Το νέο trend που υιοθέτησαν οι celebrities στις Κάννες θεωρείται το no makeup των μαλλιών και είναι μια δήλωση ελευθερίας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ολοκληρώνεται και ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά των τελευταίων χρόνων. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μοντέλα, influencers και it girls πάτησαν το κόκκινο χαλί υιοθετώντας κάθε πιθανό beauty look. Από το minimal και ανεπιτήδευτο μέχρι το πιο εξεζητημένο και εκκεντρικό. Παράλληλα, όπως συμβαίνει σε κάθε σημαντικό event ή διοργάνωση, κάνουν την εμφάνιση τους νέες τάσεις που έχουν να κάνουν με το μακιγιάζ ή τα μαλλιά. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι λίγες μόνο ώρες μετά το Met Gala, το icy blonde της Kim Kardashian ήταν το χρώμα με τις περισσότερες αναζητήσεις. Κι αν πρέπει να επιλέξω το trend που ξεχώρισε στις Κάννες η αλήθεια είναι πως πρόκειται για το πιο ανατρεπτικό και μη μη αναμενόμενο. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στα παρασκήνια και πιο συγκεκριμένα στο δωμάτιο των celebrities λίγο πριν την εμφάνιση τους στο κόκκινο χαλί, βρίσκονται οι διασημότεροι experts. Οι πιο ταλαντούχοι δηλαδή make up artists και hairstylists που γνωρίζουν πως ότι δημιουργήσουν θα περάσει από το μικροσκόπιο. Θα συζητηθεί για ημέρες και θα κριθεί. Ακολουθώντας την επιθυμία της πελάτισσας-celebrity και με βάση τη δημιουργία που θα φορέσει αλλά και την προσωπικότητά της ο expert θα δημιουργήσει το κατάλληλο look. Μέχρι τώρα το glam chic ήταν ένα από τα πολύ αγαπημένα, ειδικά στις Κάννες ενώ δεν έλειπαν και τα πιο ιδιαίτερα beauty looks που ακολουθούσαν πιστά τα trends της κάθε χρονιάς. 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Nollet Paris (@johnnollet)

Φέτος όμως και όσο αφορά στα hairstyles μια νέα τάση έκανε την εμφάνιση της και θεωρείται το no makeup των μαλλιών. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ανεπιτήδευτα, χωρίς ιδιαίτερο styling και με την υφή φυσική οι celebrities στάθηκαν μπροστά από τους δεκάδες φωτογράφους με τα μαλλιά τους σχεδόν “αχτένιστα”.

Ελεύθερα στους ώμους αλλά και μαζεμένα σε απλές αλογοουρές ή κότσους έμοιαζαν απλά στεγνωμένα και μάλιστα χωρίς ίχνος προϊόντων styling. Προσοχή: Όχι απεριποίητα. Φυσικά και απλά. Ήταν η αποθέωση του minimal και όλα ξεκίνησαν από τις Γαλλίδες και έναν από τους διασημότερους hairtylists που αγαπούν πολύ, τον John   Nollet που επιμελήθηκε τα μαλλιά της Sandrine Kiberlain και ακολούθησαν οι Marion Cotillard, Anais Demoustier, Charlbi Dean Kriek και η Sophie Marceau. 

Πρόκειται για statement look και έρχεται αμέσως μετά την πανδημία που σημαίνει πως οι experts θέλουν να υπενθυμίσουν πως το minimal, απλό και χωρίς υπερβολές χτένισμα μπορεί να δείξει υπέροχο ακόμη και στις πιο επίσημες εμφανίσεις. 

Οι δυναμικές, επιτυχημένες και ταλαντούχες γυναίκες είναι όμορφες. Για την ακρίβεια, κάθε γυναίκα είναι όμορφη. Δεν υπάρχει λόγος να μεταμορφώνεται για να πατήσει στο κόκκινο χαλί ή να χαμογελάσει μπροστά από τις κάμερες. Αντίθετα, επιβάλλεται πλέον να είναι ο εαυτός της. Με τα μαλλιά της ανέμελα, ατίθασα και απόλυτα φυσικά. 

Αν και όλα ξεκίνησαν από τις Γαλλίδες την τάση ακολούθησαν οι Kristen Stewart, Bella Hadid και Alessandra Ambrosio που άφησαν τα μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά τους ελεύθερα και simple chic. 

Είναι ένα μήνυμα και μια δήλωση ταυτόχρονα που ξεκίνησε από το μακιγιάζ και συνεχίζεται με τα μαλλιά που κάθε γυναίκα αγαπάει πολύ, πειραματίζεται και αλλάζει κάθε φορά που αντιμετωπίζει μικρές ή μεγαλύτερες ανατροπές στη ζωή. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να απελευθερωθείς. Να αφήσεις έστω και για λίγο στην άκρη τα “πρέπει” και να αγαπήσεις τα μαλλιά σου και κατά προέκταση τον εαυτό σου.

Καν’ το όπως οι Γαλλίδες!

 

Read More

And More