Μέχρι πόσες τρίχες είναι φυσιολογικό να χάνω την ημέρα; Απαντάμε σε όλα όσα περνάνε από το μυαλό σου για την τριχόπτωση!

Σε αυτήν εδώ τη στήλη μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και απαντάμε σε απορίες που όλες σκεφτόμαστε λίγο πολύ. Σε ένα πρόσφατο meeting, λοιπόν, στο στόχαστρο μπήκε το task τριχόπτωση και η ιδέα να ρωτήσουμε τα κορίτσια του γραφείου σε κάθε θέση τι θα ήθελαν να μάθουν σε σχέση με την τριχόπτωση.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις ερωτήσεις τους και φυσικά τις απαντήσαμε. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι βρήκαμε την πιο ουσιαστική απάντηση: πώς θα βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να γίνουν πιο δυνατά!

Αφροδίτη Κολλιοπούλου, advertising director

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι, υπό κανονικές συνθήκες, χάνουμε περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Αυτό είναι αλήθεια, όμως μερικές φορές είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στη φυσιολογική απώλεια τριχών και στην πραγματική τριχόπτωση. Αν παρατηρείς αύξηση στον αριθμό των τριχών που μένουν πάνω στη βούρτσα σου, καλό είναι να μάθεις τόσο τις κυριότερες αιτίες αλλά και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις!

Σοφία Σούζα, fashion editor

Το στρες, η διατροφή, ή κάποια φάρμακα μπορεί να αποδυναμώσουν τα μαλλιά σου. Επίσης, υπάρχουν δύο βασικά συμπτώματα στα οποία πρέπει να δώσεις προσοχή: η αραίωση και η ψαλίδα. Αν τα μαλλιά σου έχουν υφή σαν άχυρο και το ξεμπέρδεμά τους μοιάζει ακατόρθωτο, τότε ίσως είναι ώρα να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Επιπλέον, τα εργαλεία που λειτουργούν με θερμότητα (όπως το πιστολάκι και το σίδερο για μπούκλες), οι χημικές διαδικασίες, το έντονο βούρτσισμα και το πολύ σφιχτό πιάσιμο μπορεί να επηρεάσουν το τριχωτό και, άρα, τη γενικότερη υγεία των μαλλιών σου.

Μαίρη Παπακωνσταντίνου, bussiness editor Newsit

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει αμέτρητα άρθρα για το πώς να ενδυναμώσεις τα μαλλιά σου κι εκεί, λοιπόν, θα έχεις συναντήσει όρους όπως η Αργινίνη, η Βιοτίνη και η Βιταμίνη Β5 –συστατικά γνωστά ως «συμπληρώματα» για τα μαλλιά. Πώς, όμως, μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά αυτά τα συστατικά; Ας τα πάρουμε ένα- ένα! Δεδομένου ότι αποτελεί φυσικό δομικό στοιχείο των μαλλιών, η Αργινίνη έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στην τρίχα –μέχρι τον πυρήνα της– προσφέροντας ενδυνάμωση από μέσα προς τα έξω. Επίσης, ένα σαμπουάν με Βιοτίνη θα ενισχύσει τα μήκη των μαλλιών σου αφήνοντάς τα πιο δυνατά. Ταυτόχρονα, η Βιοτίνη μεταβολίζει τα λιπαρά και τα σάκχαρα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, βελτιώνοντας έτσι τη γενικότερη υγεία μας. Τέλος, αν τα μαλλιά σου χρειάζονται μια έξτρα δόση θρέψης, μπορείς να αναζητήσεις προϊόντα με Βιταμίνη Β5. Η Βιταμίνη Β5 είναι γνωστή για την ιδιότητά της να ενδυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών, μειώνοντας έτσι το σπάσιμο.

Ζήσια Μανταδάκη, financial executive

Από την θεωρία στην πράξη, λοιπόν! Ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε την αγαπημένη μας σειρά περιποίησης μαλλιών που κάνει focus στην ενδυνάμωσή τους! Ή, καλύτερα, το αγαπημένο μας πρόγραμμα ενδυνάμωσης μαλλιών, το Elvive Full Resist από τη L’Oréal Paris που αντιμετωπίζει την τριχόπτωση, την ψαλίδα και το σπάσιμο, ενισχύοντας παράλληλα την αντοχή των μαλλιών ενάντια στους καθημερινούς παράγοντες καταπόνησης. Εμπλουτισμένο με ευεργετικά συστατικά, όπως αργινίνη, βιοτίνη και βιταμίνη Β5, εξασφαλίζουν 2x πιο δυνατά μαλλιά και 2x λιγότερες τρίχες στη βούρτσα σου. Είσαι έτοιμη για ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιποίηση των μαλλιών σου; Ας δούμε τα βήματα πιο αναλυτικά:

Σαμπουάν Ενδυνάμωσης Με ειδική σύνθεση, εμπλουτισμένη με συστατικά ενισχυμένης δράσης, αυτό το σαμπουάν ενδυνάμωσης είναι το ιδανικό πρώτο βήμα για τη μεταμόρφωση των μαλλιών σου. Εφάρμοσε κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό, για μέγιστη επανόρθωση της φθοράς.

Conditioner Ενδυνάμωσης. Μετά το λούσιμο, απόφυγε τους κόμπους και το σπάσιμο με αυτό το conditioner για ευκολοχτένιστα μαλλιά, εμπλουτισμένο με πανίσχυρα συστατικά όπως βιοτίνη, βιταμίνη Β5 και αργινίνη. Εφάρμοσε σε βρεγμένα μαλλιά, άφησέ το να δράσει για ένα λεπτό, και έπειτα ξέβγαλε.

Power Mask. Αυτή η μάσκα περιποίησης θα φέρει τα πάνω κάτω στο πρόγραμμα ομορφιάς των μαλλιών σου! Χάρη στην ανάλαφρη, ευέλικτη σύνθεσή της, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις είτε σαν μάσκα χωρίς ξέβγαλμα είτε σαν εντατική περιποίηση που ξεβγάζεται. Για την πρώτη περίπτωση, εφάρμοσε μικρή ποσότητα σε μαλλιά σκουπισμένα με πετσέτα, εστιάζοντας στα μήκη και στις άκρες. Για τη δεύτερη περίπτωση, κάνε μασάζ στο τριχωτό για να τονώσεις  τις ρίζες ή εφάρμοσε στα μήκη για ενδυνάμωση των μαλλιών. Άφησέ τη να δράσει για 1-3 λεπτά, και έπειτα ξέβγαλε. Με μία μόνο εφαρμογή, εξασφαλίζει μέχρι και 71% λιγότερο σπάσιμο. 2x πιο δυνατά μαλλιά και 2x λιγότερες τρίχες στη βούρτσα σου!

Πέρασε κι εσύ από την θεωρία στην πράξη με την σειρά Full Resist και απόκτησε τα πιο δυνατά και υπέροχα μαλλιά που είχες ποτέ!

 

Read More

And More