Τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου και πρέπει να σταματήσεις asap

Κεφάλαιο μαλλιά: Μεγάλο, σημαντικό και ανεξάντλητο. Τόσο όσο αφορά στην περιποίηση όσο και το styling. Ακολουθείς τις τάσεις ενώ προσπαθείς να τα κρατάς υγιή και λαμπερά. Δεν τα κόβεις όσο συχνά χρειάζεται και πρέπει να το παραδεχτείς. Προσπαθείς να περιορίσεις τη χρήση των συσκευών θερμότητας και τις βαριές φόρμουλες styling ενώ ζητάς από τον κομμωτή σου να χρησιμοποιεί την τεχνική του balayage ώστε να μην ταλαιπωρηθεί τραγικά η τρίχα. Επίσης αποφεύγεις  τις δραματικές αλλαγές στο χρώμα. Και κάπου εδώ οφείλω να σου πω συγχαρητήρια.

@amandaleehair

 

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς οι περισσότερες γυναίκες, πιθανότατα κι εσύ,  κάνουν συγκεκριμένα λάθη με τα μαλλιά τους τα οποία πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό.

Κι αναρωτιέσαι ποια είναι, μπορείς να τα δεις στη συνέχεια.

Χρησιμοποιείς την πιο υψηλή θερμοκρασία στις συσκευές θερμότητας: Το σίγουρο είναι πως στο μπάνιο σου υπάρχουν το κλασικό σεσουάρ και σίδερο ισιώματος καθώς και για μπούκλες. Μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον δημιουργείς μόνη σου το hairstyle μιας και κατά την περίοδο της καραντίνας έγινες expert. Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως πρέπει να σταθώ στην θερμοκρασία μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι η υψηλότερη που διαθέτει η συσκευή. Η μεσαία είναι ιδανική και κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών. Και πιο συγκεκριμένα οι 180 κελσίου. Από εκεί και πάνω το μόνο που θα πετύχεις είναι να προκαλέσεις ξηρότητα, φθορά και σπάσιμο στην τρίχα.

@hirohair

Λούζεις τα μαλλιά σου δύο φορές: Πίστεψε με δεν υπάρχει κανένας λόγος. Και δεν εννοώ δύο φορές την εβδομάδα αλλά δύο φορές σε κάθε λούσιμο. Αν το κάνεις σωστά, μία φορά είναι αρκετή λένε οι ειδικοί αφού απομακρύνονται οι ρύποι ενώ ταυτόχρονα τα απαραίτητα φυσικά έλαια της τρίχας παραμένουν στη θέση τους. Και αυτό είναι το σωστό. Με το δεύτερο λούσιμο τα έλαια εξαφανίζονται  και τα μαλλιά δείχνουν θαμπά και άτονα.

@amandaleehair

Κόβεις μόνη σου τις φράντζες-αφέλειες: Είναι μια συνήθεια που απόκτησες στην καραντίνα και πρέπει να σταματήσεις αμέσως τώρα. Ναι, είδες άπειρα video στο You Tube και το TikTok που σε έπεισαν πως μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτό που εγώ σε συμβουλεύω όμως είναι να αφήσεις τα μαλλιά σου στα χέρια του επαγγελματία. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει σωστά και με τα κατάλληλα εργαλεία. Εκτός από την λάθος γραμμή που μπορεί να δώσεις στα μαλλιά σου καταστρέφεις ταυτόχρονα τις άκρες αφού δεν έχεις το σωστό ψαλίδι.

@hirohair

Δεν χρησιμοποιείς σπρέι προστασίας από τη θερμότητα: Είναι το primer των μαλλιών και ακόμη πιο σημαντικό αφού δημιουργεί ένα αόρατο πέπλο στα ώστε να παραμείνουν απόλυτα υγιή. Πρέπει να γίνει η νέα σου συνήθεια αν θέλεις πραγματικά η τρίχα να παραμείνει λαμπερή και δυνατή. Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις; Μετά το λούσιμο και αφού ταμπονάρεις τα μαλλιά με την πετσέτα, απλώνεις ένα έλαιο ενυδάτωσης και τέλος το σπρέι προστασίας. Βουρτσίζεις τα μαλλιά ώστε να βεβαιωθείς ότι έχει απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και προχωράς στο styling.

@kdeenihan

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι νωπά: Με αποτέλεσμα να σπάει  η  τρίχα μιας και τα νωπά μαλλιά είναι ιδιαίτερα εύθραυστα και θέλουν μεγάλη προσοχή. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένεις να στεγνώσει  το 80% μέχρι να πάρεις στα χέρια σου τη βούρτσα.

Λούζεσαι καθημερινά:  Ακόμη κι αν έχεις υπερβολικά λιπαρά μαλλιά η συγκεκριμένη συχνότητα δεν τα βοηθά. Δύο-τρεις φορές την εβδομάδα είναι  το σωστό κι αυτό πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης.

Read More

And More