Θέλεις να βάλεις αδιάβροχη μάσκαρα αλλά τη φοβάσαι; Ιδού τι πρέπει να κάνεις!

Μόνο αν δεν έχεις ιδρώσει μισή φορά στη ζωή σου, δεν πας γυμναστήριο, ζεις σε ένα κλειστό περιβάλλον που το air-conditioner δουλεύει στους 17 βαθμούς συνεχόμενα ή μένεις στον Βόρειο Πόλο μην διαβάσεις αυτό το άρθρο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, be my guest.

Όπως, πιθανότατα, θα έχεις βαρεθεί να διαβάζεις καθετί που ανεβαίνει εδώ είναι βιωματικό και όλα ξεκίνησαν από ένα poll που αποφάσισα να κάνω στο instagram μου για το αν φοράτε ή όχι αδιάβροχη μάσκαρα. Το poll έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία και πιο συγκεκριμένα το 80% δεν φοράει αδιάβροχη μάσκαρα. Φυσικά και ζήτσα να μου το αιτιολογήσετε: οι περισσότερες, λοιπόν, είπατε ότι δεν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα κυρίως γιατί δεν μπορείτε να την αφαιρέσετε. Λοιπόν, η πλειοψηφία κάτι ξέρει πάντα, αλλά αυτό το άρθρο γράφεται και ως ευκαιρία για να μάθουμε λίγα περισσότερα για το πώς αφαιρούμε την αδιάβροχη μάσκαρα. Θα ξεκινήσουμε κάπως αντίθετα για να καταλήξουμε μετά στις 6 must try αδιάβροχες μάσκαρα τις οποίες να σημειώσω ότι δεν έρχονται για να αντικαταστήσουν την κανονική σου μάσκαρα όλο το χρόνο, αλλά είναι must have όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ή όταν δεν μπορείς να πηγαίνεις γυμναστήριο ή στην θάλασσα χωρίς μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου!

ΠΩΣ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΜΑΣΚΑΡΑ

1.It’a a wrap waterproof makeup remover, Smashbox, €18.00

2. Pads ντεμακιγιάζ, Sephora

Θα έπλενες ποτέ τα πιάτα σου με απορρυπαντικό ρούχων; Γιατί να ξεβάφεις την αδιάβροχη μάσκαρά σου με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ που δεν προορίζεται για αδιάβροχα προϊόντα; Και τα δύο είναι απορρυπαντικά αλλά το καθένα κάνει για συγκεκριμένη χρήση. Αντίστοιχα, λοιπόν, ένα ξεβαφτικό για αδιάβροχο makeup και ένα ξεβαφτικό (τελεία) εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Για να αφαιρέσεις την αδιάβροχη μάσκαρα που έχεις φορέσει βάλε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για waterproof προϊόντα σε δύο pads. Κλείσε τα μάτια σου και πίεσε τα pads απαλά για 1-2 λεπτά. Έπειτα, κίνησε τα pads προς τα κάτω απαλά όσο τα μάτια σου είναι κλειστά. Ξανακάνε την διαδικασία μέχρι στο βαμβάκι να μην μείνει ίχνος. Σε κάθε περίπτωση, μην τρίβεις τα μάτια σου άτσαλα γιατί και θα τραυματίσεις τις βλεφαρίδες σου και θα βοηθήσεις την δημιουργία ρυτίδων σε βάθος χρόνου. Τα πάντα είναι θέμα τεχνικής: δεν φταίει το conditioner αν χτενίζεις τα μαλλιά σου άτσαλα και μένουν οι μισές τρίχες στην χτένα και φυσικά δεν φταίει η μάσκαρα αν τρίβεις τις βλεφαρίδες σου με εμμονή κατά την διάρκεια του ντεμακιγιάζ. Το μυστικό είναι για αρχή να διατηρήσεις τα pads 1-2 λεπτά ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα και έπειτα θα φύγει πιο εύκολα.

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ ΜΑΣΚΑΡΑ

Monsieur Big Waterproof για πλούσιο της Lancome, €29.90. Τον Απρίλιο ήταν η μάσκαρα που παρουσίασε 316% αύξηση στο search του Pinterest.

Yoga waterproof mascara για επιμήκυνση και ανόρθωση, eyeko, €13.95  In Extreme Dimension Waterproof Mascara με βουρτσάκι που αγκαλιάζει μια-μια τις βλεφαρίδες, MAC, €24.50

Better Than Sex Waterproof Mascara εμπλουτισμένη με κολλαγόνο για να πυκνώνει, Too Faced, €28.50

Scuba μάσκαρα απόλυτα ανθεκτική στο νερό που και σούπερ μήκος τις βλεφαρίδες The Balm, €22.00, www.makemeup.gr

Read More

And More