Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις κάθε φορά που λούζεις τα μαλλιά σου

Το λούσιμο, να ξέρεις, παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία της τρίχας, το χτένισμα και φυσικά τη λάμψη των μαλλιών. Αν και είναι μια ρουτίνα περιποίησης που επαναλαμβάνεις τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, είσαι σίγουρη ότι ακολουθείς τα σωστά βήματα. Δες στη συνέχεια τι λένε οι ειδικοί. 

Ο σωστός τρόπος λουσίματος

 • Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι πολύ καλά βρεγμένα πριν απλώσεις το σαμπουάν.
 • Βάζεις λίγο νερό, στην παλάμη του χεριού σου το διαλύεις μέχρι να πάρει τη μορφή γαλακτώματος και στη συνέχεια το εφαρμόζεις στα μαλλιά σου.
 • Μην ξεχνάς πως η ποσότητα του σαμπουάν εξαρτάται από το μήκος και τον όγκο που έχουν τα μαλλιά. Προσοχή λοιπόν στις υπερβολές. Η μεγαλύτερη ποσότητα (από ότι τα μαλλιά χρειάζονται) δεν κάνει καλό, γιατί μένουν υπολείμματα που βαραίνουν την τρίχα.
 • Βάλε σαμπουάν σε πέντε σημεία του κεφαλιού: μπροστά, πίσω από τα αυτιά, στην κορυφή και στον αυχένα.
 • Κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσει, ώστε να πάει παντού το σαμπουάν. Μην τρίβεις τα μαλλιά μεταξύ τους.
 • Φρόντισε να τα ξεβγάλεις πολύ καλά ώστε να απομακρυνθεί όλο το σαπούνι, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.
 • Επανέλαβε και δεύτερη φορά μόνο αν είναι απαραίτητο. Αν με την πρώτη εφαρμογή έχει δημιουργηθεί πολύς αφρός, δεν χρειάζεται να περάσεις τα μαλλιά σου ξανά.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις ώστε να μην καταστρέψεις την τρίχα αντί να την φροντίσεις

 • Too hot! Αν είσαι από εκείνες που χρησιμοποιούν πολύ ζεστό νερό, καιρός να αλλάξεις συνήθειες. Ναι, είναι χαλαρωτικό, απολαυστικό και μετά από μια ολόκληρη μέρα νιώθεις να διώχνει από πάνω σου την κούραση, όμως είναι λάθος.  Αφυδατώνει και τα μαλλιά σου. Επίσης, με το πολύ ζεστό νερό κλείνουν τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά σου πρώτον φριζάρουν πιο εύκολα και δεύτερον χάνουν τη λάμψη τους. Σημείωσε και κάτι εξίσου σημαντικό: το ζεστό νερό στο τριχωτό της κεφαλής είναι καλός αγωγός λιπαρότητας που σημαίνει ότι αν έχεις ήδη λιπαρά μαλλιά τα βοηθάς να εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα από την ρίζα μιας και οι πόροι μένουν ανοιχτοί.
 • Το κρύο νερό δεν αντέχεται αλλά είναι απαραίτητο ειδικά στο τέλος του λουσίματος και κατά τη διάρκεια που ξεβγάζεις τα μαλλιά από το σαμπουάν ή το κοντίσιονερ.
 • Ξεχνάς να χτενιστείς. Το σωστό είναι να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου πριν τα λούσεις. Τα ξεμπερδεύεις καλά ώστε να απομακρύνεις τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling. Και κάτι ακόμα, η λιπαρότητα στη ρίζα των μαλλιών που είναι η τροφή τους ουσιαστικά, μεταφέρεται και στα μήκη και άρα υπάρχει θρέψη παντού.
 • Μην μένεις πιστή σε ένα μόνο σαμπουάν. Πρέπει να ακούς τις ανάγκες των μαλλιών σου, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Το Φθινόπωρο και την Άνοιξη είναι φυσικό να παρατηρείς τριχόπτωση ενώ το καλοκαίρι τα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα με αντηλιακά προϊόντα.
 • Χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα και κατά συνέπεια αδύναμα και εύθραυστα που σημαίνει ότι σπάνε ευκολότερα. 

Photos: iStock

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164