Ντεκολτέ: Πέντε τρόποι να αναδείξεις ένα από τα ωραιότερα σημείο του σώματος

Το ντεκολτέ είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία του σώματος και ταυτόχρονα εκείνο που ξεχνάς να περιποιηθείς και να αναδείξεις σωστά. Οι ειδικοί επιμένουν πως χρειάζεται φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Το δέρμα στο πρόσωπο είναι πιο ανθεκτικό από εκείνου του λαιμού και του ντεκολτέ και αυτό σημαίνει πως πρέπει να φροντίζεις με την ίδια ακριβώς ευλάβεια. Μην ξεχνάς άλλωστε πως είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία και όπως θα έχεις ήδη παρατηρήσει ειδικά στο ντεκολτέ δυσχρωμίες και κηλίδες κάνουν πολύ εύκολα την εμφάνιση τους. Εκτός όμως από την απαραίτητη προστασία και ενυδάτωση είναι το σημείο που πρέπει να δείχνει άψογο ειδικά τώρα που οι τάσεις θέλουν να το αποκαλύπτεις.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kendall (@kendalljenner)

Πώς θα το πετύχεις. Οι experts αποκαλύπτουν τα πέντε μικρά μυστικά τους.

Σωστή Περιποίηση

Φροντίζεις το ντεκολτέ ακριβώς όπως το πρόσωπο και το σώμα σου. Καθημερινά και με τα κατάλληλα προϊόντα. Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς φόρμουλες κατάλληλες μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή. Τόσο το serum του προσώπου όσο και τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη και βιταμίνη  C είναι κατάλληλα αφού προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση, θρέψη σύσφιξη και λάμψη. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, μία φορά την εβδομάδα μπορείς να κάνεις απολέπιση ή να εφαρμόζεις μάσκες ενυδάτωσης και ανάπλασης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

Μπρονζέ

Σε ρευστή μορφή αλλά και κρεμώδη ή πούδρα είναι το προϊόν που υπάρχει στο νεσεσέρ σου όλο το καλοκαίρι μιας και αναβαθμίζει το μαύρισμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ταυρτόχρονα χαρίζει sun-kissed φινίρισμα. Κι αν πιστεύεις πως μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο στο πρόσωπο κάνεις λάθος. Είναι τέλειο και για το ντεκολτέ ειδικά στις βραδινές σου εξόδους και επίσημες εμφανίσεις.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cara Delevingne (@caradelevingne)

 Άρωμα

Μπορεί να μην φαίνεται αλλά παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο αφού μια θηλυκή εσάνς στο ντεκολτέ σύμφωνα με τους αρωματοποιούς. Οι floral ή ξηλώδης νότες στο ντεκολτέ χαρίζουν αυτοπεποίθηση. Όταν φοράς το άρωμα σου στο συγκεκριμένο σημείο το κάνεις για εσένα μόνο. Είναι μια κίνηση αγάπης προς τον εαυτό σου, λένε οι ειδικοί.

Highlighting

Τo σωστό, λαμπερό φινίρισμα που θα χαρίσει μοναδικό εφέ σε ντεκολτέ και ώμους είναι βασικό. Αρχικά θα πρέπει να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα. Στη συνέχεια θα αναμείξεις την ενυδατική σου κρέμα με μικρή ποσότητα highlighter και θα την απλώσεις κάνοντας καλό blending. Επιτρέπεται και το shimmer.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Khloé Kardashian (@khloekardashian)

Θεραπείες

Οι αντιγηραντικές φόρμουλες αλλά και οι θεραπείες μπορούν να εφρμοστούν και στο ντεκολτέ όπου εμφανίζονται εκτός από κηλίδες, λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση αλλά και έντονη ξηρότητα. Κι αυτό επειδή είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, ειδικά  το καλοκαίρι. Μπορείς να ζητήσεις από τον δερματολόγο ή τη facialist να σου προτείνει τις θεραπείες που σου ταιριάζουν ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

 

Read More

And More