Πώς θα βρω τη μάσκα που ταιριάζει στα μαλλιά μου; Ο Χ. Καλλανιώτης δίνει tips!

Οι περισσότερες γυναίκες παραπονούμαστε για την κατάσταση των μαλλιών μας περισσότερο σε σχέση με την επιδερμίδα μας. Υπάρχει, όμως, ένα μυστικό το οποίο αν το ακολουθήσουμε (shhh!) θα δούμε την κατάσταση να βελτιώνεται. Το μυστικό αυτό είναι να φροντίζουμε τα μαλλιά μας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που φροντίζουμε το πρόσωπό μας. Τα τέσσερα βήματα είναι καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση και εντατική περιποίηση!

Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο πρεσβευτής του Pantene Pro-V και hair stylist ελληνίδων stars (δεν θα πω ονόματα!), Χρήστος Καλλανιώτης! Θέλεις να μάθεις ότι μου αποκάλυψε; Ορίστε!

“Το μυστικό για την υγιή εμφάνιση των μαλλιών βρίσκεται στην περιποίηση. Ακόμη και εάν τα μαλλιά σας είναι σε καλή κατάσταση, υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως το styling και οι καιρικές συνθήκες, που αποτελούν καθημερινή πρόκληση. Σκεφτείτε πώς φροντίζουμε την επιδερμίδα μας: οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ακολουθούν πιστά μία διαδικασία τεσσάρων βημάτων που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση, ενυδάτωση και εντατική περιποίηση της επιδερμίδας τους. Πρέπει να διδαχτούμε από αυτή τη διαδικασία και να την εφαρμόσουμε και στα μαλλιά μας. Ακολουθώντας μία παρόμοια διαδικασία τεσσάρων βημάτων, θα μπορέσουμε να πετύχουμε μαλλιά που δείχνουν πιο υγιή.
Το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι o “Καθαρισμός”- λούστε με σαμπουάν τα μαλλιά σας και προετοιμάστε τα για το δεύτερο βήμα που είναι η “Ενυδάτωση”. Απλώστε conditioner στα μαλλιά σας και χαρίστε τους την ενυδάτωση που χρειάζονται. Το τρίτο βήμα είναι η “εντατική περιποίηση” – χρησιμοποιήστε μία μάσκα, μία φορά την εβδομάδα που περιποιείται εντατικά και βοηθά στην αναδόμηση της τρίχας. Τέλος, το τέταρτο βήμα είναι η “προστασία”, όπου, με τη βοήθεια ενός spray, μιας κρέμας ή ενός ορού, μπορούμε να ενισχύσουμε την προστασία της τρίχας.”

Πέρα λοιπόν από τα δύο πρώτα βήματα («καθαρισμός» και «ενυδάτωση») που είναι απαραίτητα για τη φροντίδα των μαλλιών και πριν φτάσουμε στο τέταρτο “προστασία”, έχει μεγάλη σημασία και το τρίτο βήμα που είναι η “εντατική περιποίηση”. Η χρήση μιας μάσκας, μια φορά την εβδομάδα, προσφέρει εντατική περιποίηση και βοηθά στην αναδόμηση της τρίχας.

Το ερώτημα είναι: “Πώς μπορώ να διαλέξω την μάσκα που μου ταιριάζει”; Γιατί στο εγγυώμαι, όταν φτάσεις στο ράφι και αγοράσεις μια άλλη μάσκα από αυτή που πρέπει, το αποτέλεσμα που θα δεις στα μαλλιά σου δεν θα είναι αυτό που περίμενες! Ο Χρήστος Καλλανιώτης με καθοδήγησε. Κι εγώ εσένα!
Ποια είναι η σωστή μάσκα με βάση τον τύπο τρίχας;

Αν έχεις λεπτή τρίχα

Μάσκα Έντονης Λάμψης 2 Λεπτών Pantene Pro-V. Χαρίζει έντονη λάμψη και εκτυφλωτική ζωντάνια

Αν έχεις κανονική-χονδρή τρίχα

Μάσκα Εντατικής Αναδόμησης 2 Λεπτών. Ενυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει πιο ανθεκτικά

Αν έχεις βαμμένη τρίχα

Μάσκα Επανόρθωσης Φθοράς 2 λεπτών. Προσφέρει εντατική αποκατάσταση φθοράς χρώματος για βαμμένα μαλλιά ή μαλλιά με ανταύγειες

Tips από τον hairstylist και πρεσβευτή του Pantene Pro-V, Χρήστο Καλλανιώτη
– Χρησιμοποιείτε τη μάσκα που ταιριάζει στη δομή της τρίχας σας μια φορά την εβδομάδα
– Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε από λίγα λεπτά μέχρι και όλη τη νύχτα ανάλογα με τη κατάσταση των μαλλιών σας
– Απλώνετε τη μάσκα σε όλο το κεφάλι , ξεμπερδεύοντας τα μαλλιά σας με μια αραιή χτένα (αργά ώστε να αποφεύγετε το σπάσιμο της τρίχας)
– Για περισσότερη ενυδάτωση αφήστε τη μάσκα περίπου 10-15 λεπτά, εξασφαλίζοντας έτσι μια απόλυτα σωστή περιποίηση και φροντίδα

Read More

And More