Τι είναι το Root Beer Hair για το οποίο μιλάει όλος ο κόσμος; Ρωτήσαμε τον Νικόλα Βιλλιώτη!

Ο κόσμος της ομορφιάς εφευρίσκει πάντα τρόπους να μας τραβά την προσοχή. Σκέψου πόσο διαφορετικά θα ήταν τα βερνίκια της essie αν αντί για ονόματα όπως ballet slippers είχαν νούμερα. Ή πόσο πιο αδιάφορο θα μας περνούσε το ombre αν μας συστήνοντας ως το χρώμα μαλλιών που κάνει εφέ άβαφης ρίζας. Καταρχήν, θα σπαταλούσες το μισό σου ραντεβού για να ζητήσεις από τον κομμωτή σου το χρώμα που θες.

Συμφωνούμε, λοιπόν, πως πολλά πράγματα είναι θέμα marketing και catchy ονοματοδοσίας. Το Root Beer Hair είναι ένα από αυτά τα trends αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Πρόκειται για έναν όρο που διαβάσαμε λίγα 24ωρα πριν στο Refinery29 και μέχρι να κοιμηθώ και να ξυπνήσω για να πάρω τον Νικόλα Βιλλιώτη τηλέφωνο και να μου πει όλα τα details υπήρχε ως άρθρο σε κάθε ενημερωμένο ξένο site πάνω σε αυτόν τον κόσμο. Φυσικά και στο TLIFE!

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια τάση στο χρώμα των μαλλιών που απευθύνεται κυρίως στις καστανές και μιλάμε για κάποια ξανοίγματα τα οποία είναι τόσο φυσικά σαν να γεννήθηκες με αυτά. Επιπλέον, η τεχνική για να πετύχεις αυτό το χρώμα δεν θέλει να επεμβαίνεις στην ρίζα γεγονός που συνδυάζει δύο θετικά: α) ενισχύεται το φυσικό αποτέλεσμα (όλοι θα νομίζουν ότι γεννήθηκες με αυτά τα μαλλιά) και β) δεν χρειάζεσαι επισκέψεις ανά 20ημερο στο κομμωτήριο.

Τι μας είπε ο Νικόλας Βιλλιώτης για την τάση του Root Beer Hair!

Ο Νικόλας Βιλλιώτης είναι ο άνθρωπος ο οποίος υπάρχει στο speed dial του κινητού μου για κάθε φορά που έχω να αντιμετωπίσω ένα hair color alert. Μην ξεχνάς πως ο Νικόλας ήταν ο άνθρωπος που μας μύησε στην Ελλάδα στο ombre επτά χρόνια πριν. Να, λοιπόν, τι μου είπε: “Αυτή η τάση θέλει να αναμειγνύουμε καραμελένιες και κόκκινες αποχρώσεις και να κάνουμε highlights. Είναι ένα χρώμα που έκανα μάλιστα πολύ πρόσφατα ακολουθώντας την εξής τεχνική: ξεκίνησα με μια βάση στο ύψος του 7 και άρχισα να κάνω ξανοίγματα τμηματικά σε πολύ, πολύ λεπτές τριχούλες. Ξεκίνησα από τις άκρες των μαλλιών και έσβησα προς τα πάνω χωρίς να αγγίξω τη ρίζα. Τα ξανοίγματα αυτά έφτασαν στο ύψος του 9 και αφού τα ξέβγαλα, τα πέρασα όλα από πάνω ένα ξανθό μεσαίο σαντρέ ώστε να πάρει όλες τις κοκκινίλες και το αποτέλεσμα να μοιάζει απόλυτα φυσικό!”. Πέρα, όμως, από την τεχνική ρώτησα τον Νικόλα πώς βρίσκει αυτό το χρώμα. Αν είναι από τα αγαπημένα του: “Ναι, μου αρέσει πολύ αυτό το χρώμα. Είναι ξεκάθαρα ωραίο γιατί είναι πολύ φυσικό και δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα τεχνητό πάνω του. Τα τελευταία πέντε χρόνια όλοι συζητάμε για φυσικότητα και στο χρώμα των μαλλιών αλλά βλέπουμε πάντα να υπάρχουν αποκλείσεις χρωμάτων, τη ρίζα να είναι πολύ πιο σκούρα και οι άκρες πιο ανοιχτές. Σε αυτό το χρώμα βλέπουμε την απόλυτη φυσικότητα!”.

Όσο περιμένεις το επόμενό σου ραντεβού μπορείς να πάρεις έμπνευση από όλες τις διάσημες που έχουν αυτά τα μαλλιά. Selena Gomez, Sarah Hyland και Kaia Gerber είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές!

Last but not least: λίγες μέρες πριν είδαμε την Μπέτυ Μπαζιάνα με αυτά τα μαλλιά. Ή αλλιώς, η πρώτη κυρία με την τελευταία τάση (το credit στο Σουζίνι!).

Read More

And More