Love beauty and planet: το νέο brand ομορφιάς που φροντίζει εσένα και το περιβάλλον!

Είναι περίπου μέσα Μαΐου και ο καιρός δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα είναι φθινοπωρινός ή ανοιξιάτικος. Τουλάχιστον, μέχρι και λίγες μέρες πριν. Λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια όλοι συζητούσαμε για την κλιματική αλλαγή που είναι αποτέλεσμα της δικής μας “συμπεριφοράς” στον πλανήτη και τώρα όλα αυτά έχουν περάσει από την θεωρία στην πράξη. Και τα ζούμε. Ζούμε την κλιματική αλλαγή.

Όλες αυτές οι σκέψεις υπήρχαν εδώ και κάμποσο καιρό στο μυαλό μου και με έκαναν να θέλω να υιοθετήσω μια πιο eco-friendly συμπεριφορά. Γιατί η αλλαγή ξεκινάει από τον καθέναν ξεχωριστά. Στη δική μου περίπτωση από το μπάνιο μου! Υπάρχει μια ολοκαίνουργια σειρά προϊόντων περιποίησης για τα μαλλιά, το σώμα και το πρόσωπο που δεν φροντίζει μόνο εσένα αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Η σειρά λέγεται Love Beauty and Planet και την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο γραφείο. Ok, θα είμαι ειλικρινής: αυτό που με ξεσήκωσε πρώτο είναι οι μυρωδιές!

Πώς η σειρά Love Beauty and Planet αγαπά και τον πλανήτη (εκτός από σένα)!

Είμαι beauty editor που σημαίνει πως ξέρω αρκετά καλά τι γίνεται προτού φτάσει ένα προϊόν στα χέρια μας. Στην περίπτωση του Love Beauty and Planet χρειάστηκαν μερικά χρόνια και άλλα τόσα “Όχι” από το brand μέχρι το επίσημο λανσάρισμά του. Όχι στα πειράματα στα ζώα, όχι στη χρήση ζωικών συστατικών, όχι στις χρωστικές ουσίες! Έτσι, αυτή τη στιγμή το Love Beauty and Planet συγκεντρώνει όλους εκείνους τους όρους που ακούς γύρω σου και που πλέον αναζητάς κι εσύ στις συσκευασίες. Όροι όπως vegan και cruelty free. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι δεν γίνονται πειράματα σε ζώα και κανένα από τα προϊόντα δεν περιέχει ζωικά συστατικά, ενώ το brand δεν έχει εκμεταλλευτεί ζώα κατά τη διαδικασία παραγωγής του. Επίσης, όλα τα προϊόντα περιέχουν φυσικά συστατικά σε ποσοστό από 90% και πάνω και οργανικά ελαία, όπως το έλαιο καρύδας (δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτή τη μυρωδιά), ενώ όλα τα αρώματα είναι συλλεγμένα από βιολογικές καλλιέργειες δίκαιου εμπορίου με σεβασμό στη βιοποικιλότητα. Παράλληλα όλες οι συνθέσεις είναι βιοδιασπώμενες σε ποσοστό έως και 99%.

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: η σειρά Love Beauty and Planet θέλοντας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, έχει φροντίσει πέρα από όλα τα παραπάνω τα μπουκάλια της σειράς να είναι 100% φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά και πλήρως ανακυκλώσιμα.

Love Beauty and Planet: η σειρά

Ας είμαι ειλικρινής: το sequel. Ένα ακόμη από τα πρώτα πράγματα που αγάπησα στην σειρά Love Beauty and Planet είναι το packaging: αυτά τα χρώματα είναι ότι πρέπει για να μπουν στο μπάνιο σου και να το ομορφύνουν. Η έκπληξη δε, αφού τα χρησιμοποιήσεις και δεις το αποτέλεσμα σε κάνει να θέλεις να τα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά. Μερικά από τα αγαπημένα μου αν θέλεις να κρατήσεις σημειώσεις: το σαμπουάν και το conditioner με ροζ τριαντάφυλλο και έλαιο Muru Muru. Επίσης, από την ίδια σειρά (είναι η πιο αγαπημένη μου), τσέκαρε οπωσδήποτε το body scrub: είναι πολύ πλούσιο στην υφή του και οι κόκκοι του είναι πολύ μικροί ώστε να μην τραυματίζει την επιδερμίδα, αλλά να διώχνει τα νεκρά κύτταρα και να την αφήνει απαλή και ενυδατωμένη.

Και αυτή η απαλότητα ενισχύεται με το body butter ή το body lotion ανάλογα με το πόσο αφυδατωμένη νιώθω την επιδερμίδα μου. Ένα απλό παράδειγμα: όταν έχει ανάγκη από περισσότερο pampering χρησιμοποιώ το body butter με το οποίο κάνω και μασάζ.

Πέρα από τη σειρά Ροζ Τριαντάφυλλο και Βούτυρο Muru Muru υπάρχουν πολλές ακόμη σειρές που θα αγαπήσεις! Σημείωσε:

  • Ylang Ylang και Έλαιο Καρύδας
  • Βούτυρο Καριτέ και Σανδαλόξυλο
  • Νερό καρύδας και άνθη μιμόζας
  • Δεντρολίβανο και Vetiver

Η λίστα της beauty editor: τι κάνω για να βοηθήσω τον πλανήτη!

Υπάρχει μια σκέψη που κάνουμε όλες: αυτό το ελάχιστο που θα κάνω για το περιβάλλον δεν θα προσφέρει τίποτα. Οπότε… δεν θα το κάνω! Λάθος! Η αλλαγή είναι κάτι που ξεκινάει από εσένα κι εμένα. Είναι κάτι που ξεκινάει από εμάς και για να σε συμπαρασύρω σε αυτό (αν είναι κάτι που δεν κάνεις ήδη!) ιδού μερικά πράγματα που κάνω εγώ!

  • Στο σπίτι υπάρχουν πάντα δύο κάδοι! Ο δεύτερος είναι φυσικά αυτός της ανακύκλωσης. Bonus tip: μην ξεχάσεις να πλένεις τα πλαστικά πρώτα!
  • Για το γραφείο μοιράζομαι τις αποστάσεις με τους συναδέλφους! Ευτυχώς, τρεις από εμάς μένουμε σε κοντινές αποστάσεις οπότε το carpooling είναι η ρουτίνα μας. Τι σημαίνει αυτό; Μια από εμάς κάθε φορά παίρνει αυτοκίνητο. Έτσι, αντί για τρία αυτοκίνητα στο δρόμο βγαίνει ένα και αν κάνεις τα μαθηματικά θα δεις πόσα μπορείς να προσφέρεις στο περιβάλλον. Βεβαίως, τελευταία τις έχω προδώσει αφού παίρνω το τρένο! Βλέπεις, το περπάτημα είναι ένας καλός τρόπος να φροντίσεις το… beach body σου και να βοηθήσεις και το περιβάλλον!
  • Στο μπάνιο, η σειρά Love Beauty and Planet με κάνει να νιώθω υπέροχα! Και με τον εαυτό μου και για όλα όσα προσφέρω στο περιβάλλον! Είναι vegan, οι συσκευασίες είναι 100% ανακυκλώσιμες, οι συνθέσεις είναι βιοδιασπώμενες και όλα αυτά μαζί σημαίνουν μικρότερο δακτυλικό αποτύπωμα!

Last chance info: Δες το σαν παιχνίδι! Κάνε την δική σου πράξη αγάπης για το περιβάλλον και ανέβασε τη φωτό σου στο instagram χρησιμοποιώντας τα hashtag #LoveBeautyandPlanet και #smallactsoflove.

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Hilton για την φιλοξενία

 

Read More

And More