δύναμη και λάμψη στα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την τριχόπτωση και βοηθούν στη σωστή και πιο γρήγορη ανάπτυξη. 

Βραδινή ρουτίνα περιποίησης 

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται και αποκτούν ξηρότητα ακόμη κι όταν εσύ κοιμάσαι. Αρχικά αντικαθιστάς τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη με μια μεταξωτή που θα σε σώσει αφού μειώνει την τριβή που προκαλεί φριζάρισμα και σπάσιμο.  Καλό είναι να μαζεύεις χαλαρά τα μαλλιά σου λίγο πριν πέσεις για ύπνο χρησιμοποιώντας ένας επίσης μεταξωτό scrunchie ή ακόμη καλύτερα μαντήλι. 

 

 

 

Read More

And More