Βαφή μαλλιών στο σπίτι! 10 tips για να επιλέξεις και να πετύχεις το τέλειο χρώμα!

Νομίζεις ότι για να πετύχεις το τέλειο, επαγγελματικό χρώμα μαλλιών θα πρέπει 1. να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο 2. να ξοδέψεις αρκετά χρήματα; 3. Να πειραματίζεσαι με διάφορες βαφές στο σπίτι, προκαλώντας ακαταστασία, εισπνέοντας δυσάρεστες μυρωδιές και στο τέλος να μην είσαι ικανοποιημένη με το χρωματικό αποτέλεσμα; Η Garnier μας συστήνει στην Olia, την πρώτη βαφή μαλλιών στο σπίτι με την δύναμη του ελαίου. Με 60% έλαιο στην κρέμα βαφή, εξασφαλίζει τέλειο χρώμα, αξεπέραστη λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά. Και όπως μου αποκάλυψε ο Νικόλας Βιλλιώτης, επίσημος haircolorist της Garnier (και αγαπημένος μας εδώ στο TLIFE!), είναι η καλύτερη βαφή μαλλιών που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ!

Και μια ανεπίσημη… backstage παρατήρηση: Μακάρι να μπορούσα να σου μεταφέρω τον ενθουσιασμό του, την στιγμή που ήμουν απέναντί του και μου περιέγραφε τα θεαματικά αποτελέσματα που έχει στα μαλλιά μας η Olia. Για αρχή, όμως, μπορώ να μοιραστώ μαζί σου τις σημειώσεις που κράτησα για το πώς θα πετύχουμε το τέλειο χρώμα μαλλιών στο σπίτι μας. Όλες από τον κομμωτή των stars, Νικόλα Βιλλιώτη!
PS: Και αφού τις εφαρμόσεις και στην πράξη θα δεις ότι δεν χρειάζεσαι πλέον το , το 2 και το 3 για να πετύχεις το τέλειο χρώμα μαλλιών! Με την Olia το τέλειο χρώμα μαλλιών σε… βρίσκει στο σπίτι σου!
Μυστικά για να διαλέξουμε το χρώμα που μας ταιριάζει!
1. Διαλέγουμε την σωστή απόχρωση και τον σωστό τόνο ανάλογα με την βάση μας, δηλαδή το φυσικό χρώμα που έχει η ρίζα των μαλλιών μας. Σημείωσε ότι με την Olia μπορείς να αλλάξεις έως και τρεις τόνους τη φορά.
2. Οι περισσότερες Ελληνίδες βρισκόμαστε στο ύψος του 4 ή του 5, δηλαδή έχουμε καστανά μεσαία ή καστανά ανοιχτά μαλλιά. Επίσης, για να διαπιστώσουμε σε ποιο ύψος ανήκουν τα μαλλιά μας μπορούμε να συμβουλευτούμε και ένα χρωματολόγιο.
3. Αφού βρούμε το ύψος στο οποίο ανήκουν τα μαλλιά μας αποφασίζουμε το χρώμα το οποίο θέλουμε να πετύχουμε, ή στην γλώσσα των κομμωτών, σε ποιο ύψος θέλουμε να φτάσουμε. Αν, για παράδειγμα, έχουμε βάψει τα μαλλιά μας στο ύψος του 5 και θέλουμε να φτάσουμε στο ύψος του 7 θα πρέπει να το κάνουμε σταδιακά και όχι κατευθείαν. Δηλαδή, θα πρέπει αρχικά να περάσουμε από το ύψος του 6 για τον πρώτο μήνα, να δούμε πόσο θα ανοίξουν τα μαλλιά μας κι έπειτα να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.
4. Στα φυσικά χρώματα ανήκουν αυτά που βρίσκονται στο ύψος του 6, 7 και 8. Αν μιλάμε για αποχρώσεις όπως 5.3, 6.3, 7.13 θα πρέπει να πάμε πιο σταδιακά στην αλλαγή.
Από την θεωρία στην πράξη για να πετύχουμε το τέλειο χρώμα στο σπίτι!
5. Κάνουμε το τεστ προειδοποίησης αλλεργίας. Πώς; Με μια μπατονέτα, αναμειγνύουμε μικρή ποσότητα από οξυζενέ και βαφή και το τοποθετούμε πίσω από το αυτί για 48 ώρες.
6. Παίρνουμε την οξειδωτική κρέμα που υπάρχει μέσα στην Olia και την και την κρέμα βαφή. Σε ένα μπολ αρχίζουμε σταδιακά και προσθέτουμε και τα δύο και τα ανακατεύουμε με ένα πινέλο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
7. Φοράμε γάντια και χωρίζουμε τα μαλλιά μας σε τέσσερα ισομερή τμήματα δημιουργώντας ένα σχήμα σταυρού. Αρχίζουμε και περνάμε οριζόντιες χωρίστρες με την άκρη του πινέλου σε όλες τις ρίζες. Συνεχίζουμε με τα μήκη και τις άκρες.
8. Βάζουμε το ρολόι από την στιγμή που θα τελειώσουμε την εφαρμογή στις ρίζες. Η βαφή πρέπει να μείνει στα μαλλιά μας συνολικά 35 λεπτά.
9. Αν πρόκειται να κάνουμε μια απλή επανάληψη ρίζας εφαρμόζουμε τα μήκη και τις άκρες τα 10 τελευταία λεπτά.
10. Ξεβγάζουμε με άφθονο νερό και κάνουμε δύο επαναλήψεις της ειδικής κρέμας που θα βρούμε μέσα στην Olia. Βοηθά να απαλλαγούμε από υπολείμματα βαφής στο τριχωτό της κεφαλής ενώ παράλληλα ενισχύει την λάμψη του χρώματος και την υγεία των μαλλιών μας.
Αλλά πιστεύω είναι καλύτερα, να αφήσουμε τον ειδικό να μιλήσει από μόνος του… Κάνε, λοιπόν, κλικ παρακάτω και δες τον official hair colorist της Garnier, Νικόλα Βιλλιώτη να μοιράζεται μαζί σου πολύτιμα beauty tips!

Read More

And More