Mermaid tears: Ο νέος τρόπος να φοράς την σκιά σου είναι στην εσωτερική γωνία!

Υπάρχουν 6995 διαφορετικοί τρόποι να φορέσεις σκιά στα μάτια σου: στα 80’s τονίζαμε το socket, δηλαδή την μπανάνα του ματιού. Λίγο αργότερα κάναμε έντονο ντεγκραντάρισμα. Μετά σταματήσαμε να φοράμε σκιές και επικεντρωθήκαμε στα έντονα χρώματα στα χείλη (η τάση των liquid lipstick μας συνεπήρε όσο δεν πάει). Σήμερα, οι Γαλλίδες φοράνε την σκιά μέχρι ψηλά, στα φρύδια τους ενώ μια πιο… ινσταγκραμική προσέγγιση είναι τα mermaid tears! Mermaid… what?

Mermaid tears! Ο σύγχρονος τρόπος να φορέσεις την σκιά σου!

Παλιότερα οι τάσεις ορίζονταν από τα catwalks. Σήμερα, το σκηνικό έχει αλλάξει αρκετά. Ή, μάλλον, έχει αλλάξει τόσο ώστε οι τάσεις να ορίζονται από τα social media τα οποία είναι τόσο ισχυρά που επηρεάζουν τα catwalks. Το trend, λοιπόν, των mermaid tears που θέλει την σκιά να φοριέται στην εσωτερική γωνία του ματιού το συναντήσαμε έντονα στο instagram ενώ από τις πρωτοπόρους ήταν και η Katie Hudgens, makeup artist που έκανε τάση και το glass skin.

Η τάση των mermaid tears είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις την εξής μια σκιά στην εσωτερική γωνία. Η δυσκολία της, όμως, έγκειται στο εξής: ποια σκιά/χρώμα να διαλέξεις; Ο πιο απλός τρόπος είναι να σταθείς μπροστά από τον καθρέφτη σου, να τοποθετήσεις την σκιά δίπλα στα μάτια σου και να δεις ποιο χρώμα σε κολακεύει.

Μερικές τολμηρές επιλογές που έχουμε δει είναι το πορτοκαλί και το neon πράσινο το οποίο υιοθέτησε η Khloe Kardashian αλλά και η Ashley Graham.

Αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις αυτό το trend, το πιο βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην παρασυρθείς σε υπερβολές στο υπόλοιπο μακιγιάζ: η λαμπερή επιδερμίδα και τα nude ή καφέ χείλη είναι το καλύτερο combo.

Εναλλακτικά, αν θέλεις να υιοθετήσεις την τάση για να θεωρείσαι ενημερωμένη αλλά διστάζεις να επενδύσεις σε τόση ένταση στο χρώμα, επίλεξε μια πιο ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά η οποία καθώς ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου θα δημιουργεί και πολύ ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις με το φως.

Last chance info: τι να προσέξεις!

Αν έχεις μάτια με κοντινή απόσταση μεταξύ τους απόφυγε τις σκούρες σκιές που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την απόσταση και επίλεξε πιο ανοιχτόχρωμες και ιριδίζουσες που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση απόστασης. Αν πάλι, τα μάτια σου έχουν μακρινή απόσταση κινήσου στα σκούρα για να την μειώσεις. Σε κάθε περίπτωση πειραματίσου! Το να περνάς μερικές ώρες μπροστά από τον καθρέφτη σου δοκιμάζοντας πράγματα είναι ο σίγουρος τρόπος για να μάθεις να βάφεσαι!

 

Read More

And More