Πώς να έχεις τέλεια νύχια στην καραντίνα όπως η Μαίρη Συνατσάκη!

Όλο το instagram έχει γεμίσει αυτή τη στιγμή με αυτά τα memes που δείχνει πώς θα είμαστε όταν θα βγούμε (επιτέλους!) από την καραντίνα: ρίζα που φτάνει στο ύψος των αυτιών, ημιμόνιμες βλεφαρίδες που θυμίζουν περισσότερο πόδια αράχνης παρά… βλεφαρίδες και ένα ημιμόνιμο μανικιούρ που έχει μακρύνει τόσο που δεν ξέρεις τι να το κάνεις.

Μάλιστα, εν μέσω καραντίνας εκείνες που κάναμε ημιμόνιμο και αντί για μαύρο αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να τα βάψουμε ημιδιάφανο, το θέλω-αυτό-του-γαλλικού χρώμα, επαινούμε τον εαυτό μας για το πόσο proactive φανήκαμε χωρίς να το γνωρίζουμε (πράγματι, αν την τελευταία φορά που είχαμε ραντεβού για μανικιούρ μας έλεγε κανείς ότι θα πρέπει να προσέξουμε τι νύχια θα επιλέξουμε γιατί μετά από αυτό θα κλειστούμε σπίτια μας και δεν θα πηγαίνουμε πουθενά, θα τον λέγαμε τρελό). Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Μαίρη Συνατσάκη την οποία απολαμβάνουμε στο instagram και η οποία έχει το τέλειο ημιδιάφανο μανικιούρ, όπως εντοπίσαμε σε ένα από τα πρόσφατα post της. Πώς μπορείς, λοιπόν, να διατηρήσεις τα νύχια σου κι εσύ αυτό το διάστημα σε καλή κατάσταση; Ακολουθούν πολύτιμα beauty tips!

Ο πειρασμός του ημιμόνιμου

Πάρε βαθιές ανάσες! Την στιγμή που κοιτάς τα νύχια σου και εκείνο το ημιμόνιμο που έχει “ανοίξει” στις άκρες ξέρουμε πως σκέφτεσαι ότι κι εμείς: το να μπεις στον πειρασμό να ξεφλουδίσεις τα νύχια σου ένα- ένα είναι σχεδόν ψυχοθεραπευτικό αλλά, πίστεψέ μας, πιο χαλαρωτικό θα είναι όταν πια τα έχεις αφαιρέσει με την σωστή μέθοδο (θα την βρεις εδώ) και θα μπορείς να κάνεις μόνη σου ένα μανικιούρ σαν επαγγελματίας. Το βράδυ, αφού τελειώσεις την δουλειά σου (αν δουλεύεις από το σπίτι), φτιάξε το τέλειο περιβάλλον, βάλε την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix και ξεκίνα το self care section σου από τα νύχια!

Ημιμόνιμο: αν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση πώς θα παρατήσεις τη ζωή του!

Αν έχεις επιλέξει ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα που ακόμη… καλά κρατεί, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείς να κάνεις για να παρατείνεις τη ζωή του: το ένα είναι α βάζεις καθημερινά λάδι και οπωσδήποτε πριν πέσεις για ύπνο. Το συνεχόμενο πλύσιμο των χεριών κάνει όχι μόνο την επιδερμίδα αλλά και τα επωνύχια (πετσάκια) σκληρά οπότε βάζοντάς τους λάδι τα μαλακώνεις. Μπορεί να έχεις κάποιο εξειδικευμένο προϊόν ή οποιοδήποτε λάδι όπως λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Το δεύτερο tip είναι ανά τρεις- τέσσερις μέρες να περνάς ένα top coat για να φρεσκάρεις την γυαλάδα τους.

Ωραία, αφαίρεσες το ημιμόνιμο! Και τώρα τι; 

Αν αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορείς να κάνεις δύο πράγματα: είτε να κάνεις ένα μανικιούρ με κανονικό βερνίκι είτε να τα αφήσεις να ξεκουραστούν. Εμείς προτιμάμε το δεύτερο, αλλά αν ένα κόκκινο βερνίκι μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, go for it! H top celebrity nail expert, Άννα Αλμπάνη, η οποία έχει όλο το know how όχι μόνο για να σταματήσουν τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν, αλλά και να τα μακρύνεις (τέλεια ευκαιρία αυτό το διάστημα) μου έχει δώσει κατά το παρελθόν κάποια tips που τα έχουμε τώρα περισσότερο ανάγκη από ποτέ!

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να επανορθωθεί η φθορά των νυχιών σου είναι να αφαιρέσεις όλα τα προϊόντα και να τα κόψεις πολύ κοντά ώστε να μην υπάρχει ελεύθερο άκρο», μου εξηγεί η Άννα Αλμπάνη. Σκέψου το: το ελεύθερο άκρο είναι το σημείο από όπου ξεκινάει να σπάει το νύχι.

Όσο για το αν θα πρέπει/μπορείς να βάφεις τα νύχια σου η ιδιοκτήτρια του Νύχι- Νύχι λέει: «Xρησιμοποίησε οπωσδήποτε μια ενυδατική βάση. Η Rejuvination της Jessica είναι πολύ καλή και απόλυτα εξειδικευμένη για νύχια που έχουν αφυδατωθεί από τα συνεχόμενα ημιμόνιμα». Επίσης, ένα φοβερό tip που έμαθα από εκείνη είναι να χρησιμοποιώ μάσκα νυκτός στα… νύχια μου! «Μπορείς να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν βάζεις και στο πρόσωπό σου! Καν’το οπωσδήποτε πριν πέσεις για ύπνο!», μου τονίζει.

Must have

Buffer νυχιών, Nail Block The Body Shop, €3.50

Νυχοκόπτης Japonesque, Make Me Up, €13.11

Gel effect base color, Korres

Πλούσια ενυδατική κρέμα χεριών μη λιπαρή, Αμυγδαλέλαιο και Βούτυρο Καριτέ, Korres

 

 

Read More

And More