Βαμμένα μαλλιά: Tips περιποίησης για να κρατήσεις το χρώμα άψογο μέχρι την επόμενη επίσκεψη στον κομμωτή σου

Κεφάλαιο βαμμένα μαλλιά: Και δεν αναφέρομαι στις τάσεις που τις γνωρίζεις ήδη αλλά στην περιποίηση. Χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να παραμείνουν υγιή, λαμπερά και το χρώμα ζωντανό μέχρι την επόμενη επίσκεψη στον κομμωτή σου. Οι experts δεν κρατούν μυστικά. Αντίθετα, αποκαλύπτουν και κυρίως πολύτιμες συμβουλές ώστε τα βαμμένα μαλλιά σου να είναι πάντα υπέροχα. 

Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς όταν τα λούζεις ή ακόμη και καθημερινά. Όποια κι αν είναι η απόχρωση που έχεις επιλέξεις οι κανόνες περιποίησης είναι ίδιοι κι εσύ δεν έχεις παρά να κρατήσεις σημειώσεις και να το ακολουθήσεις πιστά. 

Περιμένεις τρεις ημέρες μέχρι να λούσεις τα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή της βαφής: Η χημική επεξεργασία της βαφής κρατά τους θύλακες της τρίχας ανοιχτούς που σημαίνει πως είναι ευάλωτη. Καλό είναι λοιπόν να μην χρησιμοποιήσεις κανένα προϊόν μέχρι να κλείσουν ακόμη κι αν πρόκειται για φόρμουλα κατάλληλη για βαμμένα μαλλιά. 

Χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν: Και αυτό έχει να κάνει τόσο με το χρώμα που έχεις υιοθετήσει όσο και με την ποιότητα ή τις ανάγκες των μαλλιών σου. Αυτό σημαίνει πως καλό είναι να περιέχει στη σύνθεση του πλούσιους ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες ενώ στην περίπτωση που έχεις υιοθετήσει μια πολύ ανοιχτή ξανθιά απόχρωση επιβάλλεται να έχεις στο μπάνιο σου μπλε σαμπουάν που απομακρύνει τους κίτρινους τόνους. Αποφεύγεις τα προϊόντα με σκληρά συστατικά όπως είναι τα sulfates και alcohols.

Μην το παρακάνεις με το λούσιμο: Είναι μία από τις βασικές αιτίες ξεθωριάσματος αφού αφαιρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας, την ξηραίνει και την κάνει πιο θαμπή. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή .  

Dry shampoo: Είναι η καλύτερη λύση αν έχεις λιπαρά μαλλιά. Υπάρχουν μάλιστα φόρμουλες κατάλληλες για βαμμένα μαλλιά που τα προστατεύουν χωρίς να δημιουργούν θαμπή όψη. 

Ενυδάτωση: Θα την πετύχεις με το conditioner που απλώνεις κάθε φορά αμέσως μετά το λούσιμο. Θα πρέπει να είναι κατάλληλο για βαμμένα μαλλιά. Δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας στην τρίχα ενώ ταυτόχρονα χαρίζει λάμψη και έξτρα όγκο. 

Προσοχή στην υγρασία: Καλό είναι να φοράς το ειδικό shower cap κάθε φορά που κάνεις ντους ώστε να προστατεύσεις την τρίχα από την υγρασία που προκαλεί φριζάρισμα και ξεθώριασμα. Τις βροχερές μέρες που η υγρασία είναι επίσης αυξημένη φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα καπέλο ή σκουφί. 

Υψηλή θερμοκρασία του νερού: Απαγορεύεται. Απλά και κατηγορηματικά. Λούζεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και τα ξεβγάζεις με κρύο. Είναι κανόνας και ο μοναδικός τρόπος να μην παραμείνει το χρώμα σου άθικτο. Επίσης, κάθε φορά, πριν από τη χρήση συσκευών θερμότητας απλώνεις ένα προϊόν προστασίας κατά προτίμηση σε μορφή ελαίου. 

Χλώριο: Σε περίπτωση που κολυμπάς σε πισίνα θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική. Ειδικά αν έχεις ξανθά μαλλιά το χλώριο υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ανεπιθύμητους πράσινους τόνους.  Αρχικά δεν μπαίνεις ποτέ χωρίς το σκουφάκι σου. Στη συνέχεια προστατεύεις την τρίχα απλώνοντας σε νωπά μαλλιά ένα leave in προϊόν με έλαια στη σύνθεση του λίγο πριν κολυμπήσεις. 

Συχνό κούρεμα: Η βαφή ταλαιπωρεί την τρίχα. Οι ειδικοί προτείνουν να τους επισκέπτεσαι κάθε 6-8 εβδομάδες ώστε να κόβεις τις κατεστραμμένες άκρες που δεν επιτρέπουν στα μαλλιά να αναπτυχθούν σωστά. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More