Νέα beauty έρευνα: πώς ο καφές σε βοηθάει να έχεις τέλεια μαλλιά!

Πίνεις καφέ για να ξυπνήσεις! Ή πίνεις καφέ γιατί έτσι έχεις συνηθίσει. Να ένας ακόμη beauty λόγος για να συνεχίσεις την συνήθειά σου αυτή: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Δερματολογίας, η καφεϊνη βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα, αυξάνουν τον κύκλο ζωής της τρίχας κι επιπλέον μπλοκάρουν της επιπτώτης της DHT, ορμόνη στην οποία οφείλεται η τριχόπτωση.

Και υπάρχει και κάτι ακόμη καλύτερο που προέκυψε από την έρευνα αυτή: στην συνάρτηση καφεϊνη- υγιή μαλλιά οι γυναίκες είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τους άντρες (χα!).

ΟΜΩΣ, υπάρχει μια μικρή παγίδα σε όλο αυτό: για να δεις άμεσα και ορατά αποτελέσματα στα μαλλιά σου, δηλαδή πιο πυκνά μαλλιά, θα πρέπει να καταναλώνεις ημερησίως 50 κούπες καφέ σύμφωνα με τον Dr. Robert Dorin, πράγμα αδύνατον (στην περίπτωση αυτή τα πράγματα θα είχαν κάπως έτσι: νεύρα- τέλεια μαλλιά: 1000-0).

Επομένως, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναζητήσεις την καφεϊνη στα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, ειδικά στο σαμπουάν που έρχεται σε άμεση επαφή με την ρίζα τους.

Read More

And More