Muslin cloths: η αγαπημένη τάση του niche beauty και γιατί πρέπει να τα βάλεις στη ζωή σου!

Case in point: οι περισσότερες από εμάς (εσάς γιατί έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου εντατικά προς την άλλη κατεύθυνση) ξοδεύετε ελάχιστο χρόνο για το ντεμακιγιάζ/ καθαρισμό του προσώπου σας. Είναι μια συνήθως βαρετή διαδικασία η οποία, όμως, είναι απαραίτητη γιατί ξέρεις πως «απαγορεύεται να πέσεις για ύπνο με makeup”. Λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ή, τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτό! Οι πόροι σου πρέπει να καθαρίσουν καλά και σε βάθος έτσι ώστε τα προϊόντα που θα βάλεις μετά να μπορούν να διαπεράσουν και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλλιώς είναι σαν να απλώνεις τα προϊόντα σου πάνω σε τοίχο και τελικά, ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ!

Σε ότι έχει να κάνει με τον όχι απλώς καθαρισμό, αλλά τον πολύ καλό καθαρισμό της επιδερμίδας μας, τα muslin cloths έχουν μπει εντατικά στη ζωή των κοριτσιών που αγαπούν το niche beauty και που τα βλέπεις στο instagram.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ MUSLIN CLOTHS!

                                                          Photo: Eve Lom

Μερικά key points για να καταλάβεις τι είναι τα muslin cloths:

-Είναι λευκές μικρές πετσέτες που πωλούνται από skincare brands (θα βρεις σίγουρα στο The Body Shop) από 100% cotton.

-Καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα και κάνον μικροαπολέπιση.

-Συνδυάζονται τέλεια με λιπαρά προϊόντα καθαρισμού όπως λάδι ντεμακιγιάζ και cleansing balm.

-Απαγορεύεται να το συνδυάζεις με scrub.

-Είναι ιδανικά για ευαίσθητα και δυσανεκτικά δέρματα, ειδικά εκείνα που έχουν δυσανεξεία και στο νερό, ιδιαίτερα το ζεστό.

-Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πρωί και βράδυ.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΝΑ MUSLIN CLOTH

Αυτά τα λευκά και απόλυτα φυσικά πανάκια είναι τα πιο απλά στην διαχείρισή τους. Ακριβώς επειδή είναι φυσικά. Επίσης, αποτελούν την τέλεια εναλλακτική στις συσκευές και βούρτσες καθαρισμού προσώπου που συχνά μπορεί να είναι ερεθιστικές για την επιδερμίδα.

Από την θεωρία στην πράξη, λοιπόν: πώς καθαρίζεις το πρόσπό σου με ένα τέτοιο προϊόν; Αυτό που κάνω είναι με καθαρά χέρια να βάζω στο πρόσωπό μου κάποιο έλαιο καθαρισμού ή ένα cleansing balm (προτιμώ το δεύτερο) και αφού κάνω απαλές κινήσεις μασάζ να βρέξω με πολύ ζεστό νερό το muslin cloth και να περάσω το πρόσωπό μου απαλά (προσοχή! Δεν πρέπει να τρίβεις με εμμονή!) όσες φορές χρειαστεί μέχρι να μην βγαίνει πλέον ίχνος makeup. Όπως καταλαβαίνεις τα προϊόντα που έχουν έλαιο δεν αφαιρούνται ποτέ στο σωστά με νερό, μένουν υπολείμματα στο πρόσωπο και τελικά δημιουργείται ένα εμπόδιο με αποτέλεσμα τα προϊόντα που θα βάλεις μετά και τα serum να μην καταφέρουν να φτάσουν σε βάθος. Άρα, το muslin cloth είναι το ιδανικό «μέσο» για να αφαιρέσεις ένα λιπαρό προϊόν.

ΚΑΝΕ ΚΡΥΕΣ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΕ MUSLIN CLOTH

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις αυτά τα muslin cloths είναι να κάνεις κρύες κομπρέσες στο πρόσωπό σου που συσφίγγουν τους πόρους και μειώνουν τα πρηξίματα. Επίσης, είναι ιδανικές και πολύ… ανακουφιστικές μετά από ξενύχτι.

Πώς το κάνεις; Βρέξε ένα muslin cloth, στιψ’το καλά για να στραγγίξει βαλ’το σε ένα σακουλάκι και φύλαξέ το στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστείς βγαλ’το, τοποθέτησέ το στο πρόσωπό σου για όσα λεπτά θες και είσαι έτοιμη!

ΠΩΣ ΠΛΕΝΕΙΣ ΕΝΑ MUSLIN CLOTH

Όπως ξέρεις, η υγρασία είναι… καλός αγωγός βακτηρίων. Για τον λόγο κάθε φορά που χρησιμοποιείς ένα muslin cloth θα πρέπει να το αερίζεις και να το στεγνώνεις και αμέσως μετά να το πλένεις είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαγορευτικό να το αφήνεις να κρέμεται στο μπάνιο σου μέχρι να το χρησιμοποιήσεις ξανά μετά από μια μέρα ή  μερικές ώρες.

 

Read More

And More