Ξέχασε το manicure! Η νέα beauty τρέλα λέγεται MANICUBE και το μαθαίνεις πρώτη!

Την στιγμή που εμείς εδώ προσπαθούμε να μυήσουμε τους εαυτούς μας στα ανοιξιάτικα trends, στην μητρόπολη της μόδας (βλ. Νέα Υόρκη) οι οίκοι έδειξαν τις τάσεις για το Φθινόπωρο- Χειμώνα 2011-2012.

Και παρόλο που θα έδινα πολλά για να είμαι ανάμεσα στις κυρίες πρώτης γραμμής (Anna Wintour στην θέση της Anna Wintour!) βρήκα την τέλεια εναλλακτική! Ευτυχώς που οι οίκοι φροντίζουν να μας τροφοδοτούν πάντα με backstage φωτογραφίες και ευτυχώς που έχει εφευρεθεί ο μεγανθυντικός φακός για να μπορείς να ρίχνεις πάντα μια πιο προσεκτική ματιά στη λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά!

Αυτή την φορά κάτω από αυτό τον… μεγενθυντικό φακό των beauty editors ανά τον κόσμο μπήκαν τα νύχια! Είδαμε πολλά, εντυπωσιαστήκαμε από κάποια αλλά δύο ήταν αυτά που μας έκαναν να ανοίξουμε τα μάτια διάπλατα και να το ψάξουμε παραπάνω!

Εμμονή νούμερο ένα: Manicube!
Μην μπερδεύεσαι! Δεν πρόκειται για τον δαίμονα του τυπογραφείου που τύπωσε την λέξη Manicure λάθος (δεν έχουμε καν τυπογραφείο!). Το Manicube είναι μια ολοκαίνουρια τεχνική νυχιών που έκανε μια από τις top nail artists ανά τον κόσμο, η Christina Estabrooks, για λογαριασμό του οίκου Binetti.

Ένα close up από την νέα τεχνική Manicube



Photo από τα backstage κατά την διάρκεια της διαδικασίας

Το Manicube αντλεί την έμπνευσή του από τους κύβους- cubes (δεν μου είναι ξεκάθαρο το γιατί!) και έγινε ως εξής: αρχικά τα νύχια βάφτηκαν με ένα μαύρο βερνίκι ενώ από πάνω τοποθετήθηκαν ψεύτικα νύχια με κενό αρκετά εκατοστά από την βάση αλλά και τα πλάγια του νυχιού. Έπειτα, τα δάχτυλα στολίστηκαν με αξεσουάρ φτιαγμένα από καθρέφτη, γυαλί και άλλα υλικά τα οποία κάποιες φορές “τρυπούσαν” το νύχι για να περαστούν σωστά.

Και μερικά ακόμη εμπνευσμένα νύχια που ΘΑ έρθουν το 2012

Στον νεοϋορκέζικο οίκο Cushnie et Ochs τα νύχια έμοιαζαν να είναι φτιαγμένα από χαβιάρι. Οk, δεν πρόκειται για αληθινό χαβιάρι αλλά για μαύρες πέτρες τις οποίες οι nail artists κόλησαν πάνω στα νύχια!

Αλλά και στον Jason Wu τα νύχια θύμιζαν κάτι από… Avatar με φουτουριστικά σχέδια και ψυχεδελικά prints.

Kαι τώρα ένα beauty ερώτημα: Πιστεύεις ότι τα νύχια αυτά απευθύνονται σε πραγματικές γυναίκες, δηλαδή εμένα κι εσένα ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη ακρότητα που απλώς μας διατηρεί σε εγρήγορση;

Read More

And More