Ναι, χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα body scrub το καλοκαίρι αν θες να μαυρίσεις σωστά!

Ως beauty editor φτάνουν στα αυτιά μου διαφορετικές πληροφορίες και κάμποσες ανακρίβειες σε σχέση με το skincare. Ο πιο χαρακτηριστικός διάλογος των ημερών πάει κάπως έτσι: “Τι να κάνω για να μαυρίσω και να μου μείνει το μαύρισμα;”. Εγώ: “Να κάνεις scrub“. Εκείνες: “Απαπα! Με το scrub το μαύρισμα φεύγει!”.

Λοιπόν, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η επιδερμίδα μας ανανεώνεται κάθε 28 μέρες περίπου ενώ όσο μεγαλώνουμε ο ρυθμός ανανέωσης πέφτει που σημαίνει ότι μπορεί να ανανεώνεται ανά 40. Με τον καιρό στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας συγκεντρώνονται νεκρά κύτταρα τα οποία πρέπει να φύγουν για να “ανέβει” η νέα, πιο λαμπερή και φωτεινή επιδερμίδα. Ο σωστότερος τρόπος για να φύγουν αυτά τα νεκρά κύτταρα, το νεκρό, δηλαδή, δέρμα, είναι με την απολέπιση: στο πρόσωπο αυτή καλό είναι να είναι χημική, δηλαδή με λοσιόν που περιέχουν AHA γιατί οι κόκκοι θα τραυματίσουν την λεπτή επιδερμίδα του προσώπου, ενώ στο σώμα, όπου η επιδερμίδα μας είναι πιο παχιά και ανθεκτική, η απολέπιση αυτή μπορεί να γίνει με scrub που έχει κόκκους.

Μόνο έτσι, έχοντας δηλαδή διώξει τα νεκρά κύτταρα θα βοηθήσεις την επιδερμίδα σου, μεταξύ άλλων, να μαυρίσει σωστά και ομοιόμορφα κι επιπλέον το μαύρισμα αυτό να είναι λαμπερό. Στο κάτω- κάτω, αν δεν κάνεις το καλοκαίρι scrub σώματος που όλο το δέρμα σου είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα, τότε… πότε;

Αλλά κι εδώ υπάρχουν μερικά μυστικά: κάνε scrub οπωσδήποτε πριν φύγεις για διακοπές και παρ’το και μαζί σου για να κάνεις μια φορά την εβδομάδα αλλά μόνο βράδυ ώστε να μην έρθεις σε απευθείας επαφή με τον ήλιο και σε επιδερμίδα που δεν έχει καεί, που δεν είναι, άρα, τραυματισμένη! Επίσης, οι κινήσεις σου πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές (με άλλα λόγια, ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΙΣ ΜΕ ΜΑΝΙΑ!) και άπλωσέ το σε νωπή αλλά όχι βρεγμένη επιδερμίδα. Ξεκίνησε από τα πόδια προς τα πάνω και άφησέ το 4-5 λεπτά προτού ξεπλύνεις!

 

Coconut Coffee Scrub, Frank Body, €7.95, αποκλειστικά στα Sephora. Τα Frank Body είναι top στη λίστα με τα scrub σώματος και το συγκεκριμένο περνάει από την συσκευασία του ακόμη ξεκάθαρα το μήνυμα: το χρειάζεσαι για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα στις διακοπές σου! Περιέχει καφέ που έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά και στην κυτταρίτιδα και καρύδα που σε ξεσηκώνει με τη μυρωδιά του!

 

Nuxe Reve de Miel Deliciously Nourishing Body Scrub, €12.00. Τέλεια μυρωδιά ακόμη πιο τέλεια υφή που στηρίζεται στα πιο αγνά υλικά: έλαια, καστανή ζάχαρη και μέλι!

 

 

Brazilian Bod Buff, Sol de Janeiro, €22.50, Sephora. Οι Βραζιλιάνες τo χρησιμοποιούν σε πόδια, χέρια, στήθος, πλάτη και φυσικά στο δυνατό τους σημείο, τα οπίσθια! Το βάζεις με δύο τρόπους: είτε σε όλο το σώμα σαν μάσκα και περιμένεις για να ξεβγάζεις είτε κάνεις scrub με αυτό. Το σώμα σου θα το αισθανθείς σούπερ απαλό την ίδια στιγμή!

 

 

 

Tan Preparer Exfoliator, €27.00, Lancaster. Αυτό το προϊόν είναι η πιο απτή απόδειξη ότι επιβάλλεται να κάνεις scrub για να μαυρίσεις σωστά. Γιατί το συγκεκριμένο το εφαρμόζεις αν θέλεις να μαυρίσεις ή πριν κάνεις το self tan σου και είναι από την Lancaster, ένα brand που ειδικεύεται στο μαύρισμα και την αντηλιακή προστασία! Ένα brand που ξέρει!

 

Avene body gentle scrub, €12.00. Επειδή και οι ευαίσθητες επιδερμίδες έχουν ανάγκη να απαλλαγούν από τα νεκρά κύτταρα χωρίς, όμως, να τραυματιστούν, αυτό το body scrub με τους πολύ λεπτούς κόκκους από την Avene είναι απόλυτα εξειδικευμένο και τέλειο!

 

Read More

And More