Πώς θα χαρίσεις υγιή όψη στα μαλλιά σου χωρίς να τα κόψεις δραματικά

Χημικές επεξεργασίες, λάθος προϊόντα περιποίησης, πολύ ζεστό νερό και συσκευές θερμότητας είναι μερικοί μόνο από τις συνήθειες που καταστρέφουν την τρίχα. Και είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες από εμάς τις έχουμε όλες. Παράλληλα όμως τρέμουμε τον κομμωτή ειδικά όταν πιάνει το ψαλίδι στα χέρια του. 

Κι αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν τα μακριά ή ακόνη και πολύ μακριά μαλλιά τότε πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές των ειδικών ώστε να μην αναγκαστείς να τα κόψεις. 

Σωστή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών και τα κατάλληλα προϊόντα

Αρχικά θα πρέπει να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου μιας και είναι ο μοναδικός που μπορείς να σου πει με ακρίβεια τον τύπο και τις ανάγκες. Μόνο έτσι μπορείς να επιλέξεις τα προϊόντα περιποίησης που θα χαρίσουν αναδόμηση, λάμψη αι απαλότητα στην τρίχα. Παράλληλα μειώνεις στο ελάχιστο την χρήση των συσκευών θερμότητας μιας και ευθύνονται για την ξηρότητα και θαμπή όψη. Όσον αφορά στις φόρμουλες που χρησιμοποιείς επιβάλλεται να γνωρίζεις ότι πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά. Αυτό σημαίνει ότι συνδυάζεις ένα σαμπουάν με ισορροπημένο pH με ένα κοντίσιονερ του ίδιου brand αν θέλεις να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προϊόντα της ίδιας σειράς έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται. 

Δοκίμασε φυσικές θεραπείες επανόρθωσης 

Μια θεραπεία πρωτεΐνης όπως είναι για παράδειγμα το ρυζόνερο και οι μάσκες αυγών είναι ιδανική. Και τα δύο συστατικά περιέχουν πρωτεΐνες οι  οποίες είναι απαραίτητες τόσο για τη σωστή ανάπτυξη της τρίχας όσο και για τη μείωση του σπασίματος και της θαμπάδας. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή καθώς η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση πρωτεΐνης που είναι απαγορευτική, ειδικά αν έχεις σε λεπτά μαλλιά. Το λάδι καρύδας, ως μάσκα νύχτας είναι εξίσου κατάλληλη μιας και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, ενδυνάμωση και θρέψη.

Η σωστή διατροφή 

Αν και μια ισορροπημένη διατροφή δεν μπορεί να αναστρέψει τη φθορά των μαλλιών βοηθά όμως στη σωστή ανάπτυξη της τρίχας που είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας. Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνεις καθημερινά, δες στη συνέχεια. 

Πρωτεΐνες: Είναι απαραίτητες για τη δομή των μαλλιών

Σίδηρος και ο ψευδάργυρος: Προσφέρουν δύναμη και ελαστικότητα.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Χαρίζουν επίσης δύναμη και λάμψη.  
Νερό: Είναι ζωτικής σημασίας για την πλούσια ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής, αποτρέποντας την ξηρότητα και την ευθραυστότητα.

Μείωση χρήσης των συσκευών θερμότητας 

Είναι η αρχή του κακού. Ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς πριν από τη χρήση το κατάλληλο προϊόν προστασίας. Το υπερβολικό styling αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας με αποτέλεσμα αρχικά να αφυδατώνεται και στη συνέχεια να σπάει. Το ελαχιστοποιείς λοιπόν ενώ κάθε φορά που έχεις σκοπό να ισιώσεις τα μαλλιά σου ή να δημιουργήσεις μπούκλες και κυματισμούς, φροντίζεις να είναι σωστά ενυδατωμένη η τρίχα και να έχεις απλώσει προηγουμένως την κατάλληλη φόρμουλα προστασίας από τη θερμότητα. Παράλληλα, ξεχνάς τις υψηλές θερμοκρασίες και ποτέ, μα ποτέ δεν χρησιμοποιείς τη συσκευή σε νωπά ή βρεγμένα μαλλιά. 

Συχνό κούρεμα 

Η επίσκεψη στον κομμωτή σου κάθε 6-8 εβδομάδες είναι ότι καλύτερο για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και την πρόληψη περαιτέρω φθοράς. Καλό είναι επίσης να κόβεις τα μαλλιά μετά τις χημικές επεξεργασίες που προκαλούν ούτως ή άλλως φθορά στην τρίχα. Κι αν πάλι αντιμετωπίζεις μεγαλύτερο πρόβλημα με τις σπασμένες άκρες θα χρειαστεί να ζητήσεις τη βοήθεια του κομμωτή σου μία φορά το μήνα τόσο για κούρεμα όσο και για εφαρμογή επαγγελματικής θεραπείας ενυδάτωσης και θρέψης. Τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει πάντα περιθώριο να επαναφέρεις στα μαλλιά σου την επιθυμητή υγιή όψη. Αρκεί να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες-συμβουλές τους και να είσαι συνεπής. 

Photos: iStock

Read More

And More