Τα 5 hot αντρικά κουρέματα για την άνοιξη!

Κοιτώντας το ντουλάπι του μπάνιου μου, επιβεβαιώνω για μια ακόμη φορά ότι η ομορφιά δεν είναι γυναικείο προνόμιο! Τα προϊόντα ομορφιάς είναι σχεδόν 50-50: μερικές κρέμες δικές μου και κάποια beauty προϊόντα για εκείνον: για τις πρώτες ρυτίδες, κερί για τα μαλλιά, αρώματα (έχει ίσως τα δεκαπλάσια από μένα!) και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!

Και κάπως έτσι προέκυψε η ιδές για το grooming. Την νέα ολοκαίνουρια στήλη που είναι αφιερωμένη στους άντρες. Εκείνα τα γλυκά πλάσματα που μας κάνουν την ζωή δύσκολη αλλά εμείς (γενναιόδωρες γαρ) αποφασίσαμε να τους την κάνουμε εύκολη.

Το πρώτο θέμα που εγκαινιάζει την στήλη αυτή είναι εμπνευσμένο από έναν πολύ καλό μου φίλο που “παλεύει” με τα ψαλίδια για να βρει το κούρεμα που του ταιριάζει. Αλήθεια, εσύ το έχεις βρει; Εσάς κορίτσια ο φίλος σας; Ιδού μία γεύση από τα trends που καθιέρωσαν οι διεθνείς haute couturier ανά τον κόσμο! Ένας από τους αγαπημένους μου hair stylist, Χρήστος Παντελίδης, με βοηθά να μπω στο αντρικό… κεφάλι και μοιράζεται μαζί μου πολύτιμα hair tips για τον άντρα!

Viktor & Rolf

Χρυσός κανόνας που φέρνει άντρες γυναίκες πιο κοντά: τα στιλιζαρισμένα χτενίσματα ανήκουν στο παρελθόν! Οι Viktor & Rolf θέλουν τα αντρικά μαλλιά να είναι μεσαίου μήκους (αγγίζουν σχεδόν το ύψος του αυτιού), με έντονα ντεγκραντέ, άτακτα χτενισμένα και με μια ελαφριά κλίση προς το μέτωπο.

Philip Lim

H νέα εκδοχή του Mod με έντονες 60’s επιρροές από τους Beatles στην πιο updated ατημέλητη εκδοχή του είναι η πρόταση του Philip Lim. Ταιριάζει σε αγόρια με πολύ καλή αντίληψη της μόδας, αυστηρά και μόνο! Επίλεξέ το αν μπορείς να το υποστηρίξεις με το στιλ σου. Bonus tip: αν είσαι bohem τύπος είναι το χτένισμα που σου ταιριάζει απόλυτα!
Extra tip: όταν λέμε ατημέλητο δεν εννοούμε και άλουστο! Το συγκεκριμένο look προϋποθέτει λαμπερά και φροντισμένα μαλλιά.

Louis Vuitton

Είναι το hot trend που απασχολεί τα catwalks τα τελευταία δύο χρόνια και αναμένεται να μας προσελκύσει το ενδιαφέρον και την επόμενη σεζόν. Αυτό το τύπου mohican (ξυρισμένο κοντό γύρω γύρω και μακρύ στην κορυφή του κεφαλιού με διαδοχικό “σβήσιμο” καθώς ανεβαίνουμε στο πάνω μέρος του κεφαλιού) απευθύνεται σε alternative αγόρια.
Tip: είναι το ιδανικό κούρεμα που δημιουργεί effect γωνιών στο πρόσωπο. Αν έχεις μάγουλα το πρόσωπό σου θα δείξει πιο αδυνατισμένο με περισσότερες γωνίες, αν έχεις ήδη γωνίες θα της αναδείξει.

Paul Smith

Η διαχρονική εκδοχή του αντρικού κουρέματος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με έμφαση στους μεγαλύτερους (30 plus) αλλά όχι και στους τύπους ανδρών ή και… μαλλιών! Δείχνει super σε πλούσια και ίσια μαλλιά, χάνει την “αίγλη” του αν είναι σγουρά ή λίγα.
Tip: προσθέτει πόντους αρρενωπότητας και μας φέρνει συνειρμούς από γοητευτικούς άντρες με αριστοκρατικές, κυρίως, καταβολές!

Power Studio

Τα ξυρισμένα μαλλιά είναι μια επίσης all time classic επιλογή που δεν έχει ηλικίες. Όμως, προτού το τολμήσεις υπάρχει ένας ανασταλτικός παράγοντες που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου: το κρανίο και το σχήμα του προσώπου σου. Όσο πιο στρογγυλά, τόσο πρέπει να το αποφύγεις. Ωστόσο, πρόκειται για την τέλεια λύση αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο. Όπως σωστά υποθέτεις, δεν θέλει περιποίηση ή styling!

Read More

And More