10 ενυδατικά serum που έχουν την έγκριση της beauty editor (και γιατί πρέπει να αγοράσεις αν δεν έχεις)!

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι μια υπόθεση με την οποία οι περισσότεροι ασχολούνται τον χειμώνα. Λάθος! Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας υποφέρει εξίσου λόγω της έκθεσης στον ήλιο αλλά και από εκείνες τις βουτιές στην θάλασσα που ενώ είναι τόσο απολαυστικές αφυδατώνουν την επιδερμίδα στερώντας της το υδρολιπιδικό φιλμ.

Θεωρητικά, μια ενυδατική κρέμα σε καλύπτει. Λοιπόν, έχω αυτό το νέο για σένα: αυτό που κάνει η ενυδατική κρέμα είναι να κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα και όχι να την ενισχύει. Αντίθετα, ένα ενυδατικό serum είναι πολύ πιο λεπτόρρευστο και εισχωρεί καλύτερα στους πόρους της επιδερμίδας άρα το serum είναι που ενυδατώνει και από πάνω έρχεται η ενυδατική κρέμα ως τελευταίο step για να κλειδώσει την υγρασία.

Κάτι ακόμη που συμβαίνει με την επιδερμίδα μας το καλοκαίρι είναι το εξής: οι περισσότερες Ελληνίδες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα. Το καλοκαίρι, λοιπόν, που το αλάτι και ο ήλιος αφυδατώνουν το πρόσωπο όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα απολαμβάνουν αυτή την αίσθηση του ματ προσώπου. Στην πραγματικότητα, η λιπαρή επιδερμίδα που μένει χωρίς ενυδάτωση γίνεται ακόμη πιο λιπαρή και αυτό γιατί για να ισορροπήσει την απώλεια η επιδερμίδα παράγει περισσότερο σμήγμα. Άρα, το λιπαρό πρόσωπο γίνεται πιο λιπαρό!

Για όλους αυτούς τους λόγους, ένα serum είναι απαραίτητο. Και αυτά εδώ είναι σαν να πίνεις οκτώ ποτήρια νερού κάθε μέρα. Εχμ, εννοείται ότι πίνεις και το νερό.

Hydra Beauty Serum, Chanel, €160.00. Κλασικό και από τα πιο αγαπημένα! Το ενυδατικό serum της Chanel είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας, απορροφάται τέλεια και μυρίζει καμέλια και… δροσιά!

One Essential – Skin Boosting Super Serum, Dior, €91.30. Ο πολυχρηστικός ορός του Dior είναι ένας ορός που μπορεί να μην έχει αποκλειστικά ενυδατική δράση αλλά ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας θωρακίζοντάς την και από τις εξωτερικές επιθέσεις.

Ac-norm Aquatic Serum, Frezyderm, €15.00. Όπως είπαμε, οι λιπαρές ή/και ακνεϊκές επιδερμίδες απαγορεύεται να αφήνουν την επιδερμίδα τους χωρίς ενυδάτωση! Ο συγκεκριμένος ορός έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για αυτές τις επιδερμίδες, με oil-free σύνθεση που προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος και ελαστικότητα στο επιβαρυμένο από φαρμακευτικές αγωγές δέρμα.

 

Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, Estee Lauder, €84.00. Μπορεί ο συγκεκριμένος ορός της Estee Lauder να μην είναι αμιγώς ενυδατικός, ωστόσο σου δημιουργεί αυτή την αίσθηση της ενυδατωμένης επιδερμίδας. Εξάλλου, αντιμετωπίζει τα σημάδια γήρανσης και μέσα σε αυτά είναι και η απώλεια υγρασίας. Bonus: ένα multitasking best seller προϊόν που πρέπει να βάλεις στη ρουτίνα σου. 

Skinceuticals Hydrating B5 Gel, €70.00. Ο συγκεκριμένος ορός ενυδάτωσης στηρίζει την σύνθεσή του σε δύο βασικά συστατικά: το υαλουρονικό οξύ που είναι φυσική πηγή ενυδάτωσης του δέρματός μας και το Β5, μια βιταμίνη γνωστή για την δράση της στην επανόρθωση των ιστών.

Hydrance Intense, Avene, €28.00. Ένα από τα αγαπημένα μας brands φαρμακείου που επίσης λατρεύουν οι Γαλλίδες! Ο συγκεκριμένος ορός είναι ιδανικός για κάθε τύπο δέρματος και ειδικότερα τα ευαίσθητα αφού στηρίζει τη σύνθεσή του στο αντιερεθιστικό ιαματικό νερό της Avene.

Dermalogica Skin Hydrating Booster, beauty-hall.gr, €65.00. Η Dermalogica έχει έναν από τα τελειότερα προϊόντα που μπαίνουν τοπικά στα σπυράκια. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι κάθε προϊόν Dermalogica δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στην ακνεϊκή μου επιδερμίδα. Το συγκεκριμένο προϊόν ενυδατώνει σε βάθος αλλά και δημιουργεί την αίσθηση της πιο απαλής επιδερμίδας.

Aqualia Thermal Serum, Vichy, €14.00. Αυτός ο ορός γίνεται αόρατος στην επιδερμίδα μετά την εφαρμογή και δεν κολλάει. Εκείνο που τελικά μένει είναι μια δροσερή και πολύ ωραία αίσθηση.

Prima Smart Moisture Serum, Giorgio Armani, €77.88. Αυτό που σε κερδίζει σε αυτό το serum είναι το λαμπερό αποτέλεσμα που αφήνει στο πρόσωπό σου με ελάχιστες σταγόνες. Και φυσικά, έχει μια μυρωδιά… πολυτέλειας!

Caudalie Premier Cru Le serum, €70.00. Το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, μια περίοδο που τα επίπεδα υγρασίας πέφτουν κατακόρυφα. Ο συγκεκριμένος ορός δίνει μια άμεση ενυδάτωση και αφήνει το πρόσωπό σου πολύ δροσερό (ελάχιστα serum το κάνουν). Επίσης: παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε μεγαλύτερα ηλικιακά γκρουπ, η υφή του είναι τόσο απολαυστική ώστε δεν χορταίνω να το φοράω!

Last but not least: το serum μπαίνει αφού καθαρίσεις την επιδερμίδα σου, μετά τη λοσιόν και πριν την κρέμα σου, πρωί- βράδυ.

Read More

And More