Βαθιά χωρίστρα! Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο δυνατό trend στα μαλλιά ΤΩΡΑ από τον Ν. Βιλιώτη!

Υπάρχει ένα hair look που είναι πολύ δυνατό trend! Και το καλύτερο αυτού του trend ότι μπορείς να το κάνεις μόνη σου σπίτι, χωρίς καν καθρέφτη (ok, ίσως είμαι λίγο υπερβολική, αλλά κατάλαβες πόσο εύκολο είναι;). Πρόκειται για την βαθιά χωρίστρα στο πλάι που δείχνει τα μαλλιά μας από την μια μεριά σχεδόν ξυρισμένα. Και είναι ένα trend που αν είσαι λίγο παρατηρητική βλέπεις ότι κάνει καριέρα από την πασαρέλα, στα editorial των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας ανά τον κόσμο και φυσικά στο κόκκινο χαλί.

Και η εξίσωση τάση+ μαλλιά πάει κάπως έτσι: Τάση+ μαλλιά= Νικόλας Βιλιώτης. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο official hair colorist της Garnier μου κάνει εντατικά μαθήματα της νέας τάσης. Και πριν ανοίξω τετράδιο για να αντιγράψεις, επίτρεψέ μου μια ΠΡΟΒΛΕΨΗ: αυτό το hair look θα παίξει πολύ στις γιορτές! Θυμήσου ότι διάβασες πρώτα γι΄αυτό στο TLIFE!

Από που μας έρχεται η τάση!
Μπορεί τα φετινά catwalks να πλημμύρισαν από βαθιές χωρίστρες (από αριστερά: Edun, Jenny Packham, Frankie Morello), όμως αυτό το trend έχει τις ρίζες του στα 80’s. “Αυτή η τάση έρχεται από τα 80‘s γιατί όλα αυτά τα ξυρισμένα στο πλάι κλπ. έρχονται από εκείνη την δεκαετία. Πρωτοδιδάξασα ήταν η Cindy Lauper. Βέβαια, η υφή των μαλλιών της ήταν λίγο ξηρή και άγρια γιατί στα 80‘s είχαμε αυτές τις υφές των μαλλιών που δεν γυάλιζαν πολύ, που καταλάβαινες ότι ήταν επιμελώς ατημέλητα μεν αλλά ήταν αρκετά φτιαγμένα για να έχει αυτούς τους όγκους. Στην εποχή μας, βεβαίως, δεν έχουμε τόσο έντονους όγκους”, μου εξηγεί ο Νικόλας Βιλιώτης.

Dramatic VS Aggressive: πες μου το στιλ σου να σου πω τι να κάνεις!
Η έντονη φράντζα και ο τρόπος που μπορείς να την υιοθετήσεις δεν είναι ένας αλλά δύο. Επιλέγεις ανάλογα με το στιλ σου και αυτό που θέλεις να βγάλεις προς τα έξω. Πιο αναλυτικά, ο Νικόλας Βιλιώτης λέει: “Αν υιοθετήσεις αυτό το hair styling μπορείς να χτενίσεις τα μαλλιά σου με δύο τρόπους. Ο ένας είναι ο πιο soft τρόπος που θα έχει σαν αποτέλεσμα το look σου να φανεί λίγο μοιραίο και dramatic (όλες αυτές οι stars από τα 50‘s και μετά όταν πήγαιναν μονόπλευρα τα μαλλιά έβγαζαν αυτό το dramatic). Αν πάλι είσαι πιο δυναμική, rock και προχωρημένη θα επιλέξεις μια πιο άγρια υφή που θα σε κάνει να φαίνεσαι λίγο πιο wild και aggressive τύπισσα, λίγο πιο “νευριασμένη” και επιθετική. Διαλέγεις! Στην Rihanna ας πούμε φαίνεται ότι είναι πιο soft τα πράγματα. Δεν αγριεύει τόσο πολύ”.

Η χωρίστρα. Και που πρέπει να την κάνω;
“Θα πρέπει να είναι μια βαθιά χωρίστρα, μπορεί και από την μέση του φρυδιού να την ξεκινήσεις ή λίγο πιο κάτω θα ήταν ακόμη πιο ωραίο, το κάνει πιο dramatic έτσι, πέφτει λίγο στο πρόσωπο, καλύπτει το ένα μάτι και γίνεσαι πιο feminine”, λέει ο Νικόλας.

Liv Tyler, Kristen Stewart και Rihanna είναι μερικές διάσημες που έχουν επιλέξει την βαθιά χωρίστρα…

Ο απλός τρόπος και πώς να υιοθετήσεις την τάση!
Ακολούθησε τα βήματα που μας λέει ο Νικόλας Βιλιώτης και υιοθέτησε το πιο hot trend τώρα μόνη σου και πολύ εύκολα!

1. Διάλεξε την υφή που θέλεις να δώσεις στα μαλλιά σου.
PS: Για πιο dramatic look μπορείς να τα στεγνώσεις καλά, να δώσεις λίγο όγκο και με το ψαλίδι να σχηματίσεις πολύ ανάλαφρους κυματισμούς.

2. Κάνε μια βαθιά χωρίστρα ξεκινώντας από το μέσο του φρυδιού.

3. Χτένισε τα υπόλοιπα μαλλιά πολύ καλά με μια βούρτσα και οδήγησέ τα πίσω προς τον αυχένα. Είναι σαν να έχεις χωρίσει το κεφάλι σε δύο τμήματα περίπου.

4. Πιάσε με ένα λαστιχάκι τα μαλλιά πίσω χαμηλά στον αυχένα. όλα τα υπόλοιπα μαλλιά από την κορυφή και πίσω να πέφτουν ώστε να γεμίζεις σαν να βλέπεις ένα κανονικό μονόπλευρο σαν να τα έχεις κουρέψει.

5. Άφησε όλα τα υπόλοιπα μαλλιά από την κορυφή και πίσω να πέσουν και ψέκασε τα μαλλιά με λακ Garnier Fructis μεσαίου κρατήματος. Έτοιμη!

Ο δύσκολος τρόπος: η πλεξίδα
Πέρα από τον εύκολο τρόπο υπάρχει και αυτό που έκανες οι stars παραπάνω χρησιμοποιώντας κοτσιδάκια. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η Heidi Klum, η Kesha και η Scarlett Johansson. Τι λέει ο Νικόλας Βιλιώτης γι’ αυτόν τον τρόπο; ” Μπορείς να δώσεις στο χτένισμά σου αυτά τα tribal στοιχεία που παραπέμπουν περισσότερο στα 80’s. Βέβαια, το να κάνει μια γαλλική κοτσίδα μια γυναίκα δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να το κάνει και να εφάπτει πλάγια. Ένας hair stylist θα της το έκανε πιο σωστά”.

Σε ποιες ταιριάζει η τάση της βαθιάς χωρίστρας;
Στην διάρκεια της συζήτησής μας με τον Νικόλα Βιλιώτη του αναφέρω διάσημα παραδείγματα διάσημων γυναικών που έχουν υιοθετήσει ήδη την τάση. Και όταν φτάνω στο σημείο να τον ρωτήσω αν υπάρχουν σχήματα προσώπου απαγορευτικά, ο Νικόλας μου απαντά: “Είδες ότι έχεις αναφέρει διάφορα πρόσωπα, πράγμα που σημαίνει ότι γενικότερα πηγαίνει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα γιατί έτσι κι αλλιώς καλύπτει την μια πλευρά. Γενικά, όμως, μπορούν να το κάνουν οι γυναίκες αυτό, τα πηγαίνουν έτσι κι αλλιώς μονόπλευρα τα μαλλιά τους οπότε θεωρώ ότι περισσότερο στιλ τους δίνει. ‘Αρα πάει σχεδόν σε όλα τα πρόσωπα ειδικά όταν είναι πολύ βαριά η φράντζα και δεν είναι κοντή”.

How to
Σου αρέσει το trend; Αφού πειραματιστείς με τον εύκολο τρόπο, δες παρακάτω πώς μπορείς να το κάνεις και με πλεξίδα όπως μας έδειξε η Heidi Klum!

Read More

And More