Ήρθε στο γραφείο το άρωμα της βασίλισσας Ελισάβετ!

Ήρθε στο γραφείο το άρωμα της βασίλισσας Ελισάβετ! | tlife.gr

Το καλύτερο κομπλιμέντο που θα μπορούσα να εισπράξω είναι το «μυρίζεις υπέροχα»! Η μυρωδιά είναι μνήμη και πολλά περισσότερα από αυτό: είναι εκείνο που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο γοητευτικό- αξέχαστο- ακαταμάχητο. Και ήρθε η στιγμή να σου αποκαλύψω και αυτό το παιχνίδι που παίζουμε συχνά με τα κορίτσια στο γραφείο: πώς μπορεί να μυρίζει ο τάδε ή δείνα διάσημος!

Στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ (αν και στο μυαλό μου δεν έπαιξε ποτέ αυτό το παιχνίδι) ο γρίφος λύθηκε από μόνος του! Γιατί λίγες ώρες πριν έφτασε στ0 γραφείο το ολοκαίνουριο άρωμα του θρυλικού οίκου αρωματοποιίας και αγαπημένου της βασιλικής οικογένειας, Penhaligon’s. Το άρωμα δημιουργήθηκε προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, λέγεται Elisabethian Rose και έρχεται για να συνεχίσει την παράδοση του οίκου με το παλάτι (το 1870 ο ίδιος ο ιδρυτής του οίκου Penhaligon’s, William Henry Penhaligon, με την άφιξή του στο Λονδίνο, έγινε ο βασιλικός κουρέας και αρωματοποιός της βασίλισσας Βικτόρια ενώ ο οίκος ακόμη και σήμερα κατέχει δύο Royal Warrants of Appointment, μία τιμή που απονέμεται σε εταιρείες που έχουν προμηθεύσει τη βασιλική οικογένεια με αγαθά ή υπηρεσίες για τουλάχιστον πέντε χρόνια).

Το νέο άρωμα Elisabethan Rose είναι ένα άρωμα που ταιριάζει σε μία βασίλισσα όπως την Ελισάβετ. Πρόκειται για ένα άρωμα που μας ταξιδεύει στον εμφύλιο πόλεμο για την διαδοχή του θρόνου της Αγγλίας την εποχή της Αναγέννησης. Η ένωση του λευκού τριαντάφυλλου για τον οίκο της Υόρκης με το κόκκινο τριαντάφυλλο για τον οίκο του Λάνκαστερ δημιουργούν ένα μοναδικό διπλό τριαντάφυλλο, γνωστό ως Tudor Rose. Η οσφρητική αυτή ένωση έχει μια επιβλητική παρουσία. Βασιλική, Απαιτητική.

Με ελάχιστα λόγια: είναι το άρωμα που πρέπει να μυρίσεις. Και να αποκτήσεις, αν ψάχνεις ένα βασιλικό άρωμα!

READ more