Τα καλοκαιρινά αρώματα που ταιριάζουν τόσο στην πόλη όσο και το νησί

Μυρίζει ήδη καλοκαίρι κι ας έχει ο ουρανός μερικά σύννεφα ακόμη. Κι εσύ ονειρεύεσαι παραλίες, ηλιοβασιλέματα και δροσερά coctails. Τα νυχτολούλουδα στο αγαπημένο σου νησί, η αλμύρα της θάλασσας, το αεράκι και τα ζουμερά φρούτα σου φτιάχνουν τη διάθεση και όλα αυτά κλείνονται στο άρωμα που θα σε συντροφεύσει τους επόμενους μήνες. 

Οι γνωστοί οίκοι έχουν ήδη δημιουργήσει τις νέες εσάνς με τους αρωματοποιούς να εμπνέονται από ένα ταξίδι στα Κύθηρα και την Αφρική ή τα πορτοκάλια της Σικελίας. 

Hermes Un Jardin a Cythere: Ένας κήπος που γεννήθηκε από τις αναμνήσεις ταξιδιού στην Ελλάδα της αρωματοποιού του οίκου Hermes Christine Nagel. Aνασύνθεσε τις αισθήσεις που ξυπνούν τα χρυσά στάχυα, το ξύλο της ελιάς και το φρέσκο φιστίκι Αιγίνης. O ήλιος είναι το άρωμά του σε μια δημιουργία που κλείνει μέσα της το καλοκαιρινό φως. Ο οίκος Hermès ταξιδεύει στο πανέμορφο νησί των  Κυθήρων φέρνοντας εικόνες και ευωδιές από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Dolce & Gabanna Light Blue Summer Vibes: Μια δημιουργία του κορυφαίου αρωματοποιού Olivier Cresp, το εμβληματικό άρωμα Light Blue αποκαλύπτει τις φρουτώδεις νότες και την ξυλώδη πινελιά του,
διατηρώντας την κλασική βάση των φρέσκων εσπεριδοειδών. Η Limited Edition έκδοσή του, αποκαλύπτει την γλυκύτητα των ώριμων ροδάκινων στην καρδιά του αρώματος, σε συνδυασμό με νότες περγαμόντου και μια καταπραϋντική πινελιά ζεστού ξύλου κέδρου που τα εξισορροπεί.

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia La Spugnatura: Mια νέα limited edition προσθήκη στην οικογένεια της Blu Mediterraneo. Περιέχει μια σπάνια και πολύτιμη εσάνς του πορτοκαλιού Arancia Vaniglia, η οποία εκχυλίζεται μέσω μιας παραδοσιακής χειρωνακτικής μεθόδου και «αιχμαλωτίζεται» στην καρδιά αυτού πλούσιου και γεμάτου ζωντάνια αρώματος,. 

Byredo Bal d’ Afrique: Κάθε χρόνο ο Ιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής της Byredo, Ben Gorham, θα επιμελείται μια σπονδυλωτή σειρά που θα γιορτάζει ένα από τα αρώματα του brand. Μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς διαφορετικών κατευθύνσεων, αυτή η σειρά θα ανοίγει έναν διάλογο, φέρνοντας νέες οπτικές στα iconic αρώματα. “Το Bal d’Afrique είναι μια γιορτή. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση να εξερευνήσετε και να ερμηνεύσετε αυτή τη γιορτή. Για μένα, είναι το να αιχμαλωτίζω τη χαρά στις φαινομενικά συνηθισμένες μέρες. Σαν εκείνες τις ρετρό εικόνες της μητέρας μου με τις φίλες της. Είναι οι νοσταλγικές στιγμές της ομορφιάς, της αυτοπεποίθησης και της ζεστασιάς που υμνούν το τι σημαίνει να είσαι Αφρικανός” τονίζει ο Gorham.  H Αφρικανική καλέντουλα και το Μαροκινό κεδρόξυλο συνδυάζονται με μαγικό τρόπο. 

Nuxe Prodigieux Neroli Le Parfum:  Δροσερό, πικάντικο, ρομαντικό και ανάλαφρο χάρη στο περγαμόντο, τα άνθη πορτοκαλιάς, τη λεβάντα και το μόσχο που δημιουργούν μια ξεχωριστή εσάνς όταν συνδυάζονται με το εμβληματικό νερολί. 

Jo Malone London Star Magnolia Cologne: . Τα φρέσκα πέταλα ακτινοβολούν πάνω σε σµαραγδένια φύλλα µανόλιας και συνδυάζονται µε µια απαλή κρεµώδη βάση από σανδαλόξυλο.

Maison Francis Kurkdjian Aqua Media Cologne Forte: Με ζωηρές, λαμπερές και σχεδόν λαχταριστές φρέσκες νότες. Οι νύξεις του γλυκάνισου γίνονται πρωταγωνιστές και λάμπουν διά της παρουσίας τους σε αυτό τον κήπο από εσπεριδοειδή. Η νότα κορυφής ξεδιπλώνεται αργά, ένα λαμπερό περγαμόντο από την Ιταλία – η κοινή κλωστή που συνδέει μεταξύ τους όλα τα αρώματα της συλλογής. Συνδυάζεται με μια κρυστάλλινη νότα hedione, συστατικό γνωστό για την αέρινη, floral ακτινοβολία του, σε ένα τέλειο ακόρντο που δίνει πνοή και όγκο στον γλυκό μάραθο.

Michael Kors Gorgeous: Nότες από γιασεμί sambac, σοφιστικέ υάκινθο, απαλό ylang και άνθη πορτοκαλιάς δημιουργούν μια φωτεινή κορυφή, ενώ απροσδόκητες νότες καπνού τυλίγουν αυτό το μπουκέτο από λευκά λουλούδια σε μια προκλητική ζεστασιά. Οι δυναμικές νότες από ξύλο κέδρου και guaiac δημιουργούν ένα αρμονικό κλείσιμο που αντιπροσωπεύει την ήρεμη δύναμη της γυναικείας φύσης.

 

 

Read More

And More