Σε ποια καλλυντικά αξίζει να ξοδέψεις τα λεφτά σου στο Black Friday!

To Black Friday πλησιάζει και ειδικά για την Παρασκευή τα καταστήματα καλλυντικών έχουν ετοιμάσει διάφορες εκπλήξεις- εκπτώσεις σε προϊόντα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσες να πλησιάσεις. Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως στα καλλυντικά γίνονται συχνά- πυκνά εκπτώσεις, οπότε ο οδηγός αυτός θα σου φανεί χρήσιμος ακόμη και αν το budget σου δεν σου επιτρέπει να ξοδέψεις αυτή την Παρασκευή.

Στην ερώτηση, λοιπόν, τι καλλυντικά αξίζει να ξοδέψω τα χρήματά μου έχω πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις να σου δώσω. Απαντήσεις που ξεκινούν από την δική μου φιλοσοφία και οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιβεβαιωθεί από τις συνεντεύξεις μου με τους ειδικούς και, κυρίως, τους δερματολόγους!

Επένδυσε στο skincare! Γιατί το δέρμα είναι το μεγαλύτερό σου όργανο!

Skin first. Makeup Second. Πέρα από μότο των Glossier το προαναφερθέν αποτελεί στάση ζωής των beauty addicts τα τελευταία χρόνια, κάτι που ευτυχώς έχει περάσει και στην ελληνική φιλοσοφία. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερό μας όργανο και αξίζει να επενδύσεις σε αυτό! Για να στο θέσω και αλλιώς: σκέψου πόσα χρήματα ξοδεύεις σε ρούχα τα οποία καταχωνιάζεις στο βάθος της ντουλάπας σου και το πρόσωπό σου, το οποίο έχεις 24/7 μαζί σου το παραμελείς. Άρα: σου έγινε κατανοητό ότι στο skincare πρέπει να επενδύσεις. Η επόμενη ερώτηση είναι: τι να αγοράσεις;

Ακριβά προϊόντα καθαρισμού

Ξέρω πολλά κορίτσια εκεί έξω (τα περισσότερα) που δεν επενδύουν σε ένα καλό καθαριστικό προσώπου. Για την ακρίβεια, αγοράζουν όποιο βρουν μπροστά τους. Λοιπόν, το προϊόν καθαρισμού είναι ένα προϊόν το οποίο χρησιμοποιείς εντατικά πρωί και βράδυ και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί αν το προϊόν αυτό δεν είναι καλό οι πόροι δεν θα καθαρίσουν σωστά κι έτσι το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις μετά δεν θα εισχωρήσει και δεν θα “δουλέψει” όπως πρέπει! Επί της ουσίας, λοιπόν, και τα λεφτά που θα ξοδέψεις για να πάρεις μια καλή κρέμα θα πάνε χαμένα. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να επενδύσεις σε ένα καλό προϊόν καθαρισμού προσώπου που θα το χρησιμοποιείς με νερό για να πλένεις το πρόσωπό σου και ένα προϊόν σε λάδι που θα προηγείται για να “λιώνει” το μακιγιάζ σου και να το απομακρύνει εντελώς. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα είναι καθαρή και έτοιμη για το επόμενο step!

Serum αντί για κρέμες (και γιατί)

Μια κρέμα La Mer ή La Prairie προφανώς και είναι αντικείμενο πόθου. Αν, όμως, πρέπει να ξοδέψεις κάπου τα λεφτά σου θα σου πρότεινα να επενδύσεις στο αντίστοιχο serum. Τα serum, αλλιώς και οροί, είναι χαμηλού μοριακού βάρους που σημαίνει ότι έχουν την ικανότητα να διεισδύουν καλύτερα στην επιδερμίδα. Οι κρέμες από την άλλη έρχονται για να “κλειδώσουν” το αποτέλεσμα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Όσον αφορά το serum στο οποίο θα επενδύσεις, ιδανικό combo είναι ένα με υαλουρονικό οξύ για το βράδυ και ένα με βιταμίνη C, άρα αντιοξειδωτικό, για το πρωί.

Ακριβά προϊόντα με AHA ή προϊόντα που κάνουν απολέπιση

Αν χρησιμοποιείς προϊόντα με AHA, όπως λοσιόν (η P50 της Biologique είναι η αγαπημένη μου και πρόσφατα την αγόρασα από το Λονδίνο περίπου 60 λίρες) ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν κάνει απολέπιση, φρόντισε να επενδύσεις κάποια χρήματα ώστε να εξασφαλίσεις το γεγονός ότι η επιδερμίδα σου δεν θα ερεθιστεί!

Κρέμα ματιών

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη. Επίσης, είναι η περιοχή που μαζί με το λαιμό και τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία σου. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αγοράσεις μια καλή κρέμα ματιών ή, γιατί όχι, να αγοράσεις ξανά την κρέμα που ήδη έχεις. Είναι ένα προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιείς εντατικά, δύο φορές την ημέρα, για να δεις αποτέλεσμα πράγμα που σημαίνει ότι τελειώνει και αρκετά γρήγορα.

Αγόρασε το άρωμά σου!

Αν δεν το ανοίξεις το άρωμά σου μπορεί να έχει διάρκεια ζωής για… πάντα! Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να μην το αγοράσεις αν το βρεις σε πολύ καλύτερη τιμή από ότι συνήθως! Ειδικά αν μιλάμε για το signature άρωμά σου!

Ένα ακριβό εργαλείο μαλλιών είτε είναι σεσουάρ είτε πρέσα ισιώματος

Πέρα από την επιδερμίδα μας μια επένδυση που πρέπει να κάνουμε αφορά στα μαλλιά μας. Ειδικά αν τα βάφεις και αν κάνεις εντατικά hair styling θα πρέπει το θερμαινόμενο εργαλείο που χρησιμοποιείς να μην φθείρει την τρίχα. Ή, έστω, να μην την φθείρει τόσο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ένας λόγος παραπάνω αν ισιώνεις τα μαλλιά σου με πρέσα (η πρέσα έρχεται σε απευθείας επαφή με την τρίχα. Δεν υπάρχει απόσταση οπότε η θερμότητα επηρεάζει άμεσα τα μαλλιά). Κάνε την έρευνά σου και επένδυσε σε ένα καλό θερμανικό εργαλείο. Για παράδειγμα, τα GHD έχουν κλειδωμένη θερμοκρασία στους 185 βαθμούς και δεν φθείρουν τα μαλλιά. Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση, ένα προϊόν θερμοπροστασίας είναι α-πα-ραί-τη-το!

Τι διαφορά έχουν τα ακριβά από τα πιο οικονομικά προϊόντα;

Τα πιο οικονομικά προϊόντα δεν είναι σε καμία περίπτωση… κακά προϊόντα! Η βασική διαφορά ανάμεσα σε ένα προϊόν ευρείας και ένα προϊόν επιλεκτικής είναι ότι το πρώτο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και άρα θα χρειαστείς ένα βάθος χρόνου για να δεις την διαφορά στον καθρέφτη σου!

Αυτή ήταν μια γενική δική μου λίστα η οποία, όπως διαπίστωσες, είχε ως κέντρο της το skincare. Ωστόσο, αν είσαι makeup addict εννοείται πως μπορείς να εμπλουτίσεις τη λίστα σου με ότι προϊόν σου αρέσει χωρίς να το σκεφτείς δεύτερη φορά. Εξάλλου, το μακιγιάζ είναι ένα παιχνίδι και δεν υπάρχει τίποτα που θα σε κάνει να μετανιώσεις!

Let’s talk: Αλήθεια, εσύ έχει φτιάξει μια λίστα αγορών για το Black Friday; Ας τη συζητήσουμε!

 

Read More

And More