Τα άγρια μαλλιά του Χειμώνα! Ποια είναι;

Ήταν δύο περίπου χρόνια πριν που διάβασα πρώτη φορά το βιβλίο “Why men love bitches”. Και παρόλο που αποστήθισα κάθε γραμμή (θυμάμαι σχεδόν τι είναι γραμμένο σε κάθε σελίδα), ποτέ δεν μπόρεσα να το εφαρμόσω και στην πράξη! Η κατακλείδα του είναι η εξής: για να σε ερωτευτεί δεν πρέπει να δείχνεις ότι είσαι “καλό” κορίτσι! Πρέπει να γίνεις λίγο άγρια, λίγο επιθετική, λίγο… bitch!

Τα καλά νέα; Τα φετινά trends στα μαλλιά ήρθαν για να εξωτερικεύσουν τον πιο aggressive εαυτό μας! Ξέχνα ότι ήξερες για τα sleek, καλοχτενισμένα μαλλιά που σε κάνουν να δείχνεις όμορφη και glamorous. Τα νέα μαλλιά είναι άγρια, ατίθασα, με γενναίες δόσεις λακ, δείχνουν σχεδόν μπερδεμένα αλλά στην πραγματικότητα προϋποθέτουν τεχνική για να τα πετύχεις.

Πολύ… “κακό” για να είναι αληθινό!
Την προσοχή σου παρακαλώ: όπου κακό εννοούμε θετικό καθώς μας φέρνει πιο κοντά στο aggressive look που θέλουμε να υποστηρίξουμε (αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, αγόρασέ το και ρίξε μια ματιά). Την τάση του beadhead, grunge ή ατημέλητου με έντονα κρεπαρίσματα την είδαμε σε πολλούς οίκους. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς είναι οι Castelbajac, Cavalli, Alberta Ferreti, Vivienne Westwood και Proenza Schouler. Ωστόσο, ξεχωρίσαμε τα “άγρια” μαλλιά του οίκου Dior και αυτό γιατί ένας οίκος τόσο chic και εκλεπτυσμένος αρχίζει δειλά- δειλά να υποστηρίζει ένα πιο ανατρεπτικό και “κακομαθημένο” look για τα κορίτσια του. Βέβαια, το συγκεκριμένο look με το έντονο κρεπάρισμα που καταλήγει σε πλεξίδα ψαροκόκαλο δεν είναι το πιο εύκολο χτένισμα που μπορεί να πετύχει η καθεμία από εμάς σπίτι της. Όσον αφορά στα υπόλοιπα; Ο αφρός για όγκο και η χτένα κρεπαρίσματος είναι οι απαραίτητοι σύμμαχοί σου για να μπεις στο club των κακών κοριτσιών.

Διάσημα… άγρια ένστικτα!
Το έχουμε ξαναπεί: ο πιο safe τρόπος για να τσεκάρεις αν ένα look είναι τάση, είναι να ρίξεις μια ματιά στις εμφανίσεις των απανταχού celebs. Μερικές, λοιπόν, από τις πιο διάσημες ελληνίδες και διεθνείς stars που κυκλοφόρησαν πρόσφατα με αυτό το look είναι η Τάμτα, η Βίκυ Καγιά, η Kate Moss (της ταιριάζει απόλυτα!), η Beyonce, η Blake Lively και η Rachel Bilson. Τα λατρεύω όλα ή -για να μιλήσω στη νέα γλώσσα- τα μισώ όλα! Εσύ;

Read More

And More