Τάσεις Φθινόπωρο 2017: πώς πρέπει να κάνουμε τα μαλλιά μας τι νέα σεζόν!

Μαλλιά. Ξέρω πως σε μια έντονη καθημερινότητα η μεγαλύτερη κατηγορία γυναικών ξυπνάει και για να πάει στο γραφείο κάνει στα μαλλιά του το… τίποτα. Ωστόσο, από την στιγμή που ανακαλύψεις το πόσο ανανεωτικό είναι να υιοθετείς κάθε μέρα ένα διαφορετικό χτένισμα (ή έστω ένα διαφορετικό χτένισμα σε εβδομαδιαία βάση) γίνεσαι beauty- hair junkie.

Η φετινή σεζόν, λοιπόν, έχει μια τάση για καθεμία από εμάς: από στιλιζαρισμένα blow drys που μας φέρνουν στο νου την Kate Middleton μέχρι πιο χαλαρά πιασίματα αλλά και αρκετά hair accessories που συνήθως έχουν πιο εξέχουσα θέση στα καλοκαιρινά catwalks. Φέτος, όμως, να που τα πράγματα αλλάζουν!

Here we.. bow again!

Η βελούδινη κορδέλα είναι ένα αξεσουάρ που συναντάμε συχνά τις τελευταίες φθινοπωρινές σεζόν και αυτή δεν ήταν η εξαίρεση. Η συγκεκριμένη κορδέλα φοριέται ποικιλοτρόπως: είτε περιμετρικά του κεφαλιού ώστε να μοιάζει με headband στο μπροστινό μέρος και να καταλήγει σε φιόγκο πίσω όπως το είδαμε στον οίκο Temperley of London, είτε λίγο πιο πάνω από το σινιόν για να του δώσει έναν πιο ρομαντικό αέρα όπως στον Rochas, είτε πλαισιώνοντας με τον πιο απλό τρόπο ένα χαμηλό ponytail στον Jonathan Simkai. Σε μια βόλτα σου σε καταστήματα με χάντρες στο Μοναστηράκι μπορείς να βρεις τέτοιες κορδέλες και εδώ να τσεκάρεις όλους τους διαφορετικούς τρόπους να τις φορέσεις στα μαλλιά σου.

Ponytails

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου είναι οι κοτσίδες. Το πιο απλό πράγμα, λοιπόν, δεν λείπει από τα φθινοπωρινά catwalks αλλά, αντίθετα, είναι εκεί με twists που θα ανανεώσουν την διάθεσή μας και θα ξεσηκώσουν την επιθυμία μας να τις υιθετήσουμε. Στον Aigner οι χαμηλές κοτσίδες σεταρίστηκαν με μια δερμάτινη μπαρέτα τοποθετημένη σχεδόν στη βάση της κοτσίδας. Στον JW Anderson δεν είδαμε μόνο κοτσίδες στο πλάι αλλά και μαλλιά που τραβήχτηκαν από το ένα πλάι ενώ, τέλος, στον Delpozo το ponytail είχε μια φουτουριστική διάθεση.

Almost wet

Τα μαλλιά στο μπροστινό τους μέρος είχαν δύο βασικά χαρακτηριστικά: α) ήταν σχεδόν wet και β) ήταν απομακρυσμένα από το πρόσωπο. Μερικές ιδέες για να αντιγράψεις: φράντζα στο πλάι και μαλλιά ελαφρώς τραβηγμένα προς τα πίσω στον Guy La Roche. Στο show του οίκου Genny το wet στοιχείο συνδυάστηκε με όγκο στην φράντζα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ sexy και last but not least, στον Michael Kors ο Orlando Pita έκανε μια αυστηρή χωρίστρα στη μέση και τοποθέτησε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά χωρίς καθόλου όγκο!

Πλεξίδες (που δεν θα σταματήσουν ποτέ!)

Είμαστε εκείνες που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να κάνουμε και να βλέπουμε πλεξίδες. Και φέτος επανακάμπτουν δυναμικά σε όλες τις πιθανές εκδοχές τους: σχιφτές, πιο χαλαρές, milkmaid braids, πλεξίδες- cornrows που εφάπτονται του τριχωτού (έχουμε κάμποσες από αυτές) και ένα σωρό ακόμη! Μερικές αγαπημένες μας ιδέες: οι τρεις πλεξίδες στο κέντρο δια χειρός Sma McKnight για τον οίκο Balmain που έδιναν μια warrior διάθεση. Τα δυναμικά αλλά και cool cornrows στο show Fenty της Rihanna και η πολύ χαλαρή εκδοχή της γαλλικής για τον οίκο Alberta Ferretti.

Pump up the volume

Όταν λέμε ότι αυτό το φθινόπωρο μπορείς ή, καλύτερα, επιβάλλεται να υιοθετήσεις τον όγκο στα μαλλιά σου εννοούμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είτε τον 60’s και θεατρικό που έβγαλε στο catwalk του οίκου Chanel ο Sam McKnight σετάροντάς το με headbands, είτε με πιο effortless και sexy χτενίσματα όπως στον οίκο Louis Vuitton (το λατρέψαμε!) και στον οίκο Max Mara με μια flip βαθιά χωρίστρα!

Αλήθεια, ποια τάση σου άρεσε περισσότερο; Έχουμε poll!

Read More

And More