Μερικά κόλπα για να μαυρίσεις αν δεν αντέχεις τον ήλιο (ή αν ψάχνεις τον ήλιο και δεν τον βρίσκεις)!

Υπάρχουν πολλές γυναίκες πάνω σε αυτό τον κόσμο που δεν αγαπούν τον ήλιο. Αλλά δεν υπάρχει ούτε μια που να μην αγαπά το μαύρισμα που της προσφέρει. Μην μπερδεύεσαι! Λέγοντας μαύρισμα δεν εννοούμε ότι πρέπει να μοιάζεις σαν να σε ξέχασαν ένα μήνα σε ένα έρημο νησί και αυτό το μήνα δεν πέρασε ούτε ένα σύννεφο από πάνω σου. Λέγοντας μαύρισμα εννοούμε αυτό που τέλεια περιγράφεται ως sunkissed αποτέλεσμα, αυτό που διώχνει από πάνω μας την θαμπή όψη του χειμώνα! Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα που μπορείς να κάνεις για να το εξασφαλίσεις. Στα έχουμε παρακάτω!

But first… coffee!

Ο πιο εύκολος τρόπος να μαυρίσεις χωρίς ήλιο είναι με self tan. Όμως, για να απλωθεί σωστά, χωρίς μπαλώματα και για να αποκτήσεις ως τελικό αποτέλεσμα την λάμψη που βλέπεις στα περιοδικά θα πρέπει να διώξεις πρώτα τα νεκρά κύτταρα με ένα scrub. Το Frank Body (€16.50) έχει ως βάση του τους κόκκους καφέ που απολεπίζουν και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά. Αποκλειστικά στα Sephora.

Επένδυσε στις σταγόνες self tan!

 

Εδώ και πολλά χρόνια αποφεύγω να μαυρίζω στο πρόσωπο και φοράω 50SPF στην πόλη αλλά και στην παραλία. Αντ’ αυτού, βάζω μερικές σταγόνες από εξειδικευμένα προϊόντα self tan προσώπου στην κρέμα μου και το απλώνω σε όλο το πρόσωπο κάθε βράδυ. Έτσι, γλιτώνω την φωτογήρανση αλλά το σώμα μου και το πρόσωπό μου δεν είναι λες και ανήκουν σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους! Αυτές οι σταγόνες Tan-Luxe The Face δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά μπορείς πάντα να τις παραγγείλεις online και από το cult beauty (35 λίρες).

Self tan σε νερό: η τάση!

 

Για πολλά χρόνια τα self tan είχαν μπει στην άκρη μέχρι που εμφανίστηκε μια ολοκαίνουργια τεχνολογία: τα προϊόντα μαυρίσματος σε νερό. Είναι πολύ πρακτικά, απλώνονται ομοιόμορφα και L’Eau Tan της Chanel είναι ένα από τα best seller!

Κάνε μίξη!

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου κόλπα για μαύρισμα και χωρίς άγχος να κάνεις όλη τη δουλειά σωστά είναι αυτό: αναμειγνύω ένα προϊόν σώματος με self tan (ποσότητα ένα προς ένα) και το απλώνω στο σώμα μου μετά από κάθε ντους. Σταδιακά ακόμη και η πιο λευκή επιδερμίδα “σπάει” και αποκτώ αυτό το τέλειο sunkissed. Όσο για το προϊόν με το οποίο μπορείς να το αναμείξεις, το Coconut Bronze Gradual Tan Lotion της The Body Shop που κυκλοφόρησε μόλις έχει τέλεια απόδοση.

 

Με το γάντι!  

Αν απλώσεις ένα προϊόν self tan καλό είναι να το κάνεις με το… γάντι. Για πολλούς λόγους. Κυρίως, όμως, γιατί έτσι θα απλωθεί πιο ομοιόμορφα ενώ δεν θα λερώσεις και τα χέρια σου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αυτοί οι αντιαισθητικοί λεκέδες ανάμεσα στα δάχτυλα. Το Jet Set Sun (€5.70) είναι ιδανικό και θα το βρεις στην Make Me Up.

Κλείσε ραντεβού για spray tan!

Είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αφού επαγγελματίες του είδους θα σου δώσουν το τέλειο, ομοιόμορφο μαύρισμα που θέλεις. Στο Νύχι-Νύχι είναι top και φυσικά το έχω δοκιμάσει! Μπορείς να διαβάσεις το review μου εδώ.

Read More

And More