Ας ξεκινήσει η άνοιξη! Πώς θα έχεις πάντα απαλά πέλματα για τα ανοιχτά σου παπούτσια

Αυτό που περιμέναμε για ένα τόσο μεγάλο διάστημα επιτέλους έφτασε: η άνοιξη, το καλοκαίρι και μια ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα, όλα πλέον μοιάζουν πιο κοντινά και μέσα σε όλα αυτά το να φορέσουμε τα αγαπημένα μας ανοιχτά παπούτσια και να κάνουμε ατελείωτες βόλτες! 

Προς το παρόν, λοιπόν, θα επικεντρωθούμε σε αυτό ακριβώς: πώς θα φροντίσουμε τα πέλματά μας σωστά για να είναι πάντα απαλά. Συγκεντρώσαμε τις οδηγίες παρακάτω και θέλουμε να σε προειδοποιήσουμε γι’αυτό: το να φροντίζεις τα πέλματά σου είναι μια τόσο απολαυστική διαδικασία όσο το να φροντίζεις την επιδερμίδα σου! 

1.Κάνε ράσπα 

File a foot, The Body Shop, €3.50

Μπορεί το scrub να ακούγεται μια πολύ εύκολη λύση, αλλά τίποτα δεν θα σε απαλλάξει πιο σωστά από τις σκληρύνσεις από το να τρίψεις τα πέλματά σου απαλά με μια ράσπα. Για αρχή, βαλ’τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και άλατα και χαλάρωσε για περίπο 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, ταμπόναρε με μια πετσέτα και τρίψε απαλά (και όχι με μανία!) τα πέλματά σου με τη ράσπα. Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία, μπορείς να κάνεις scrub στα πέλματά σου και να αφαιρέσεις το προϊόν με ζεστό νερό ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα. Μια καλή συμβουλή για να μην συσσωρεύονται σκληρύνσεις και να έχεις πάντα απαλά πέλματα είναι να έχεις τη ράσπα στο ντους και να αφιερώσεις 3-4 λεπτά, 2-3 φορές την εβδομάδα. 

2.Χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα!

Shea Foot Cream, L’Occitane, €17.00

Θα έβαζες ποτέ κρέμα σώματος στο πρόσωπό σου; Τότε γιατί κάνεις κάτι αντίστοιχο με τα πέλματά σου; Η επιδερμίδα στα πέλματα είναι 12 φορές πιο παχιά σε σχέση με την επιδερμίδα του σώματος και γι’αυτό χρειάζεται εξειδικευμένα προϊόντα. Αν θέλεις να δεις πραγματικά αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πρώτα ένα λάδι για τα πέλματα και από πάνω μια εξειδικευμένη κρέμα. Σκέψου πως είναι κάτι αντίστοιχο με το να φοράς serum και από πάνω κρέμα στο πρόσωπό σου. Όσο για τα συστατικά, το σαλικυλικό οξύ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, το λάδι από manuca ή shea butter θα ενυδατώσει ενώ το pepermint θα ξεκουράσει τα πέλματά σου! 

3.Δοκίμασε τις ειδικές απολεπιστικές μάσκες σε… κάλτσα

Foot peeling mask Inuwet, Make Me Up, €6.50

Αν οι σκληρύνσεις είναι πολύ έντονες και η μάσκα από μόνη της δεν μπορεί να σε βοηθήσει, δοκίμασε τις ειδικές peeling masks που βρίσκονται μέσα σε κάλτσα. Αυτές οι μάσκες περιέχουν απολεπιστικά συστατικά όπωςείναι τα AHA που διώχνουν τα νεκρά κύτταρα και όπως ξέρουμε, τα σκασμένα πέλματα είναι build up νεκρών κυττάρων. Όμως, όταν χρησιμοποιήσεις αυτές τις μάσκες πρέπει να είσαι και προετοιμασμένη γι’αυτό που θα συμβεί καθώς τις επόμενες μέρες τα πέλματά σου θα ξεφλουδίσουν πολύ. It gets worse before it gets better!

4…. Ή κοιμήσου με κάλτσες!

Ενυδατικές μάσκες, Sephora Coconut Foot Mask, €4.99

Κάτι ακόμη που μπορείς να εφαρμόσεις 1-2 φορές την εβδομάδα είναι να κάνεις scrub στα πέλματά σου και έπειτα να απλώνεις μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας ποδιών, να κάνεις απαλό μασάζ και να φοράς τις κάλτσες σου. Μπορείς να τις κρατήσεις για μια ώρα το λιγότερο, μπορείς ακόμη και να κοιμηθείς με αυτές ή μπορείς να επενδύσεις σε αυτές τις ειδικές ενυδατικές μάσκες ποδιών που είναι σαν κάλτσα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που θα πετύχεις είναι το προϊόν να απορροφηθεί πολύ καλύτερα και να έχεις πιο βαθιά ενυδάτωση στα πέλματά σου! 

5.Ώρα να επικεντρωθείς στα νύχια σου

Longwear nail color απόχρωση Rouge Noir, Chanel 

Και τώρα ήρθε η ώρα να επικεντρωθείς στα νύχια σου! Αν έχεις πολύ καιρό να ασχοληθείς με τα πέλματά σου τότε κατά πάσα πιθανότητα και τα νύχια σου να είναι παραμελημένα. Φερ’ τα στο σωστό μήκος με έναν νυχοκόπτη αλλά προσοχή μην τα κόψεις πολύ κοντά. Όσο για το σχήμα, το ιδανικό είναι το squoval (aka square+oval), δηλαδή τετράγωνο με καμπυλωτές άκρες. Όσο για το χρώμα, το berry είναι τέλειο σε κάθε τόνο επιδερμίδας αλλά αν δεν έχεις σταθερό χέρι επίλεξε ένα nude βερνίκι ώστε να μην είναι εμφανείς οι ατέλειες. Τέλος, ένα buffer στην επιφάνειά τους θα βοηθήσει πολύ στην περίπτωση εκείνη που η επιφάνειά τους είναι πιο κίτρινη. 

 

Read More

And More