Πως θα βάψεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι χωρίς να καταλήξει σε μια μικρή καταστροφή

Πριν δύο σχεδόν χρόνια, με αφορμή την πανδημία, μια νέα πραγματικότητα ήρθε να ανατρέψει όλες σου τις συνήθειες. Ακόμη και τις πιο απλές όπως είναι για παράδειγμα οι επισκέψεις σου στο κομμωτήριο. Το πρώτο lockdown προσπάθησες να διαχειριστείς τις αλλαγές και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερες περίφημα. Έμαθες να περιποιείσαι μόνη τα μαλλιά στο σπίτι, χρησιμοποίησες επιτέλους το σίδερο ισιώματος που είχες αποκτήσει καιρό και έμενε άθικτο στη συσκευασία του και τόλμησες να βάψεις μόνη τα μαλλιά σου. Δύσκολο, τολμηρό και κάποιες φορές κάθε άλλο παρά άψογο.

Αν ακόμη και τώρα προτιμάς να το κάνεις στο σπίτι οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μπορείς αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές τους. 

Η σωστή απόχρωση: Καλό είναι να ζητήσεις τη συμβουλή του κομμωτή σου αφού είναι ο μοναδικός που γνωρίζει. Διαφορετικά μπορείς να επισκεφτείς ένα beauty κατάστημα με επαγγελματικές βαφές και να δεις το χρωματολόγιο. Επιλέγεις τον τόνο και τοποθετείς την τούφα του δείγματος κοντά στη ρίζα σου σε σημείο που υπάρχει φυσικό φως. Αν αποφασίσεις να πάρεις το ειδικό kit που περιέχει όλα όσα χρειάζεσαι θα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική όσο αφορά το χρώμα. Κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα προϊόντα χαρίζουν πιο σκούρο τόνο από αυτό που βλέπεις στη συσκευασία που σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέξεις πιο φωτεινό ώστε να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αγόρασε δύο συσκευασίες: Ειδικά αν το μήκος των μαλλιών σου περνά τους ώμους. Το σωστό είναι να αδειάσεις το περιεχόμενο μέσα σε ένα πλαστικό μπολ. Αρχικά την κρέμα-βαφή και στη συνέχεια το οξυζενέ που υπάρχει στη συσκευασία ανακατεύοντας πολύ καλά. 

Κινήσου ανάλογα με την υφή των μαλλιών σου: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, λένε οι ειδικοί. Τα σγουρά, σπαστά αλλά και τα μαλλιά που φριζάρουν απορροφούν ευκολότερα τη βαφή που σημαίνει πως αν επιλέξεις ψυχρούς τόνους το αποτέλεσμα θα έχει μια icy blonde απόχρωση. Η μεσαία υφή μαλλιών δεν απορροφά με την ίδια ευκολία οπότε οι θερμοί τόνοι θα έχουν πορτοκαλί, κόκκινο ή copper υποτόνο. Αν ανήκεις λοιπόν στην πρώτη κατηγορία καλό είναι να επιλέξεις θερμές αποχρώσεις, ένα ή δύο τόνους πιο ανοιχτές από το φυσικό σου. Αν ανήκεις στη δεύτερη, οι ψυχρές αποχρώσεις όπως είναι για παράδειγμα η champagne beige θα αναδείξουν την υφή με τον ωραιότερο τρόπο. 

Βάψε τη ρίζα χωρίς να “λερώσεις” το δέρμα: Αν θέλεις να απλώσεις τη βαφή στη ρίζα μόνο και όχι στο μήκος θα πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα απλώνοντας μικρή ποσότητα coconut oil, βαζελίνης ή ενυδατικής μάσκας μαλλιών δημιουργώντας μια προστατευτική ζώνη. 

Τα σωστά εργαλεία: Αν έχεις highlights και θέλεις να τα προστατεύσεις οι experts προτείνουν να χρησιμοποιήσεις βαφή σε συσκευασία-απλικατέρ που είναι πρακτική και δεν ξεφεύγει από τα όρια της ρίζας. Με το πινέλο υπάρχει περίπτωση να σου ξεφύγει και να ξεπεράσεις τα όρια που σημαίνει πως θα βάψεις και το σημείο των μαλλιών που υπάρχουν τα highlights. 

Γκρίζα: Αν έχουν κάνει την εμφάνιση τους και θέλεις να τα καλύψεις μια ημιμόνιμη βαφή είναι η κατάλληλη για εσένα. Με ένα μικρό πινέλο μπορείς να την απλώσεις στα συγκεκριμένα σημεία και όχι σε όλη τη ρίζα ή το μήκος των μαλλιών. 

Τμήματα και πάλι τμήματα: Που σημαίνει πως πρέπει αρχικά να κάνεις χωρίστρα στη μέση και στη συνέχεια να δημιουργήσεις δύο στα πλάγια κάθε πλευρά και δύο στο πίσω μέρος. Θα τα στερεώσεις με μεγάλα clips τα οποία είναι απαραίτητα αν βάφεις μόνη τα μαλλιά στο σπίτι. 

Βάλε σαμπουάν στα βαμμένα μαλλιά: Αν οι άκρες σου είναι πολύ ξηρές και έχεις σκοπό να τις βάψεις μην το κάνεις. Τρία λεπτά πριν λούσεις τα βαμμένα μαλλιά σου ρίξε σαμπουάν μέσα στη βαφή που έχει απομείνει στο μπολ ή το απλικατέρ και άπλωσε το μείγμα στις άκρες οι οποίες θα αποκτήσουν την τέλεια απόχρωση και λάμψη ταυτόχρονα. 

Άσε τα μαλλιά σου ελεύθερα: Ακόμη και στο κομμωτήριο, μετά την εφαρμογή της βαφής ο hair colorist τα πιάνει ψηλά. Μην το κάνεις στο σπίτι. Το χρώμα θα απορροφηθεί υπερβολικά και δεν θα καταφέρεις να το απομακρύνεις. Φόρεσε ένα παλιό t-shirt ή την ειδικά κάπα και άφησε τα ελεύθερα. 

Ρίξε νερό: Όταν έρθει η ώρα να λουστείς ρίξε μικρή ποσότητα νερού στα μαλλιά και κάνε απαλό μασάζ για μερικά δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα θα πάει παντού, ακόμη κι εκεί που σου ξέφυγε. 

Διόρθωση: Αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί άπλωσε στα μαλλιά conditioner. Τύλιξε τα με διάφανη μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα για είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια τα λούζεις και τα ενυδατώνεις κανονικά. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα θα ατονίσει. 

 

 

 

Read More

And More