Middle parted updos: ξεκίνησα να κάνω το πιο hot χτένισμα της σεζόν και όλοι μου λένε για τα μαλλιά μου!

Ο κόσμος της ομορφιάς κινείται με τέτοια ταχύτητα και τέτοιους ρυθμούς ώστε μέχρι να μάθεις το τάδε trend ή το δείνα δραστικό συστατικό που παίζει τώρα στο skincare, θα πρέπει να το ξεχάσεις γιατί θα έχει έρθει το επόμενο. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, όλη αυτή η υπερπληροφόρηση και οι ρυθμοί να σε έχουν κουράσει (κάποιες φορές συμβαίνει και όταν είσαι beauty editor) και αυτό που θέλεις είναι να επιλέξεις δύο- τρία trends/δραστικά συστατικά/χτενίσματα/μακιγιάζ και να πορευτείς με αυτά για το επόμενο (μεγάλο) διάστημα. Εγώ το έκανα…

Από όλα αυτά τα χτενίσματα που είναι τάση εκεί έξω, τα middle- parted updos είναι αυτά που συναντάμε πιο συχνά και σε περισσότερες διάσημες. Πέραν, όμως, αυτού είναι το χτένισμα που γίνεται πολύ εύκολα και σου δίνει αμέσως- αμέσως πόντους στιλ χωρίς να καταβάλεις καμία προσπάθεια! Είναι, επίσης, το ίδιο χτένισμα που όταν υιοθέτησα πρώτη φορά μου έκαναν τα περισσότερα κομπλιμέντα. Και έκτοτε έμεινα σε αυτό. Είναι σαν να ψάχνεις το επόμενο signature άρωμά σου, να φοράς κάποιο και να σου λένε όλοι πόσο υπέροχα μυρίζεις. Ε, λοιπόν, αυτό πρέπει να γίνει το άρωμά σου!

Middle parted updos: σε ποιες το είδαμε/ βλέπουμε!

Για αρχή: τι είναι το middle parted updo; Πρόκειται για την πιο χαλαρή εκδοχή του σινιόν που μπορεί να γίνει σε όποιο ύψος θέλεις (από πολύ χαμηλά στον αυχένα μέχρι ψηλά στην κορυφή) και γίνεται πανεύκολα. Η μοναδική προϋπόθεση για να το πετύχεις είναι να έχεις αυτές τις γαλλικές φράντζες ή/και french fringe όπως κάνουν καριέρα διεθνώς.

Σε ποιες το είδαμε; Η σωστότερη ερώτηση θα ήταν “σε ποιες δεν το έχουμε δει” μιας και το γαλλικής καταβολής χτένισμα που θυμίζει έντονα την Brigitte Bardot και όλες τις σύγχρονες Παριζιάνες (ακολούθησε το French Girl Daily στο instagram και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ) είναι ίσως η no1 τάση σε χτενίσματα.

Η Jennifer Lopez το υιοθετεί κάθε φορά στις λιγότερες επίσημες εμφανίσεις της.

Η Karlie Kloss και η Rihanna επέλεξαν το ίδιο χαλαρό χτένισμα για το ίδιο event. Η Karlie Kloss δε, το λατρεύει και όταν θέλει να δώσει ένα touch διαφορετικότητας αλλάζει την χωρίστρα της και την κάνει στο πλάι τονίζοντας παράλληλα και τις φαβορίτες της (δες την πρώτη φωτό).

 

Η Priyanka Chopra υιοθετεί αρκετά συχνά τελευταία αυτό το χτένισμα αλλά στην πιο στιλιζαρισμένη εκδοχή του χωρίς φυτράκια που πετάνε και με πολύ οριοθετημένες τόσο τις φράντζες όσο και το updo.

Αν έπρεπε να δώσουμε credit μύησης σε κάποια διάσημη γι’ αυτό το κούρεμα, θα το έπαιρνε η Meghan Markle η οποία το έχει ως signature χτένισμα. Όσο πιο messy, τόσο καλύτερα!

Βεβαίως, υπάρχει και η στιλιζαρισμένη εκδοχή του middle ή side parted updo που έχουμε δει να υιοθετείται και από την Kim Kardashian και από την Bella Hadid λίγες μέρες πριν.

Πώς να το κάνεις όπως μια beauty editor!

Προφανώς και δεν χρειάζεσαι περισσότερες αποδείξεις για το πόσο updated και fresh είναι το συγκεκριμένο χτένισμα. Και πίστεψέ με, αρκεί να το υιοθετήσεις μια φορά για να το αγαπήσεις για πάντα (μονόδρομος με τόσα κομπλιμέντα που θα σου κάνουν). Μερικά tips για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις:

-Ψέκασε τα μαλλιά σου με dry shampoo και κρέπαρε ελαφρώς για να δώσεις στα μαλλιά σου αυτή την messy αίσθηση αλλά και για να μην γλιστρούν. Τα δικά μου μαλλιά είναι πολύ ίσια και χωρίς dry shampoo δεν στέκονται.

-Πιάσε τα μαλλιά σου σε όποιο ύψος θέλεις (προτιμώ να είναι χαμηλά στον αυχένα γιατί το θεωρώ πιο stylish) και χρησιμοποίησε ένα μεταξωτό scrunchie και για να μην τραυματίσεις την τρίχα αλλά και γιατί αυτό το scrunchie από μόνο του σε κάνει να δείχνεις πολύ ενημερωμένη.

-Για τις μπροστινές τούφες ψέκασε επίσης με dry shampoo και κρέπαρε ενώ για τις άκρες με μια λακ δώσε κλίση προς τα έξω.

-Ένα tip για τις μπροστινές τούφες: πριν πέσεις για ύπνο πιάσε το κεντρικό χώρισμα στο σημείο της ένωσης με ένα πολύ μικρό κλάμερ. Όταν ξυπνήσεις τα μαλλιά σου στο μπροστινό μέρος θα έχουν την κλίση που θέλεις χωρίς να έχεις προσπαθήσει γι’ αυτό.

 

Read More

And More