Essence: τι είναι και γιατί το χρειάζεσαι (ή δεν το χρειάζεσαι) στη ρουτίνα σου!

Δεν είναι κάτι καινούργιο: οτιδήποτε νέο, οτιδήποτε καινοτόμο στον κόσμο της ομορφιάς έρχεται από την Κορέα. Όπως ακριβώς είχε γίνει και δύο- τρία χρόνια πριν με τα Essence. Με δεδομένο, όμως, ότι τα essence δεν είναι κάτι νέο, γιατί να μιλάμε (και) τώρα γι’αυτά; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: γιατί ενώ δύο- τρία χρόνια πριν τα essence ήταν δυσεύρετα, πλέον υπάρχουν σχεδόν σε κάθε εταιρία!

Πριν αποφασίσεις να βάλεις (ή να μην βάλεις) ένα essence στην ρουτίνα σου, να μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι’αυτά!

Τα essence είναι ένα extra step στο beauty routine σου!

Το essence είναι ένα προϊόν που είναι πιο πλούσιο από μια λοσιόν και πιο λεπτόρρευστο από ένα serum. Άρα, αν θέλεις να το συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου, δεν αντικαθιστάς κάποιο προϊόν από αυτά που ήδη χρησιμοποιείς αλλά προσθέτεις ένα βήμα ακόμη.

Essence: πιο κοντά στα serum!

Τα essence ως τεχνολογία βρίσκονται πολύ κοντά στα serum, δηλαδή τους ορούς. Έχουν πολύ χαμηλό μοριακό βάρος κι έτσι εισχωρούν καλύτερα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Επίσης, είναι ιδανικά αν νιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη και θέλεις να προσφέρεις ένα ακόμη step ενυδάτωσης. Και κάπου εδώ, ας προστεθεί αυτή η πληροφορία που ίσως δεν γνώριζες: τα ενυδατικά serum και τα essence ενυδατώνουν την επιδερμίδα ενώ η κρέμα η οποία θα τοποθετηθεί από πάνω αυτό που θα κάνει είναι να “κλειδώσει” την ενυδάτωση και την υγρασία αυτή.

Ταπ-ταπ ή/και να πώς χρησιμοποιείς ένα essence!

Όπως ακριβώς το serum έτσι και το essence δεν το τρίβεις πάνω στην επιδερμίδα σου, αλλά η διαδικασία είναι η εξής: αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, βάλε essence στις παλάμες σου και ακούμπησέ τις πιέζοντας το πρόσωπό σου. Ουσιαστικά, λοιπόν, ταμπονάρεις και δεν τρίβεις, σαν να “σπρώχνεις” το προϊόν να πάει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Τι essence να διαλέξω;

Όπως είπαμε, πλέον στην αγορά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά essence που εξυπηρετούν και διαφορετικές ανάγκες. Αν και τα περισσότερα είναι ενυδατικά, μπορείς να βρεις και essence που προσφέρουν λάμψη ή έχουν αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν δηλαδή από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος, τη μόλυνση και τον ήλιο. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα αγαπημένα μας!

 

Farsali Unicorn Essence, €47.95, αποκλειστικά στα Sephora. Το συγκεκριμένο essence έχει αγαπηθεί από τις youtubers και τις instagrammers κυρίως για τον τίτλο του. Προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες αλλά κυρίως βοηθά να παραμείνει σταθερό το makeup που θα ακολουθήσει. Περισσότερο, δηλαδή, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο skincare και το μακιγιάζ.

Murad Hydro-Dynamic® Quenching Essence, €85.00, beauty-hall.gr. Λεπτές γραμμές και ρυτίδες, Έλλειψη φωτεινότητας & λάμψης, Κουρασμένο, με χαλαρότητα δέρμα. Aυτό το essence κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο “γεμάτη” μετά την χρήση του κι επιπλέον ξεκούραστη!

Pixi Rose Caviar Essence, €32.95, αποκλειστικά στα Sephora. Αυτό το essence είναι ελάχιστα πιο λεπτόρρευστο από έναν ορό και από την διάφανη συσκευασία του μπορείς να δεις τα συμπυκνωμένα έλαια από άνθη που αιωρούνται για να γίνουν ένα με την επιδερμίδα!

Estée Lauder Micro Essence Skin Activating Treatment Lotion, €86.50. Αυτό το προϊόν δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την κορεάτικη αγορά αλλά γρήγορα αγαπήθηκε σε όλο τον δυτικό κόσμο. Το απλώνεις με τις παλάμες σου ταμποναριστά αμέσως μετά τον καθαρισμό και μετά από δύο εβδομάδες βλέπεις την επιδερμίδα σου εμφανώς πιο ενυδατωμένη!

 

 

Nuxe Aquabella Lotion Essence, €16.50. Από τα πιο οικονομικά essence της αγοράς που δροσίζουν την επιδερμίδα και συσφίγγουν τους πόρους.

 

Jurlique Activating Water Essence, €55.00. Μαλακώνει την επιδερμίδα, την δροσίζει και την προετοιμάζει να δεχτεί τον ορό κι έπειτα την κρέμα. Έχει φτιαχτεί για εσένα που το skincare είναι ιεροτελεστία.

 

Read More

And More