Αν δεν έχεις ένα προϊόν σε stick στο νεσεσέρ σου δεν ξέρεις τι χάνεις (αλλά μπορείς να μάθεις εδώ)!

Όπως έχουμε ξαναπεί: τα δύο είναι σύμπτωση, τα τρία είναι τάση. Εδώ και αρκετό καιρό στο γραφείο φτάνουν συνεχώς προϊόντα σε μορφή stick. Και αυτά τα προϊόντα αν τα καταμετρήσουμε είναι πολλά περισσότερα από δύο. Είναι τουλάχιστον 22! Αυτό, λοιπόν, δείχνει την τάση της αγοράς: από τον Nars που κυκλοφόρησε την θρυλική απόχρωση Orgasm και σε στικ μέχρι την Urban Decay που έβγαλε προϊόν ντεμακιγιάζ σε μορφή στικ και φυσικά την Rihanna και τα Fenty, τέτοιου τύπου προϊόντα είναι παντού γύρω μας!

Η (αναπόφευκτη) ερώτηση είναι: γιατί τόσα stick; Υπάρχουν καναδυό πολύ λογικές εξηγήσεις. Πρώτον, τα προϊόντα σε μορφή stick είναι τέλεια για την πολυάσχολη καθημερινότητά μας: γιατί τα απλώνεις στην επιδερμίδα σου γρήγορα και δεν χρειάζεσαι καλά- καλά πινέλα. Απλώς, σβήνεις με τα χέρια! Δεύτερον, σε ότι έχει να κάνει με μακιγιάζ και πιο συγκεκριμένα ρουζ ή προϊόντα contouring σε μορφή stick, η κρεμώδης υφή τους δουλεύεται καλύτερα, γίνεται ένα με την επιδερμίδα και άρα το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό, ακριβώς όπως απαιτούν οι τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς σήμερα.

Μάλιστα, τα προϊόντα που έχουν λανσαριστεί και είναι σε μορφή stick είναι τόσα πολλά ώστε μπορείς να στηρίξεις ολόκληρο το beauty routine σου σε αυτά και όχι μόνο το μακιγιάζ αλλά και το skincare!

Βήμα 1: για τα πρησμένα μάτια

Αν έχεις θέμα με τις σακούλες κάτω από τα μάτια αυτό είναι ένα τέλειο προϊόν που σου φτιάχνει και την διάθεση! Βαλ’το στο ψυγείο σου και κάθε πρωί αφού πλύνεις το πρόσωπό σου, πέρασέ το στην περιοχή των ματιών. Εκτός από το αίσθημα ανακούφισης, ξεπρήζει την περιοχή χάρη στην χαμηλή του θερμοκρασία. Panda’s dream Stick, €10.95, Sephora.

Βήμα 2: λεπτές γραμμές και ρυτίδες

 

 

Στον φανταστικό κόσμο της ομορφιάς μπορείς να βρεις ένα προϊόν για κάθε σου ανάγκη! Αν έχεις θέμα με τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, πέρασε τα σημεία που θέλεις με αυτό το stick της Bobbi Brown. Γεμίζει τα σημεία και εξομαλύνει τις γραμμές! Instant Confidence Stick, €41.00, Bobbi Brown.

 

Βήμα 3: κάλυψη

Ένα foundation σε μορφή stick μπορείς να το δουλέψεις όπως θέλεις: είτε σε όλο το πρόσωπο, είτε τοπικά στα σπυράκια. Και φυσικά, μπορείς να το βάλεις και κάτω από τα μάτια για τους μαύρους κύκλους. Απλώς τοποθέτησέ το στα σημεία που θέλεις και σβήσε με τα δάχτυλά σου. Βάση σε μορφή stick, Alabaster 01C – Cover Pen της Beauty is Life, €33.00. Αποκλειστικά από την Make Me Up.

Βήμα 4: contouring

Αν θέλεις να κάνεις contouring δεν υπάρχει πιο πρακτικό και εύχρηστο προϊόν από ένα σε μορφή stick. Απλώς το τοποθετείς απευθείας στο σημείο κάτω από τα ζυγωματικά σχηματίζοντας μια πλάγια γραμμή και σβήνεις. Το ίδιο κάνεις και στα πλαϊνά του μετώπου σβήνοντας προς τις φύτρες των μαλλιών αλλά και στο κάτω περίγραμμα του προσώπου. Μάλιστα, τα προϊόντα σε μορφή stick έχουν κρεμώδη υφή και γίνονται ένα με την επιδερμίδα. Άρα, το contouring μοιάζει περισσότερο σαν φυσική σκίαση παρά σαν κάτι τεχνικό που έχεις δημιουργήσει εσύ. Hoola quickie contour stick, €34.95, Benefit.

Βήμα 5: ρουζ

Ένα ρουζ σε μορφή stick γίνεται πιο εύκολα ένα με την επιδερμίδα σου και το αναψοκοκκίνισμα που σου προσφέρει είναι απόλυτα φυσικό, σαν να βγήκες μόλις από ένα session yoga. Επίσης, μπορείς να το περάσεις πέρα από τα μάγουλά σου και πάνω από τα χείλη σου αλλά και κάτω από τα φρύδια, σβήνοντας πάντα με τα δάχτυλά σου. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φρέσκο. The Multiple Stick, απόχρωση Orgasm, €41.95, Nars.

 

Βήμα 6: highlighter (ή όλα αυτά μαζί)

Η Rihanna με τα Fenty έκανε τα προϊόντα σε μορφή stick τάση! Αυτό εδώ το σετ περιέχει όλα όσα χρειάζεσαι για ένα total makeup: κάλυψη, ρουζ και highlighter. Best part: έχουν μαγνήτη για να κολλάει το ένα με το άλλο και να μην τα χάνεις στο βάθος της τσάντας σου. Match Stix Trio, €53.95, Fenty.

Βήμα 7: επιστροφή στο σπίτι και ντεμακιγιάζ

Τα προϊόντα σε μορφή stick είναι τόσο big thing στις μέρες μας ώστε έχουν δημιουργηθεί και προϊόντα ντεμακιγιάζ σε μορφή stick! Πώς χρησιμοποιούνται; Περνάς το stick απευθείας σε όλο το πρόσωπο, το προϊόν μεταμορφώνεται σε λάδι και έπειτα όταν έρθει σε επαφή με τα βρεγμένα σου χέρια (κάνεις μασάζ για να το δουλέψεις σωστά) μεταμορφώνεται σε γαλάκτωμα. Είναι ιδανικό προϊόν ειδικά αν κάνεις full makeup καθημερινά! Meltdown Make-Up Remover, €24.95, Urban Decay.

Read More

And More