Τριχόπτωση: τι την προκαλεί και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις; Έχουμε τις απαντήσεις!

Εδώ στο TLIFE έχουμε ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες που μπορεί να έχεις κι εσύ. Και ειδικά αυτή την περίοδο που είναι αρκετά στρεσογόνα, η τριχόπτωση είναι ένα task που συζητάμε πολύ συχνά μεταξύ μας και για το οποίο λαμβάνουμε αρκετές ερωτήσεις. Η δουλειά μας, ωστόσο, δεν είναι απλώς να συμμεριζόμαστε αλλά να δίνουμε και απαντήσεις και λύσεις σε ότι σε απασχολεί!

Σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς ανά τον κόσμο η Kérastase δημιούργησε τη σειρά Genesis, η οποία χάρη στο ολοκληρωμένο της σύστημα αντιμετωπίζει την τριχόπτωση. Τι είναι, όμως, αυτό που προκαλεί την τριχόπτωση; Παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και το δικό μας review γιατί φυσικά και δοκιμάσαμε τη σειρά!

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Οι αιτίες που προκαλούν την τριχόπτωση είναι κατά βάση δύο: Είτε η εσωτερική δομή της ρίζας αποδυναμώνεται οδηγώντας σε πτώση της τρίχας, είτε η τρίχα σπάει στα μήκη λόγω των εξωτερικών παραγόντων καταπόνησης και του styling. Και οι δύο αυτές διαδικασίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των τριχών και την απώλεια της συνολικής ζωντάνιας των μαλλιών.

Τριχόπτωση από τη ρίζα Βιολογικοί παράγοντες όπως –σε εσωτερικό επίπεδο– το συναισθηματικό στρες και οι ορμονικές μεταβολές  και –σε εξωτερικό επίπεδο– οι διατροφικές συνήθειες και το περιβάλλον, επηρεάζουν τις ζωντανές ρίζες των μαλλιών. Ο βολβός αποσπάται σταδιακά από το τριχωτό και η τρίχα πέφτει στο ντους, στα ρούχα ή στο μαξιλάρι.

Τριχόπτωση από το σπάσιμο Οι εξωτερικοί παράγοντες και η καθημερινή καταπόνηση, όπως το styling με εργαλεία που λειτουργούν με θερμότητα και η περιβαλλοντική ρύπανση, μπορεί να προκαλέσουν την αποδυνάμωση της τρίχας. Η τρίχα σπάει στα μήκη, με συνέπεια τα μαλλιά να γίνονται πιο λεπτά και πιο αδύναμα στο σύνολό τους. Η τρίχα εξακολουθεί μεν να αναπτύσσεται από τον βολβό, όμως η καθημερινή έκθεση στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και στο τριχοθυλάκιο.

Πόσα μαλλιά είναι φυσιολογικό να χάνονται τη μέρα και πότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;

“Χάνουμε φυσιολογικά 50-200 τρίχες την ημέρα. Επειδή κάθε μεμονωμένη τρίχα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο του κύκλου ζωής της, οι τρίχες πέφτουν τυχαία από διάφορες περιοχές του τριχωτού”, τονίζει η δερματολόγος Laura Scott, η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη της σειράς Genesis για την Kérastase. Η επόμενη, λοιπόν, αναπόφευκτη ερώτηση είναι: και πότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ; “Αν οι τρίχες που πέφτουν υπερβαίνουν τον συνήθη ημερήσιο αριθμό, αν ακολουθούν κάποιο μοτίβο ή εστιάζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή αν προκύπτουν από σημαντικό σπάσιμο στα μήκη, τότε η τριχόπτωση είναι μη φυσιολογική και χρήζει αντιμετώπισης”, είναι η απάντηση της ειδικού.

Διατροφή και τριχόπτωση: τι σχέση έχουν;

Η καλή υγεία του εντέρου είναι το κλειδί για τη γενικότερη υγεία και ευεξία μας, λέει η Δρ. Rossi. Έχοντας γράψει το βιβλίο « Eat Yourself Healthy», είναι ειδική στην υγιεινή διατροφή. Οι γνώσεις της επηρέασαν σημαντικά την ανάπτυξη της Genesis, της απόλυτα εξειδικευμένης σειράς για την τριχόπτωση από την Kérastase. “Στόχος σας δεν πρέπει να είναι μια πολύ περιοριστική διατροφή, αλλά μια διατροφή που να περιλαμβάνει τα πάντα. Μην αφήνετε απ’ έξω ολόκληρες ομάδες τροφίμων. Οι υδατάνθρακες και τα τρόφιμα ολικής άλεσης, για παράδειγμα, έχουν μεγάλη σημασία. Επιδιώξτε να καταναλώνετε 30 φυτικές τροφές την εβδομάδα, στις οποίες να περιλαμβάνονται φρούτα, λαχανικά, σιτηρά, όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι”.

Δοκιμάσαμε την Genesis, την πρώτη περιποίηση μαλλιών με διπλή δράση κατά της τριχόπτωσης!

Στο μυαλό μας η Kérastase είναι συνδεδεμένη με το πολυτελές packaging, τις υπέροχες υφές και τις άλλο τόσο πιο απολαυστικές μυρωδιές. Η σειρά Genesis δεν ξεφεύγει από αυτό το τρίπτυχο και είναι κάτι που διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή που έφτασε στα χέρια μας και από την πρώτη μας επαφή με τη σειρά.

Η πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι ότι μετά από εντατική εφαρμογή της ολοκληρωμένης σειράς βλέπεις μεγάλη βελτίωση στο σπάσιμο της τρίχας αλλά και στην απώλεια από τη ρίζα.

Εξάλλου, όσοι γνωρίζουν (και όσες έχουν υπέροχα μαλλιά!) ξέρουν ότι Kérastase σημαίνει έρευνα, σημαίνει expertise! Η συγκεκριμένη σειρά, η Genesis, αξιοποιεί τα οφέλη πανίσχυρων συστατικών με δράση κατά της τριχόπτωσης, σε μια σύνθεση που αναδεικνύει την ομορφιά των μαλλιών μέσα από πολυτελή τελετουργικά στο κομμωτήριο και στο σπίτι.

Η σύνθεση όλης της σειράς που εξασφαλίζει και αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα συνδυάζει τρία δραστικά συστατικά:

-Τα φυσικά κύτταρα Εντελβάις ενυδατώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες, προλαμβάνοντας τη φθορά και μειώνοντας το σπάσιμο της τρίχας.

-Η ρίζα τζίντζερ που ενισχύει τη μικροκυκλοφορία βοηθώντας τα μαλλιά να αναπτυχθούν πιο δυνατά και διατηρώντας το τριχωτό υγιές.

-Το Aminexil 1,5%. Το συγκεκριμένο συστατικό αναπτύχθηκε αρχικά για τις υπερτασικές διαταραχές, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι το μόριο αυτό αναστέλλει επίσης ένα ένζυμο που μετέχει στον σχηματισμό συνεκτικών σταυροειδών δεσμών στο κολλαγόνο του περιτριχοθυλακικού περιβλήματος, χαρακτηριστικό γνώρισμα της τριχόπτωσης. Ερευνητές της L’Oréal , μαζί με άλλους επιστήμονες, σχεδίασαν ένα συναφές μόριο που διατηρεί αυτή τη δράση αναστολής της σκλήρυνσης του κολλαγόνου, χωρίς όμως το αντι- υπερτασικό αποτέλεσμα. Έτσι, το Aminexil έγινε το πρώτο μόριο κατά της τριχόπτωσης και αυτό που κάνει με απλά λόγια είναι να προστατεύει τον βολβό της τρίχας από την τριχόπτωση.

Όπως είπαμε, η σειρά Genesis είναι ολοκληρωμένη και εκτός από σαμπουάν, conditioner και μάσκα, στη σειρά θα βρεις μια θεραπεία έξι εβδομάδων που περιέχει δέκα αμπούλες ενδυνάμωσης, την οποία εφαρμόζεις καθημερινά το πρωί ή πριν τον νυχτερινό ύπνο, κάνοντας απαλό μασάζ.

Οι συγκεκριμένες αμπούλες, Αμπούλες Cure Anti-Chute Fortifiantes όπως είναι η πλήρης ονομασία τους, χρησιμοποιούνται ως μορφή εντατικής θεραπείες για έξι εβδομάδες (αυτή είναι η σύσταση από τους expert) και πρόκειται για πιο δραστική λύση, ιδανική για τις περιόδους έντονης τριχόπτωσης που οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές, στην αλλαγή των εποχών, στη μη ισορροπημένη διατροφή, στο στρες, κλπ.

Επίσης, αγαπημένο προϊόν της σειράς είναι και το serum, το οποίο εφαρμόζεις καθημερινά στο τριχωτό κάνοντας μασάζ. Είναι μια απολαυστική συνήθεια που έχω αποκτήσει τον τελευταίο καιρό και αυτό γιατί η εθιστική μυρωδιά του σε κάνει να μην μπορείς να το ξεχάσεις! Μερικές λεπτομέρειες για αυτό: το Serum Anti-Chute Fortifiant είναι ένας ορός που χρησιμοποιείται καθημερινά, για τουλάχιστον 6 εβδομάδες ή για λίγους μήνες / όλον τον χρόνο, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αντοχή των μαλλιών και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης.  Κατά τις περιόδους έντονης τριχόπτωσης, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Ampoules Cure Anti-Chute Fortifiantes για 6 εβδομάδες. Πρόκειται για μια ακόμα πιο δραστική λύση, ιδανική για τις περιόδους έντονης τριχόπτωσης που οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές, στην αλλαγή των εποχών, στη μη ισορροπημένη διατροφή, στο στρες, κλπ.

Και η σειρά ολοκληρώνεται με το θερμοπροσταυτευτικό leave in προϊόν που μειώνει το σπάσιμο στα μήκη, αν αγαπάς το styling.

    

Βάλ’την στη ρουτίνα σου και θα σταματήσεις να φοβάσαι την πτώση!

Photo: @jannasireac

Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Cocomat Hotel Nafsika για τη φιλοξενία

 

Read More

And More