Βαμμένα μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να μην ξεθωριάσουν από τον ήλιο

Ξανθό, ginger, καστανό με highlights ή παστέλ χρώμα στα μαλλιά. Όποιο κι αν έχεις επιλέξει υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής όσον αφορά στη φροντίδα του το καλοκαίρι: Χρειάζεται να τα προστατεύσεις από το ξεθώριασμα. Τόσο ο ήλιος όσο και η θάλασσα αλλά και το νερό της πισίνας ξανοίγουν το χρώμα και δεν το θέλεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου αν θέλεις το χρώμα να παραμείνει ζωντανό και η τρίχα λαμπερή και υγιής. 

Instagram: @madelame

Ακολουθείς λοιπόν πιστά τις συμβουλές των experts. Εφοδιάζεσαι με τα απαραίτητα προϊόντα και κρατάς σημειώσεις.  

  • Το πρώτο σου μέλημα είναι η επιλογή των σωστών προϊόντων περιποίησης. Που σημαίνει ότι σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι αποκλειστικά και μόνο για βαμμένα μαλλιά. Πρόκειται για συνθέσεις που δεν επιτρέπουν το ξεθώριασμα ενώ  παράλληλα χαρίζουν έξτρα λάμψη στο χρώμα. Στις διακοπές καλό είναι να έχεις μαζί σου τα ειδικά προϊόντα που προστατεύουν ταυτόχρονα από την ηλιακή ακτινοβολία. Σε αυτή την περίπτωση ζητάς τη συμβουλή του κομμωτή σου ώστε να σου προτείνει τα κατάλληλα.  
  • Προσοχή στην ενυδάτωση: Εκτός από τα προϊόντα που προσφέρουν πλούσια ενυδατική δράση ένα λάδι θα σε βοηθήσει πολύ. 

Instagram: @sofiariccigrainge

  • Μείωσε τα λουσίματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και κυρίως στις διακοπές. Το συχνό λούσιμο δεν βοηθά, αρχικά επειδή  προκαλεί ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια αφαιρεί το χρώμα από τα μαλλιά. Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Κι αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι καθημερινά στην παραλία η λύση είναι να μαζεύεις τα μαλλιά σου σε ένα bun ή ακόμη καλύτερα να φοράς ένα τέλειο και stylish σκουφάκι που αναβαθμίζει ταυτόχρονα το summer beauty look. 
  • Οι συσκευές θερμότητας δεν έχουν θέση στη βαλίτσα σου. Η ηλιακή ακτινοβολία αρκεί. Μην ξεχνάς άλλωστε πως το wet look είναι η μεγαλύτερη τάση της σεζόν και η πλέον κατάλληλη για τις διακοπές ή το weekend. 

Instagram: @hoskelsa

  • Αντηλιακή προστασία: Μαζί με την αντηλιακή κρέμα προσώπου και σώματος στο νεσεσέρ σου υπάρχει και η αντίστοιχη για τα μαλλιά. Είναι ο πιο σωστός και δραστικός τρόπος να κρατήσεις το χρώμα σου ζωντανό μέχρι την επόμενη επίσκεψη στον hair colorist. 
  • Καπέλο και μαντήλι. Τέλειο style και προστασία μαζί. 
  • Argan και coconut oil: Πρόκειται για δύο έλαια που θρέφουν και ενυδατώνουν την τρίχα σε βάθος. Σε ένα μπουκάλι με vaporisater αναμειγνύεις νερό με έλαιο καρύδας ή argan. Ανακινείς πολύ καλά και ψεκάζεις σε όλη την επιφάνεια των νωπών μαλλιών μετά το λούσιμο.
  • Ξεπλένεις πάντα τα μαλλιά με κρύο νερό που δεν ανοίγει τα λέπια και κατά συνέπεια δεν προκαλεί ξεθώριασμα. 

 

Read More

And More