Μέτρησε το beauty IQ σου!

1. Ποιες από τις παρακάτω τροφές λειτουργούν και σαν φυσικό λευκαντικό για τα δόντια;

α) το πράσινο τσάι
β) οι φράουλες
γ) τα λεμόνια
δ) οι μπανάνες
2. Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποφύγεις τα σκασμένα χείλη;
α) η βαζελίνη
β) το βούτυρο κακάο
γ) το lip gloss
δ) ένα προϊόν χειλιών με γεύσεις
3. Ποιες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τα κρεμώδη foundation;
α) γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα
β) γυναίκες με κανονική επιδερμίδα
γ) γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα
δ) γυναίκες με μικτή επιδερμίδα
4. Οι ξανθιές πρέπει να αποφεύγουν:
α) το ματ nude μακιγιάζ
β) τις ιριδίζουσες σκιές
γ) τα μοβ χρώματα
δ) τις χρυσές αποχρώσεις
5. Το 80% της φθοράς που προκαλείται από τον ήλιο γίνεται πριν την ηλικία των:
α) 18
β) 27
γ) 35
δ) 45
6. Τι ποσοστό των γυναικών έχει σκεφτεί τη λύση του botox;
α) 17%
β) 34%
γ) 47%
δ) 68%
Απαντήσεις:
Περισσότερα Α και Β: Συγχαρητήρια! Προ(σ)λαμβάνεσαι!
Είσαι expert σε ζητήματα ομορφιάς, παίζεις το πινέλο του μακιγιάζ στα δάχτυλα ενώ το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ είναι η προέκταση του χεριού σου. Ξέρεις πολύ καλά ότι η πρόληψη είναι το ήμισυ του παντός, γι’ αυτό και δεν βγαίνεις ποτέ στον ήλιο χωρίς την αντηλιακή σου. Το beauty IQ σου κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Περισσότερα Γ και Δ: Χρειάζεσαι μαθήματα ομορφιάς
Μπορεί να ξέρεις ότι το κραγιόν χρησιμοποιείται στα χείλη και η σκιά στα μάτια, αλλά οι γνώσεις σου αυτές δεν αρκούν. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες scrub προσώπου; Μάσκα; Το beauty IQ σου, σου αναβοσβήνει ένα κόκκινο λαμπάκι, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Διάβασε παρακάτω, μάθε ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις και θέσε νέες βάσεις στο beauty routine σου…
Σωστές απαντήσεις:
1. Β και Γ. Τόσο οι φράουλες όσο και τα λεμόνια έχουν λευκαντικές ιδιότητες για τα δόντια. Ωστόσο, η καλύτερη λύση σε κάθε περίπτωση είναι η πρόληψη. Πλύνε τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα και έχε πάντα στην τσάντα σου οδοντικό νήμα.
Smart tip: πέρασε το πρόσωπό σου με μια τερακότα πούδρα. Λόγω αντίθεσης, τα δόντια σου θα δείχνουν πιο λευκά.
2. Β, το βούτυρο κακάο. Η βαζελίνη δημιουργεί ένα φιλμ στην επιφάνεια των χειλιών που δεν του επιτρέπει την δημιουργία λιπιδίων και άρα η ενυδάτωση που προσφέρει είναι πρόσκαιρη, ενώ οποιοδήποτε άλλο προϊόν το οποίο περιέχει χρώμα, άρωμα ή γεύσεις μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αφυδάτωση.
Smart tip: τα πάντα στην ομορφιά είναι αξιοποιήσιμα! Προτού πετάξεις την παλιά σου οδοντόβουρτσα σκέψου ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν scrub χειλιών, τρίβοντας την επιφάνειά τους με απαλές κινήσεις.
3. Β, Γ και Δ. Απόφυγε τα κρεμώδη προϊόντα εκτός αν η επιδερμίδα σου είναι πραγματικά λιπαρή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το foundation θα απορροφήσει όλη την φυσική υγρασία της επιδερμίδας καθώς εξατμίζεται.
Smart tip: πριν απλώσεις το make up βάλε μια γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας και περίμενε μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Έτσι, θα αποφύγεις τις αντιαισθητικές γυαλάδες.
4. Α, το ματ nude μακιγιάζ το οποίο μπορεί να κάνει το look τους μονόχρωμο δεδομένου ότι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόχρωση με τα μαλλιά τους.
Smart tip: αν το μακιγιάζ δεν είναι καθημερινή σου συνήθεια, απόφυγε τους πολύ ανοιχτούς, ξανθούς τόνους.
5. Α, 18. Η ακτινοβολία που δεχόμαστε καθημερινά δρα συσσωρευτικά και τα τελικά αποτελέσματά της φαίνονται πολύ αργότερα. Το ντεκολτέ, τα χέρια και το πρόσωπο είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος μας που εμφανίζουν σημάδια φωτογήρανσης διότι είναι εκτεθειμένα στον ήλιο όλο το χρόνο.
Smart tip: ποτέ μην βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς μια ενυδατική με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15spf.
6. Β, 34%. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Αμερικανική Κοινότητα για την Αισθητική Πλαστική Χειρουργική το 63% των γυναικών αναγνωρίζει τα ευεργετικά αποτελέσματα του botox αλλά μόλις το 34% θα προχωρούσε σε αυτή τη λύση.

Read More

And More